Hem

Om kenneln

Har hänt

Fotogalleri

Tezz

Hilda

Valpplaner

Kullar

Katterna

Till minne

Länkar

Gästbok

         

 

 


                      Om Kennel Laquetta

Namnet Laquetta är egentligen ett namn som jag hittade när jag letade efter namn med anknyttning till indiannamn. Såg en ”svag” länk men dock en länk med ”Tezz” Knockandos QMP Quinta Red och ”Tova” Johandys Ätta  (lite felstavat men i alla fall).

Kenneln består av mig Kristina Truedsson och min man Dan, våra tre katter och två leonberger Tova och Tezz. Rasen leonberger kom jag i kontakt med för sådär en 25 år sedan då jag träffade en unghund, blev förälskad och tänkte att ska jag ha hund så ska det vara en sådan. Men när det väl var dags för hund så var valet redan gjort av Dan som redan hade hund när vi träffades. Men med Jack kom hundintresset och på den vägen är det. 2000 var vi och hämtade hem Johandys Ätta ” Tova” och 2007 kom Knockando´s QMP Quinta Red ”Tezz” till oss.

Vi bor 10 minuter söder om Malmö i byn Lockarp alldeles i närheten av vägen till Köpenhamn och har bott här i 14 år.

Tanken med vår uppfödning är att bedriva den i liten skala. Vi använder oss bara av friröntgade hundar, alltså fria både på armbågar och höfter. Dom ska vara mentaltestade och följa SKKs och SLBKs rekommendationer.

När valparna flyttar kommer dom att vara vaccinerade, avmaskade, ID-märkta,  registrerade och veterinärbesiktigade. Kennelklubbens köpeavtal kommer att användas och alla valpar kommer få en egen pärm med tips och råd och information om att äga Leonberger.

Vi kommer alltid att ha kontakt med valpköparna även efter det att valpen flyttat för vi vill veta hur dom utvecklas. Våra valpköpare är alltid välkomna att ringa eller maila oss om dom har frågor eller undrar över något, eller bara vill prata bort en stund. Har ni dessutom vägarna förbi är ni givetvis välkomna in på en kopp kaffe.
2011-11-21