Om Kennel Laquettas

Namnet Laquettas är egentligen ett namn som jag hittade när jag letade efter namn med anknyttning till indiannamn. Såg en ”svag” länk men dock en länk med ”Tezz” Knockandos QMP Quinta Red och ”Tova” Johandys Ätta  (lite felstavat men i alla fall).

Kenneln består av mig Kristina Truedsson och min man Dan, våra två katter och idag tre leonberger Tezz, Hilda och lilla Ziri. Rasen leonberger kom jag i kontakt med för sådär en 30 år sedan då jag träffade en unghund, blev förälskad och tänkte att ska jag ha hund så ska det vara en sådan. Men när det väl var dags för hund så var valet redan gjort av Dan som redan hade hund när vi träffades. Men med Jack kom hundintresset och på den vägen är det. 2000 var vi och hämtade hem Johandys Ätta ” Tova” som blev 12 1/2 år, 2007 kom Knockando´s QMP Quinta Red ”Tezz” till oss och den 1 feb. 2012 föddes kennelns första kull  "Laquettas Barn Ramsa bestående av fem valpar, fyra hanar och en tik. Tiken som fick namnet Laquettas Lane "(Vilda) Hilda" fick stanna kvar här hos oss. Nu fyra år senare, 2016, är det dags för en ny kull, Laquettas Bowie kull. Och då fick lilla Laquettas Queen Bitch "Ziri" stanna kvar hos oss.

Jag har varit lokalombud eller som det numera heter aktivitetsombud för SLBK sedan 2006, något som jag tycker är jättekul, att lära känna nya leonbergerägare  och att hitta på aktiviteter tillsmmans med alla "gamla" kompisar.
Jag blev invald i styrelsen för SLBK 2010, och 2011 och tre år fram satt jag som sekrterare i klubben.
Sedan blev jag invlad som sekterare igen 2017.
Hilda har jag utbildat till ID Hund och hon har varit ldiplomerad ID Hund.

Vi bor 10 minuter söder om Malmö i byn Lockarp alldeles i närheten av vägen till Köpenhamn och har bott här i 20 år.

Tanken med vår uppfödning är att bedriva den i liten skala. Vi använder oss bara av friröntgade hundar, alltså fria både på armbågar och höfter. Dom ska vara mentaltestade och följa SKKs och SLBKs rekommendationer.

När valparna flyttar kommer dom att vara vaccinerade, avmaskade, ID-märkta,  registrerade och veterinärbesiktigade. Kennelklubbens köpeavtal kommer att användas och alla valpar kommer få en egen pärm med tips och råd och information om att äga Leonberger.

Vi kommer alltid försöka att ha kontakt med valpköparna även efter det att valpen flyttat för vi vill gärna veta hur dom utvecklas. Våra valpköpare är alltid välkomna att ringa eller maila oss om dom har frågor eller undrar över något, eller bara vill prata bort en stund. Har ni dessutom vägarna förbi är ni givetvis välkomna in på en kopp kaffe.
Uppdaterat 2016-05-23

  Utbildningar/Föreläsningar jag gått:


Uppfödarutbildningen SYDSKK

HUNDuppfödarutbildning med David Selin

Leonbergerns Skelett&Leder, Lennart Sjöholm, Strömsholm

SLBKs Hälsa & Avelskonferans

Föreningsteknik, sekreterare 2013

ID Hund 2014

Nose Work grundutbildning med Hilda 2015-2016


Bild på mej Kristina, Tova och Tezz