NYHETER
Gamla nyheter från 2005-2015
2019-09-23 Har det hänt något?
Ja det kan man ju undra eftersom jag är så djäkla dålig på att uppdatera sidan numera. Har liksom kommit av mej då jag försöker starta upp en ny hemsida som är lite lätare att arbeta med. Detta som jag nu arbetar i uppdaterasss inte längre så allt som oftast hänger skaer upp sig. Men jag får väl skärpa mej :)
Nu har det i alla fall varit utställning i Eslöv och Tezz ovh tog ett vänstervarv igen :)
såg ut att njuta och sprang på så fint och domaren gav oss ett Excelent med en massa fina ord så det bleb BIR veteran. inte illa pinkat av en 11,5 år gammal dam :)
2019-05-21 Hänt sedan sist
Tja, vad har hänt? Lite av vart skulle man väl kunna säga. Både ups and downs. På ner sidan är då att vi har fått konstatrerar sköldkörtelrubbning hos Ziri, så nu går hon på Levaxin så får vi se om vi kan få ordning på värdena och hon kan få pälsen tillbaka.
På upp sidan har vi att vi, jag o Ziri har gått Nose Workkurs, så himla roligt och det tycker Ziri med så det kommer fortsättning på det itll hösten :). Och sedan har vi den gamla tanten Tezz som har varit på 2 utställningar på kort tid, dels i Danmark med en hedervärd 3:dje plats med CK och sedan nu i helgen som gick SLBKs specialutställning i Hässleholm. Där kom vi på 4:de plats och båda utställningarna med superfina kritiker Tezz verkar tycka det är roligt att springa och vissa upp sig.
Så nu väntar vi bara på sommaren och semestern ska infina sig. :)
2019-04-07 11 år blir vår finaste Tezz idag
GRATTIS på 11-års dagen, i våra liv fyller 11 år idag. Svårt att fatta att hon är så pigg som hon är. Denna fantastiska personlighet  Idag firar vi dej med massor av tugg och annat gott. Nu hoppas vi på ännu ett år då du får vara pigg och glad och tjatig :) När man släpper ut dit barn och barnban så ska du inte med ut, 5 minuter senare så ska du ut :) Så då släpper vi ut dej och då efter en stund hör man dej gläfsa då ska du in igen och du ger dej inte :) Envis som fan e du men vi älskar dej oavsett och det vet du. Lördag kl 20.30 börjar du tjata att det är dags för lördagsgodis och efter en stund ger vi upp och servar er med tuggben eller annat gott. Skulle vilja säga att nog fasen har du lärt dig klockan :)
2019-02-24 3 år sedan Bowie-kullen såg dagens ljus
GRATTIS alla 5 Tiden går så fort jag kan knappt fatta att det redan gått 3 år. Är ju så kul att ha er alla så pass nära så man kan följa valparna på deras resa genom livet. Har ju turen att se er av och till. Och är så glad när någon kommer och hälsar på vilket ju oxå händer. Så GRATTIS än en gång.
2019-01-24 Summering av året som gått
Året har fyllts av både roliga och trista händelser. Det tråkiga är att två i Barnramsekullen inte finns med oss mer, Dexter och Baloo lämnade oss rent för tidigt av olika anledningar . Och innan dess fick Tezz en livmoderinflammation som som vi blev tvungna att få opererad akut på Strömsholm i februari när vi var i Eskilstuna på utställning =/ Allt gick bra, hon var ju trots allt nästan 10 år. Men hon är en krutgumma <3 still going strong =) Stackars Sweety i Bowiekullen blev utan hem i sommar då Mike hennes ägare hastigt gick bort =( Men det kom en räddande ängel som förälskade sig i henne, detta ledde till att Sweery fick ett nytt hem ganska omgående. I detta nya hem får hon kärlek i massor och det funkar så sjukt bra =). Det händer ju inte så mycket när vi nu inte ställer ut längre, den cirkusen får klara sig utan oss ett tag nu. Tezz hamnde på en hedervärd 6:te plats på SLBK Guldlejon veteranlista =). Haft en del datastrul under höst och vinter vilket gjort att vi inte kunnat uppdatera hemsidan som jag önskat.
Nu är det nytt år och nya förutsättningar =)
  
2018-08-04  Händelserik sommar
Tja, jag har inte varit så duktig på att uppdatera hemsidan under en period. Hoppas få tillbaka inspirationen nu snart. Oavsett det har hänt en del under sommaren och semestern både bra och trista saker.Vi har träffat Olsson, Turbo och Sweety, dock inte alla på en gång =) Sweety har flyttat till Catarina och hennes familj i Limhamn.
2018-04-07 Tezz 10 år
Idag fyllde Tezz 10 år, vilken ynest det är att få fira denna dag med henne <3 <3 <3 Det blev tårta som Tezz changtiltdelade med sig av till barna o barnbarn.
                                                       
2018-03-17 Specialutställning med akut OP
Anna, Gaston, jag och Tezz drog till Eskilstuna på utställning och årsmöte i SLBKs regi. Tezz hade inte ätit med någon reda innan vi for iväg och jag kände att det handlade om skendräktighet så då är det som det är med ätandet =/. Vi ankom Vilsta Sporthotell på fredagen. Ett trevligt hotell mitt i en sportanläggning med pulkabackar och skidspår kors och tvärs, det negativa var att det var snorhalt överallt och ingen av oss hade brodar på skorna så varje promenad var ett risktagande =/. Lördagen åkte vi till utställningsplatsen tidigt, en liten hall men det funkade fint hella dagen, inga bråk eller skällande =) Tog lite lotter och vann torkat hundgodis som tunga och annat gott =). Nåja Tezz tyckte det var gott vilket var + så när vi ställde så tog hon godis i alla fall. Dagens placering blev ett Excellent och sedan oplacerad av 9 anmälda veterantikar. Efter utställningen var det årsmöte och sedan körde jag och Tezz tillbaka och väntade på Anna och Gaston. När dom kom så tog vi ett glas vin och lite snacks och då började Tezz slicka sig bak =( frenetsikt. Ruth och jag hade prata om livmoderinflamation tidigare så det fanns i huvudet. Ringde Strömsholm och pratade men kännde att nja, var väl ingen panik. Gick och la oss men vaknade efter 1-2 timmar av Tezz slickande =/ Ringde taxi och åkte till Strömsholm, tänkte man kunde få antibiotika så vi kunde köra hem, men icke, operation inom 1 timme var alternativet. Så det var ju inget att förhandla om <3 ska ju bara bli bra. Kl 07.00 meddelade veterinären att OP hade gått bra och det var upp till dagpersonalen att ge oss ok på när Tezz skulle bli utskriven. 14.30 blev det klart att vi fick ta henne med dropp i bilen och åka ner till Evedensia i Malmö för vidare observation. Så ca 22 ankom vi Malmö och blev anvisade ett rum och skulle vänta på vetrinären. 2-3 timmar senare blev vi till sist inskrivna och jag kunde köra hem och sova. Fick hämta hem damen på måndagenvi 15 tiden, jippie!!!
2018-02-24 2 års dag för Bowiekullen
Födelsedagarna duggar tätt nu =) Så var det dags för Ziri, Bibi, Sweety, Turbo och Olsson att fira sin 2 års dag =) <3 <3 <3 <3 <3.Även denna födelsedag blev lite of. Känns tyvärr som om vi tappade andan helt av Dexters för tidiga bortgång. Nåja Bowie kullen har livet framför sig och vi önskar dom all det bästa =)
2018-02-10 Födelsedag med förhinder
Den 1 februari fyllde Laquettas Barn Ramse kull 6 år, tanken var ju att det skulle firas stort här på hemsidan med bilder och text, men det blev inte så tyvärr. Det kom av sig i och med Anna, Dexters matte ringde den 31 jamuari runt 23.00 på kvällen och berättade att Dexter "Laquettas Dole" hade somnat in hemma 1 timme tidigare. Dexter du saknas oss
Lika väl resterande i kullen blev ju 6 år GRATTIS i efterhand till Danni, Baloo, Rasmus och Hilda
2017-12-31 Året som gått
Ja var ska vi börja? Lite upp och ner i ringarna har det varit men vi lyckades ändå placera oss som 3:a på Guldlistan för veterantikarna på SLBK =). Vi blev bästa veterantik i Leonberger, sedan blev vi slagna av Quincy, Tezz bror. Laquettas Bowiekull har röntgat alla utom en, men det kommer det med. Resultaten blev blev väl inte riktigt vad vi hoppats på, tyvärr. Men stort tack till alla valpköpare som röntgat so far.
Nu tar vi nya tag inför 2018 och hoppas på ett nytt roligt år i ringarna med Tezz och att hon fortsätter tycka det är kul och orkar. Hon blir ju trots allt 10 i april. Älskade Tezz du e fantastisk.  
2017-09-22--2017-09-25 Leonberg!!!
Fredag: Resan startar runt 05:30 när Pamela, Jessika, Anders och Chib kommit ner. Bilen packas snabbt och sedan bär det av till Leonberg. Det tog ca 14 timmar att köra ner, jämfört med tidigare år då det låg på 12 timmar =/ Många vägarbeten och mycket köer. Men, men så är det ju i Tyskland, trots autobahn. Nåja till sist ankommer vi till Amber Hotel i Leonberg. Massor med folk och hundar är redan där. Vi checkade in och sedan var det dags för att få lite att äta och gött umgänge med resten Leonbergervärlden =) Sedan var det godnatt.
Lördag: Upp och frukosten intogs innan det var dags för Unionsmöte. Tezz lämnade jag i Jessika, Anders och Chibs händer och tassar. Tack för ni tog hand om damen =) Pam och jag satt i möte tills ganska sent in på eftermiddagen. När det var slut var det dags att rusa till Leocenter, här skulle handlas!! Men väl på köpcentrat så hade favoaffärerna stängt ner =(  Så det blev lite anticlimax vad det gällade handlandet. Så vi tog hundarna och drog upp i gamla stan för att Jessika och Anders skulle få se den biten av Leonberg som bara är ett måste att se. Sedan gick vi och åt hos Greken. Tillbaka på Amber satt vi och snackade lite med våra vänner från när och fjärran.
Söndag: Upp i ottan, packade bilen och körde ut till klubben där utställningen äger rum. 230 hundar anmälda i år varav 9 veterantikar. Wolfgan Mayer ska dömma dom, känns så där. Vädret var helt ok lagom varmt för hundarna =) 5 ringar i år så det kändes som om det var lite fler anmälda. Som sagt in i ringen tillsammans med 8 andra veterantikar, den äldsta var 13,5 år. Döm av vår förvånning när finaste Tezz placerar sig på 1:a plats. Den där Mayer är kanske inte så dum ändå ;) Sedan placerade sig Pamela och Chib på en fin 2:dra plats i öppenklass bland 30 hanar. Whohooo!! I finalen sprang Tezz mott broder Quincy och vi fick tyvärr se oss slagna av Ruth och honom, men två syskon i final det är häftigt =)  När allt var slut packade vi bilen och drog 20 mil norrut till Gasthaus Biber i Motten. Sprang in och förhörde oss om vi kunde få mat och det var på håret. Sedan en runda med hundarna och i säng efter en lång dag.
Måndag: Idag var det hem som gällde. Bara hålla tummar och tår att det inte ska vara köer hela vägen hem. Gissa om man blir förvånnad och glad när man upptäcker att man inte har en enda kö, 80 mil på typ 8 timmar =) Men då var ju bara jag hemma, dom andra Pam, Jessika och Anders hade ytterliggare 4 timmar hem. Inte avundsjuk alls. Men Vi har haft en toppen helg med superfina kritiker och resultat och kul att se alla gamla och nya vänner i Leonberg.
2017-09-08 Kritiker från Eslöv Int Utställning
Laquettas Dole "Dexter"
5 years, very nice head, scissorsbite,eye dark brown, ears well set, chest deep, broad, free back, tail well set, for- and hindquaters well angulated, strong bone, by movement free pastern, very nice coat.
Chkl kv Exc  Chkl kk 3   Domare: Rehanek Petr (CZ)  28 anm

Laquettas Sweet Thing
19 month, very nice head, scissorsbite, ears well set, chest small narrow back straight, tail well set, eyes dark brown, by movement passgoing, elbows free
Uhkl kv Very Good   Domare: Rehanek Petr (CZ)  28 anm
2017-09-03 Dexters kritik från utställningen på Öland
Laquettas Dole "Dexter"
Championhane m bra proportioner maskulint huvud m bra profil, tillr. hals, normalt vinklad fram, välformad bröstkorg, passande benstomme. eftergivande rygg, knappt vinklat bakställ, skulle önska ett mer kraftfult o marknära rörelseschema, bar pälskvalité, trevligt temperament.

Chkl kv Very Good Chkl kk 1   Domare: Johan Andersson    12 anmälda
2017-08-26 Inoffeciell utställning i Skurup
Idag drog en del av Laguettas Bowiekull på inoffeciell utställninhg Skurup, Domare för dagen var Karin Sjöholm-Östlund. Vädret var ok för hundarna medans vi kanske önskade lite mer sol. Men vi frös inte och det var det viktigaste. Alltid lika kul att träffa "valparna" och deras ägare. Är så glad för alla min valpköpare som tar så väl hand om mina små ögonstenar. Alla hundarna gjorde väl ifrån sig i ringen coh det var ju trots allt lite konkurens idag hela 6 hundar anmälda =). Olsson blev BIR så vi beslutade att stanna till finalen men som vanligt blev vi oplacerade och kunde ju gjort annat den eftermiddagen. Tack Carina o Olsson för att ni stannade. Nu väntar vi med spänning på första officiella utställningen som en av dom ska på =)
Laquettas Ziggy Stardust "Olsson"
18 må mkt maskulin hane Vällfylld skalle Tångbett Stark hals Bra överlinje Sluttande kors Ngt lång i länden Bra front & bredd i bröstkorgen Rejäl benstomme Parallell bak, stabil framRör sig m gott påskjut Utm päls Ok temperament
Ukl kv 1 Ukl kk 1 HP Bhkl 1 BIR
Laquettas Aladdin Zane "Turbo"
18 mån maskuln hane Bra bett Kan ännu fylla ut specielt under ögonen Bra hals & överlinje Tillr förbröst Behöver breda & djupna i sin bröstkorg Brett lår Karftiga hasor Rör sig trångt bak,läöst fram Kunde ha bättre påskjut Bra temperament Inte i bästa pälskondition
Ukl 1 Ukl kk 2 Bhkl 2
Laquettas Sweet Thing "Sweety"
18 mån tiksom behöver bli mer frimodig Bra huvudform Kan ännu fylla ut sitt nosparti Välburna öron om än något stora Bra halsBehöver bli stramare i sin överlinje Ngt långt ländparti Ngr rak överarm Bra lårbredd Kan ännu djupna & bredda sin bröstkorg Ngt lösa armbågar Parallell bak Rör sig med god steglängd Utm päls
Ukl kv 1 Ukl kk 2 HP Btkl 2
2017-08-03 Träff och hembesök
Så nu är semestern snart över. Vi har hunnit med att träffa Turbo och så gjorde vi hembesök hemma hos Bibi ute på Österlen. En av dom finaste dagarna, sol och värme vilketvi inte varit bortskämda med denna semester =(. Vi har haft en supersöt inneboende under dom 3 veckorna med, Sweety. Ligger lite nya bilder i fotgalleriet på våra dates.
2017-06-04 Kennelträff
Idag hade vi kennelträff i regn =( Så trist när man vil träffas och gå promenad, grilla och bara umgås med sina trevliga valpköpare. Men vi fick i alla fall gått en promenad i Käglinge utan att bli dyngsura. Sedan körde vi hem till oss för att grilla. Vi hade riggat i garget så vi kunde sitta inne och äta. Så egentligen var det bara grillmästaren som behövde vara ute =/. Hundarna kunde vi ha i olika sektioner så att dom som inte gillade varandra inte behöve umgås =) Fotografering blev det inget med, ja förutom en samlingsbild på hela sällskapet. Den var ju bara ett måste =) Tack ni som kom. Ni andra var saknade och jag hoppas vi kan ses snart.
2017-04-07 Världens bästa Tezz 9 år idag
9 år har gått sedan du föddes på Knockando's Kennel. Vi fick äran att köpa dej av Ruth. Den 6 juni 2008 var vi och hämatde dej hos Ruth o Benny. Sedan har saker hänt både negativa men mest possitiva saker. Du gav liv till 5 underbara valpar i vår Barn Ramse kull. Sedan blev du Mormor till Hildas 5 små knyten. Du har blivit Dansk Champion och sedan Svensk Champion om än sent i livet, 7 år då skrällde det till =). Och nu fyller du 9 år och är fortfarnade en glad och pigg tjej. Vi ser framemot mååånga år tillsammans, vi ÄLSKAR dej bästa Tezz  GRATTIS på 9-årsdagen!!
2017-02-24 Laquetta Bowieekull fyller 1 år idag
Grattis på 1-årsdagen  Bibi, Sweety, Ziri, Olsson och Turbo, tänk att för ett år sedan satt man och väntade på valparna. 5 friska fina valpar kom efter ett antal timmar. Alla har utvecklats till fina friska individer =) Vi har haft valpträff, vi har gått valpkurs tillsammans och vi har setts av och till under året. Och vi tycker alltid det är lika roligt att träffas i grupp eller bara en och en. Nu närmas sig våren så vi hoppas på att få till en valpträff/kennelträff inom det snaraste, ska bara bli bra väder också =)
                        GRATTIS PÅ 1-ÅRS DAGEN ALLA I BOWIEE-KULLEN
2017-02-01 Laquettas Barnramsekull 5 år idag!!
Grattis till alla valparna =) som idag blir 5 år, Ole Dole, Doff, Kinke, Lane, Koff. Lille Doff (Lilleman) han sitter säker i hundhimlen och tittar ner på oss =). Men alla ni andra hoopas jag firar dagen rejält och ser till att ni får massor av godis och annat gott idag.
Tänk vad fort det har gått dessa 5 år, Hilda har hunnit med att få ett eget gäng valpar, Dexter har blivit Dansk Champion, Baloo tävlar i A klassen i lydnad och Rasmus och Danni njuter av livet med sina ägare och det är en bedrift det med =) GRATTIS till alla och så kör vi på "full fart framåt i livet"
          
2017-01-06--2017-01-08 My Dog
Fredag: Vi hade beslutat att köra upp på fredagen i dagsljus. Skönt att vara på plats och slippa stressen och oron om hur vädret skulle vara på lördagen. Väl uppe och inkvarterade så intogs middag i hotel-restaurangen. Svindyrt och så där vad det gällde det jag åt. Men, men det är smällar man får ta =). När vi sitter och väntar på maten så säger Anna, där är ju Lone! Och jo, där var hon =) Blev så förvånnad =) Vi åt och sedan blev det kvällspromis med dogsen och sedan sängläge. Skulle ju upp tidigt dagen efter.
Lördag: Upp i ottan och inser att det snöat på natten men det töade när vi skulle iväg så att gå till Mässan var uteslutet. Frukost intogs sedan lastades mor o son in i bilen. Parkerade på södra sidan av Lisseberg så vi inte skulle behöva gå så långt, men vad hjälper det när man inser att det var slabb överallt och skorna läcker som såll =( Inget kul med våta fötter, men bara att gilla läget. Idag skulle Lejonen i först i ringen. Först in idag var Dexter och det gick ju sådär, många bra saker i hans kritik (se nedan), men det var ju så många andra fina Championhanar där så det räkte inte till. Sedan var det då Tezz tur. Vi nåde inte heller hela vägen, tyvärr. Bara gilla läget och ladda och ta nya tag inför söndagen. På kvällen var vi hembjudna till Ruth på middag. Så kul att träffas, och kul att träffa andra i Knockando's familjen. Människor man är kompis med på Facebook fick man nu träffa in real life =) Tack Ruth för en super trevlig kväll och god mat och trevligt sällskap =) Sedan var det tillbaka till hotelet och sängen.
Dexters kritik: Fint huvud o uttryck Kraftig benstomme Borde stå bättre på sina tassar o ha starkare mellanhänder svag rygg Djup bröstkorg Ganska rak i knäna Visar sig väl men går mkt slängigt fram
Chkl kv Very Good       Domare: Ericsson Dan (SE)
Söndag: Nu kunde vi ta det lugnare då det var en hög med andra raser för oss i ringen. Frukost och sedan packa bilen med allt och in med Tezz o Dexter. Och viss av gårdagen så åkte vinterkängorna på och skorna att ha i ringen åkte ner i en påse för att vara torr om fötterna =) Så klok så =) Lite mer väntan var det idag men som man säger den som väntar på något gott..... När det väl var Dexter tur så blev en bättre kritik och placering idag =) Detta gällde även för Tezz som blev BIR Veteran idag =) Så vi var mycket nöjdare idag. Beslöt att gå in i stora ringen men väl vi var där så gick vi in och ut igen. =/ Sedan bar det av hemmåt. Hade ju mutat Anna att jag bjöd på mat på hemvägen eftersom hon inte protesterade för mycket över att vi stannade kvar till finalen. Stannade på något som hete Rock Star. Ok hamburgare men det var svinkallt där =/ Så på med värmen när vi kom ut i bilen sedan bar det raskt södut.
Tack Anna och Dexter för sällskapet!
Dexters kritik:
He's niv´ce in temperament I like his head very much Good earset, nice eyes. Sufficient angulation in front. Needs more angulation in rear. That's why the topline is not super. Nice coat. Good mover.
Chkl kv Exc          Domare: Van Den Berg Hans (NL)
2016-11-05 Dexter tar sig fram i Växjö
Dexters kritik:
4år maskulin typriktig kraftig hane med bra temperament Välskuret huvud saknar lite stop, bett ok kunde ha ngt bättre munpigment kraftig benstomme aningen öppna tassar bra hals o överlinje lagom vinklade bakben rör sig väl från sidan-löst fram, bra färg o mask.
Chkl kv Exc Chkl 2 Ck Bhkl 4                                                       Domare: Haapaneimi Elina (FI)
2016-11-04--2016-11-06 Herning i dagarna två
Fredag: Ingela kommer runt 14 och hämtar upp mej och Tezz för att sedan dra till Herning. Loke, Zaragon och Tezz samsas så fint där bak. Resan går bra förutom att vi hamnade i köer genom Köpenhamn, så drygt =/ . Men vi kommer fram till sist och får checkat in på vårt rum. Hundarna får en kort promenad och erbjuds mat, sedan är det vår tur att inta dagens middag som vi förbeställt, Flaesketeg med rödkål och sås o potatis, smakade himla bra kan jag säga. Sedan skulle vi ta hundarna på promenad och försöka hitta en affär så vi kunde inhandla lite dricka och guff som man säger på danska. Det var inte helt lätt första affären vi kom till stänge 20.00 och vi kom dit 20.05 =( ändå hade man på hotelet sagt att det  var öppet till 22.00 i affärerna. Nåja vi fick gå vidare och till sist fick vi handlat. Sedan blev vi sittande och tog det lungt på rummet.
Lördag: Upp 07:00 promenad och frukost innan vi gick in till mässan som bara ligger 5 minuter promenad från hotelet. Gött moss =) Sedan att det hällregande vad gör det =)
Först ut vara Zaragon, BIM slagen av syrran =). Men duktig var han i ringen, lille knorten. Sedan var det Lokes tur. 10 hanar i championklass. Och duktiga Loke och Ingela lyckades sno åt sig en 3 placaerinng i Bästa hanhunds klass. Så duktiga =) till sist var det då Tezz och jag. Så direkt när vi sprang att Tezz gillade inte golvet för hon ville inte ta ut steget, tyvärr. Men domaren gillade henne men det räckte inte hela vägen fram då hon som sagt inte tog ut sitt steg =/ Dagen placering blev 2:dra bästa veteran m CK.
Vi travade "hem" hundarna sedan gick vi tillbaka till mässan för att titta på finalerna i stora ringen.
På kvällen var det buffe på hotelet, riktig gott var det sedan var det att sitta på rummet och filosofera och lyssna på regnet som vräkte ner =/
Söndag: Idag skulle vi in lite tidigare i ringen och så skulle vi ju lämna rummet innan vi gick iväg. Vi fick ha bilen kvar på parkeringen på hotelet. Så vi slapp att leta parkering på mässan =) Dagen började med att Ingela o Zaragon var i ringen, resultat blev en upprepning av gårdagen, Zaragon slagen av sin syster, men han var duktig i ringen. Sedan var det Lokes tur, excellent blev resultat idag. Sedan var det till sist Tezz tur. Hoppasdes bara att hon inte skulle tycka att det var lika obehagligt på golvet igen. Men idag fungerade det bättre. Mycket bättre =) Vi blev 1:a med CK och därmed NORDVV-16 men sedan blev vi avtackade i Bästa Tik klass. Sedan återsod bara det värsta, hemresan, känns alltid lång och då skulle jag bara åka med i 35 mil ca medans Ingela skulle ytteriggare 40 mil och det i vinterväglag. Men summan av helgen var att vi hade supertrevligt trots dåligt väder. Tack Ingela, Loke och Zaragon för en trevlig helg!!
2016-08-27 Inofficiell utst i Skurup
Idag var det dags för oss att ställa på Inofficiell utställning i Skurup. Tyvärr kunde inte alla komma, men det går fler tåg =) 4 av 5 på plats e ju inte illa. Strålande sol så vädret kunde inte varit bättre. Ett härligt gäng samlade runt tältet. Anna Svensson var för dagen handler till Mike's Sweety och jag hjälpte Olson i ringen. Alla valparna var superduktiga och Turbo o Erika var ett riktigt superteam i ringen. Alla fick HP så vi kan inte klaga på placeringarna. En supertrevlig domare som verkligen hjälpte valparna i ringen. Olson blev BIR och gick upp i Stora ringen men där lyckades vi inte placera oss. Tack alla fina valpköpare för att ni kom idag.
Laquettas Ziggy Stardust "Olsson"
Ung hane med tilltalande helhet, Goda proportioner för åldern Välkroppad Välmejslat vackert huvud med fina färger Välvinklad fram & bak Bra bröstkorg Rör sig mycket bra från sidan Aningen trång bak Fin päls för åldern Trevligt temperament
Valpkl kv E kk 1 HP BIR

Laquettas Aladdin Zane "Turbo"
Ung hane Välproportionerad Är under utveckling Fina färger i ansiktet Bra bett Fint nosparti Aningen brant skuldra Bra bröstkorg Knappt vinklad bak Står fransyskt Rör sig bra från sidan Trångt bak Vacker päls under utveckling Trevligt temperament
Valpkl kv E kk 2 HP

Laquettas Sweet Thing "Sweety"
Feminin tilltalande tik Trevlig helhet Vackert huvud & uttryck Bra bett Mörka ögon Välvinklad fram & bak Bröstkorgen behöver utvecklas Rör sig bra framifrån & från sidan, trångt bak Fin päls Trevligt temperment
Valpkl kv E kk 1 HP BIM

Laquettas Queen Bitch "Ziri"
Tilltalande feminin tikvalp Goda proportioner Vackert huvud med fina färger Bra bett Aningen ljusa ögon Aningen brant skuldra Välutvecklad bröstkorg för åldern Bra benstomme Välvinklad bak Rör sig bra för åldern Bra päls Snäll men blyg
Valpkl kv E kk 2 HP
2016-08-14 Ronneby Nat. Utställning
Idga bara det av till Ronneby, vädergudarna var på vår sida. Bara 11 hundar anmälda. Alla andra var i Aksersund på klubbens special. Nåja inget är givet för det ;) Vi var ett glatt gäng på plats. Vi skulle inte in i ringen förrän vid 12-13 tiden så för en gångs skull stannade vi till finalen men där gick vi in och sedan snabbt ut igen.
Dexter Kritik:

Good type, maskuline head, good neck, topline should be more firm. Correct front needs more angulation behind. Strong movement but loose in pastern, good coat, changing at the movement.
Chkl kv Exc Chkl kk 1 Ck Bhkl 2 R-Cert    Domare: Delerue Pedro Sanch (PT)
2016-07-31 Valpträff vid Vombsjön
Idag var det dags att träffa alla valparna, så var ju tanken. Men det är svårt att få till en dag när alla kan även om det bara handlar om 5 valpar. Så vi blev bara 4 då Sweety och husse Mike inte kunde komma. Vädergudarna var på vår sida, lagom med sol och inte för varmt och inte heller så att vi frös =). Alla valparna badade och alla var nog ut så långt att dom inte riktigt bottnade längre =). Anna, Elvis och Dexter var också med och Anna berättade om vattenarbete och sedan visade Elvis hur man hämtar in en människa Kalle fick vara figurant. Sedan hade Dan fixat så grillen var tänd och det var dags för grillad korv och fika. Mycket snackande om all runt valparna, vad gör dom och inte gör.  Dagen avslutades med lite ringträning vid strandkanten. Tack alla för att ni kom och att ni tar så bra hand om guldklimparna =)
2016-07-10 SLBK Special i Varberg
Idag lastade jag in både Tezz o Ziri och så drog vi till Varberg för att ställa på klubbens specialutställning. Vädret lämnade en del att önska, regnet hängde i luften =/. Väl på plats så möte Anna o Dexter upp =).
Först ut vara Ziri och hon möte Siri i ringen =) Populärt namn det där. Vi placerade oss som 2:a och det är nog mycket för att Ziri behöver ringtränas. Hoppas jag i alla fall ;) Sedan blev det en lång väntan innan Tezz skulle in i ringen, 6 tikar var anmälda men bara 5 på plats. Vinnare bland hanarna viste vi ju att det var Quincy, så nu gällde att springa för att placera sig =). Och vi lyckades!! Tezz blev 1:a med Ck. Så det belv en kamp mellan henne och broder Quincy. Vann gjorde Quincy så Tezz blev BIM Veteran. Med facit i hand så är jag jäkligt imponerad av henne, 5 varv i ringen är respekt för en 8 ½ årig leonberger. Och även för hennes matte ;) . Sedan var det dags att åka på grillfest hos Lone o Peter i deras sommarhus och fira Lones födelsedag. Gott och trevligt men till sist var det dags att åka hemmåt med trötta hundar. Dom bästa hundarna i världen om ni frågar mej. Ziri, Tezz och Dexter <3 <3 <3
Dexters kritik:
Maskulin hane, utm typ & storlek, rastypiskt huvud, korrekt bett, bra skuldra, ngt kort överarm, knappt vinklad bak, ngt avfallande kors, ngt svag i ryggen, önskar ngt mer benstomme & starmare tassar, ngt ineffektiva rörelser spark upp bak utan påskjut. Utm päls, trevligt temperament. Välvisad.
Chkl Very good            Domare: Berg John Sigve
2016-08-09 Tvååker Int. Utst
Idag fick Anna och Dexter klara sig själv då Tezz och jag valde att hoppa över =) Men det gick ju bra ändå för dom.
Dexters kritik:
Male of good size Good bone & substance Very nice maskuline head Good mask and eye Typical expression Could do with more stability in pastern and feet Would prefer a bit firmer topline Could do with more rearangulation Lovely coatquality Nice color Sufficient on the move, needs more extansion and drive Very well presented
Chkl kv Exc Chkl kk 3   Domare: Doedijns Rony
2016-07-08 Tvååker Int utställning
Idag bar det av till Tvååker, Tezz och jag skulle se vad vi kunde prestera där.Vädret var hyfsat ur hundögon sett =) Men framåt lunch började det bli varm =(. Det var väldigt trångt på plats, inte mycket utrymme att rasta hundarna på. Trist att man inte ska kunna gå och kissa hundarna någonstans. Men så är det bara. Vi blev Bästa Veteran idag och det tackar vi för =) Mitt lilla <3 är bara bäst.
Idag var första dagen på semestern, vi startade i Tvååker, sedan drog vi ner till Engelson i Falkenberg, därefter blev det ett stopp i Laxbutiken och sedan avslutade vi dagen i Örkelljunga med lite valpmys innan vi drog hem. Jobbigt att vara ledig, =)
Dexters kritik:
Bra helhet. Mask huv korr bett Välpl ögon m bra färg Utm hals, krop, benstomme Lite stela vinklar fram o bakLite högt buren svans Rör sig bra fr. sidan m mkt lös fram Utm päls För dagen lite högställd Bra temperament
Chkl kv Exc Chkl kk 3         Domare: Freddie Klindrup (DK)
2016-07-02 Specialutställning i Fuglebjerg
Uj, uj vilken dag vi har haft =) Körde ner till Fuglebjerg i ösregn, kändes så där. Tänkte hur kul är det att ställa i ösregn =/ Men se vädergudarna såg till att det regnet försvann. I alla fall nästa hela dagen, blev en skvätt framåt eftermiddagen, men den varade inte rätt länge och var mesta bara droppar =)
Först in var var Ziri, 1 hane och två tikar i Babyklass. Mitt lilla hjärtegryn blev Bästa Babyvalp med en utmärkt kritik =) Är så glad och för att vara första gången på en utställning så sköte sig Ziri utmärkt. Sedan var det en lång väntan innan Tezz skulle in och det innebar att regnet hann komma , men som tur var blev det det väldigt kortvarigt =). Det var två veterantikar, hörde att domaren gillade Tezz, mycket excellent i kritiken =) Och tillsist stod vi som BÄSTA VETERAN med en superfin kritik. Min finate Tezz är så duktig i ringen, ställer sig så fint själv =). Vi fick ett Clubcert också dagen till ära och sedan kom vi 2 i BTKL. Vilken känsla det var, vi har världen bästa hundar ;) Så e de bara!!! :) :)
2016-06-10 På väg till Bogense/Vejen
Anna och Dexter kom hit när vi slutat jobba och så drog vi iväg till Danmark. Det skulle bli dagarna två med utställning i Vejen på Jylland. Vi hade hittat boende i Bogense på Fyn, 1 timmes körning ifrån Vejen. Ett hel galet bra B&B, 100 m i från stranden och en underbar utsikt och solnedgång. Ägaren hade själv en äldra Labbeherre så hund på rummet var absolut inga problem. Ville vi kunde hundarna ha ett eget rum =).
Fösta natten var vi helt ensamma på stället. Det fanns en stor inhägnad gård så man kunde låta hundarna vara ute utan att vara rädd för att dom skulle kunna rymma. Men sängen kallade rätt så tidigt.
2016-06-11 Vejen dag 1
Upp runt 7 tiden och fick ätit frukost sedan bar det i väg, ville ju vara på plats i hyfsad tid för tältet skulle ju upp. Insläppet gick smidigt och vi behövde inte gå allt för långt med alla grejorna. Men det fanns ingen tältplats vid ringen så vi fick slå upp tältet en bit ifrån men det funkade bra för där var det skugga i stort sett hela dagen =). Först in i ringen var Decke, hans kritik här nedan, han föll inte dommaren riktigt i smaken, å andra sidan var inte hans kritik dålig men det känndes som domare kopierade kritikerna från en hund till en annan. Där är inte några större skillnader mellan vinnande hund och denna kritik. Sedan var det Tezz tur, mn älskade lilla veteran, 8 år springer så fint i ringen. Bästa veteran blev hon. Tjoho!!
Efter avslutad utställning körde vi "hemåt" men vi hade ett möte att klara av först =) Vi skulle träffa Baloo och Hugo. Mötet blev på en parkering vid Vissenbjerg. Han är en trevlig, pigg och glad hund med massor av motor. Hugo och Baloo tränar ju lydnad och är uppe i A-klassen som den första leonbergern i Danmark. Stolt? Ja lite måste jag erkänna =) På kvöllen var vi i Bogense och skulle inta middag. Anna är ju vegeterian så utbudet är inte sååå stort tyvärr, vi snurrade runt och kollade pizzerior och thai-matställen vilka då inte är dom ultimata matställen för mej som diabetiker =/, men vi hittade ett riktigt bra ställe ett Cafe som serverade mat som vi båda kunde leva med. Valet visade sig vara excellent, god mat och mycket trevligt bemötande.  Sedan bar det "hem" igen. Lite vin i glasen och ut och njuta av kvällen och utsikten. Nu var det fler boende där men vi fick veta att ägaren som var på golf helg hade sagt till de andra boende att vi hade hundar, stora hundar så det fick dom acceptera =). det kallas service tycker jag =)
Dexter kritik:
typical, well proportioned head, correct bite, correct ears, well angulated, regular front, good body, regular top line, correct coat, regular movements, nice temperament,
Ökl kv Exc Ökl kk 2 Ck     Domare: Luís M. C. Catalan
2016-06-12 Vejen dag 2
Så var det dags att lämna vårt finna boende och dra till Vejen för sista dagen i ringen, idag gällde det!! Tältet stod kvar och vädret var bra fast man lovat regn =). Spänning på hög nivå blev det eftersom Dexter var enda i öppenklass som fick CK, och de flesta i championklass var redan DK championer. Men en var inte det, så spänningen låg på topp =) till slut hade domaren gjort sin placering och då var Decke o Anna placerad som 4 i BHKL och alla för var redan DK champions, JIIPPPIIIIIEEEE!!!! Dexter blev Dansk Champion =). Kan lova att resan hem var lätt för mej =) Anna sov mest hela vägen. Mohaha =).
over and out!!
Nedan Dexters kritik
Dexters kritik:
under middel stor, meget godt hoved, god front, acceptabel mellem hånd let pelset, gode vinkler bag, god poter, godt pigment, jævne bevægelser
Ökl kv Exc Ökl kk 1 Ck Bhkl 4 Cert (Därmed Dansk Champion idag) Domare: Frank Christiansen (No)
2016-05-01 Roskilde dag 2
Idag var en ny dag med strålande sol dock lite kallt i vinden. Vi var lite fler svenskar runt ringen idag =)
Men idag var det inte vår domare varken Tezz eller Dexter fick något mer än Very Good, nåja vi får glädjas över att det ändå blev svenskt på BIR placeringen, grattis Mats o Macce =). Fördelen med att inte placera sig är att man kan köra hem tidigt och njuta av solen hemma med de sina =).
Over and out för denna gången.
Dexters kritik:
Udmærket type - middelstor - maskulint hoved og udtryk - korrekt bid - vel udfyldt næseparti - gode mørke øjne - god kraftig hals - god manke - kunne have mere bredde og dybde i fronten - noget blød overlinie - lidt over bygget - godt kryds - mangler knæ vinkling - meget stejl has - blød mellemhånd - acceptable bagbens bevægelser med godt drive - for løs og udad drejede poter - alt for høj hale i bevægelse - udmærket temperament.
Ökl kv Very Good  Ökl kk 3                                   Domare: Inge Artsöe
2016-04-30 Roskilde dag 1
Idag var det dags för utställnig i Roskilde dag 1. Vädret var si så där, större delen var det lovar uppehåll. Och det stämmde nog ganska bra nu med facit i hand =/. Anna o Dexter kom vi 1/2 7 tiden och så lastade vi in Tezz och Dexter och drog, tog 40 minuter så var vi där. Gick in och slog upp tält och sedan hämtade vi pälsklingarna =). Hade sällskap av lite fler svenska runt ringen =) alltid trevligt. Dexter var först på tur och placerade sig som 1: a i öppenklass =) blev sedan 1:a i Bästa hane med CK =) Vi var i chock både Anna och jag =) Men vilken lycka när man väl fattade vad som hänt. Nåja utställnign gick vidare  och det blev Tezz tur i Veteranklassen. Det slutade med att vi blev Bästa Veteran eller som man säger i Danmark Bäst I Klass. =) Bästa Tezz <3. Sedan var det då dags för Dexter att slåss om BIR eller BIM titeln =) Det slutade på bästa tänkbara vis, Dexter blev BIR =) =) =). Så nu hade vi två som skulle in i stora ringen. Bara att sätta sig och vänta =/. Först in var Tezz men det lyckades inte bli något där inte. Sedan skulle då Dexter in men då hade ju vädergudarna övergivit oss totalt, regn och hagel, så Anna och Dexter var helt dränkkta när dom väl gick in i stora ringen. Deras framgång blev lika med Tezz. Nåja vi gjorde vårt bästa =)
Dexters kritik:
Pleasing young male, head and body in proportions good substance and coat very alert expression, moves well arround the ring
Ökl kv Exc Ökl kk 1 Ck BHKL 1 Cert CACIB BIR                  Domare: Marleen Collins
2016-04-23 Så nu har dom flyttat :( , :)
Det är med blandade känslor vi skriver detta. Nu har dom flyttat till sina nya hem. Underbara valpköpare så dom kommer att få det toppen. Och vi kommer att få tillbaka vårt hem. Det är det possitiva =) Det negativa är att vi kommer att sakna dom små  liven fast dom är tunga att bära, kissar inne av och till, skriker som fiskmåsar när dom ska ha mat eller annan uppmärksamhet. Den som jublar mest är nog Tezz hon har tyckt att det är små äckliga saker som går till attack mot henne när dom kommer springande.
Men önskar alla valparna, Olsson, Turbo Sweety och Bibi lycka till i era nya hem och hoppas alla valpköpare och valpar är nöjda med varandra =)
2016-04-17 Ziri flyttar in
Ziri har flyttat in, så ska hon kallas vår lilla valp som stannar på kenneln, egentligen heter hon Laquettas Queen Bitch men Dan, husse vill inte att vi kallar henne Bitch, han är rädd för vad grannarna ska säga när han kallar in henne, djäkla Bitch kom hit. Han tror dom tror han kallar på mej då ;) Så då blir det Ziri då. (Men det namnet är under protest, jag tycker Bitch eller Bitchi hade fungerat bra =) )
2016-04-01 I onsdags blev dom 5 veckor
Nu händer det mycket, dom blir mer och mer aktiva =) Känns som det är ett gång tuffingar, dom räds inte mycket ute i lekhagen. Mycket av det som ligger där skramlar och väsnas på många olika sätt men det är inget dom bryr sig om och det är ju positivt. Vi hoppas på fortsatt fint väder i dom närmasta 3 veckorna så vi kan vara ute mycket och busa runt.
2016-03-16 3 veckor gamla
Ja vad ska man säga, det skälls,morras och busas runt i valplådan. Dom har börjat få tänder nu så det snart är det taggtråd i munnen på dom ;). Det går så fort så man hinner knappt med. Vi hoppas på fint väder och lite värme så kan vi kanske går ut och vara i trädgården lite framöver =).
2016-03-12 Valparna 17 dygn och på G
Dom växer så det knakar, idag busade domrunt lite med varandra, några har börjat skälla =). Av och till kommer det ett morrande när det busas =). Nu kan snart valpköparna komma och hälsa på. =)
2016-03-09 Nu är dom 2 veckor
Idag fyller dom små liven 2 veckor =) Detta firar dom med att ha öppnat ögonen och börjat ta lite trevande steg. Växer gör dom så det knakar. Hilda är en riktigt duktig mamma för det mesta, men vist av och till så går hon och lägger sig i hallen där det är lite svalare. Lite bilder ligger i valparnas fotogalleri.
2016-03-01 Valparna 6 dagar gamla
Så nu har valparna blivit snart en vecka gamla, och låt oss nu hoppas att vi kommit över det värsta.
Kvar hos finns nu 5 valpar, 2 hanar och 3 tikar. Ibland händer saker som man inte förstår, vilket ledde till att en av tikarna fick somna in i går. tråkigt nog.
Men vi gläds med dom 5 kvarvarande små klumparna, dom äter och ökar stadigt i vikt för varje dag.
Ska försöka lägga upp lite nya bilder på dom. En annan sak som också växer är deras klor så det kommer att bli kloklippning i veckan, så får vi se hur kul dom tycker det är =).
Snart blir det roligare att uppdatera när dom väl börjar öppna ögonen och ta sig runt lite mer.
Återkommer med rapporter =)
2016-02-01 Grattis på 4-årsdagen
Tänk vad tiden går, 4 år sedan dom föddes dessa underbara valpar =). Mycket har hunnits med, Dexter med sitt vatten och lyckas placera sig som 3:a i Vatten startklass SLBKs Working Leos och utbildat sig till ID-Hund. Baloo som tränar lydnad med stor framgång med Hugo i Danmark. Och Hilda som utbildats till ID-Hund. Hon är duktig med sin nos lilla damen. Rasmus är en av husse Niklas ögonstenar. Och sist men inte minst fina Danni som bor hos Grete o Peter och förgyller tillvaron för dom.  
                                    
        GRATTIS PÅ 4-ÅRS DAGEN
2016-01-28 Äntligen händer det något

Så nu är det dygn 34 i dräktigheten och det börjar sakta hända saker =) Hildas midja har börjat växa, normalt ligger det runt 72-73 cm men idag när vi mätte visade måttbandet 78 cm och tuttarna är mörkare rosa än normalt =). Så nu hoppas vi allt fortlöper som det ska och sedan är ju den stora frågan, hur många? Men det får vi väl se =) Nu håller vi tummarna för den fortsatta positiv utvecklingen.