Hem

Om kenneln

Har hänt

Fotogalleri

Tezz

Hilda

Valplaner

Kullar

Katterna

Till minne

Länkar

Gästbok

      

 


Nyheter
 

2012-11-11 Malmö Valp

Så nu har vi varit och ställt på Malmö Valp. Vi det var Hilda, Dexter och Rasmus. Här följer pojkarnas kritiker. Dexters kritik löd: Kraftfull ung kille med fina prop. Vackert hanhundshuvud, mkt mörka uttr.fulla ögon o härligt uttryck. Bra öron, stark o fast rygg, bra kors, välutv. förbröst, tillr vinklar fram o bak, vrider ut armbågarna, tåar utåt, platta lösa tassar fram. Rör sig fint från sidan, Bra päls o färg. Denna ledde till en 3:dje plats. Sedan var det Rasmus som fick följande: Stor kraftig ung hane med fina prop. Mask huvud, mellanbruna ögon, väl ansatta o burna öron. Bra hals, kunde önskas fastare i ryggen, Välutv förbröst, bra vinklar bak, platta lösa framtassar, önskas fastare i handlovarna. Rör sig ok från sidan, slarvigt framifrån. Bra päls o färg. Rasmus blev 2:a.

2012-10-21 Valpträff i Kirkeby, Danmark

Oj så nervöst det var idag, ska få träffa min valpar som bor i Danmark för första gången sedan dom flyttade för nästa 6 månader sedan. Anna och Christian tillsammans med Dexter o Elvis kom hit vid 9 för att åka med. Vi startade med en inköpsruna i Tårnby. Sedan bar det vidare mot Kirkeby, Stenstrup där vi anlände strax efter 13-tiden. Efter att hälsat på alla så släppte vi hundarna på ett stort fält som var bakom huset hos Hugo och Lotte. Vilket galet gäng vi släppte löst. Den som gick bräschen för gänget var mamma Tezz. Efter en stunds härjande var det så dags för lunch eller frukost som man säger i Danmark. Hugo och Lotte hade verkligen ordnat en festmåltid, så mycket gott det fanns på bordet. När väl maten var avnjuten så åkte vi ut och gick en runda i skogen. Eftersom vi hade tur med vädret så hade vi en underbar  promenad i skogen. Tyvärr åkte Peter och Grete hem efter detta, men vi andra åkte tillbaks till Hugo och Lotte för att dricka kaffe och æblekage med grädde sedan var det dags för hemfärd. Vilka underbara valpköpare och vilken underbar dag vi fick. Tack Hugo och Lotte för att vi fick komma. 

2012-10-07 Ett minnesträd har blivit planterat

Så har nu äntligen Tova o Liten eller Lilleman fått komma i jorden. Tanken föddes i somras att vi till deras minne skulle plantera ett päronträd och nu har det äntligen blivit gjort. Så till våren hoppas jag att det blommar och så småningom bära frukt så vi alltid kan njuta av det.

2012-09-08 Oj, oj, sicken lycka

BIR och BIM Valpar blev Dexter o Hilda i dag på Sofieros Internationella utställning. Helt otroligt så glad jag blev och dom fick fina kritiker båda två. Kan man få en bättre start på utställningskarriären =). Anna och jag stannade kvar så Dexter fick gå in i gruppfinalen, men där gjorde vi ingen succé. Men vi var mer än nöjda med dagen ändå. Dessutom var det bra väder hela dagen vi var där men precis när vi gick ut från området kom det ett par stora tunga regndroppar, men sedan blev det inte mer av det. Och så hade vi trevligt sällskap hela dagen av alla andra som ställde lejon =)). Nedan följer Dexters kritik.
7 mån trevlig hanvalp utm typstorlek o prop mask vackert huvud m fina rasdetaljer knapps saxbett bra nosparti o uk mörka välformade ögon, bra stop o skalle, välburna öron, mkt bra hals o överlinje tillr vinklar bra förbröst o bröstkorg passande benstomme, ngt veka mellanhänder, står bra på sina ben, ngt brant kors, bar svans i stående ngt högt i rörelse, parallella stabila rörelser, mkt bra pälsstruktur färg o mask. BÄSTE VALP!

2012-08-18 Halvåret passerat

1 augusti fyllde Laquettas Barnramsa 6 månader,  tänk vad tiden går och tänk vad dessa små knyten har vuxit. Tänk om man kunde få tjuvkika in in framtiden i bara någon liten sekund och se vad det slutliga resultatet blev =). Nåja vi får väl ha tålamod och se tiden ann. Tre av valparna Hilda, Rasmus och Dexter var på sin första officiella utställning i Ronneby. Hade en riktigt trevlig dag tillsammans med strålande sol. Nu går vi vidare med Hildas lydnadskurs och hoppas få lite fason på Vilda Hilda.

2012-08-05 Dagen då Hilda lärde sig att hon kan simma =)

Idag börjar nog Hilda sitt nya liv =). Dagen startade med att vi började på allmänlydnads kurs på Rogers Hundskola i Eslöv. För mej kändes det jättebra, en kurs som känns okej i min smak, så nu ska det bli ordning på torpet. Sedan på kvällen var vi med vattengänget i Tvedöra. Hilda har ju inte varit så väldigt sugen på att gå ivattnet efter första gången hon glatt klev i och rätt vad det var upptäckte att botten försvann under tassarna på henne. Hennes tankar blev nog något åt det här hållet " fan, jag kan ju inte simma", sedan var hon tveksam till att gå i igen. Hon fick hjälp i två gånger men hon han inte bli riktigt bekväm i detta våtta elände. Så vi bröt för att hon inte skulle bli helt avskräckt. Så idag började vi med att bära ut henne igen och hon blev mer och mer säker. För att precis innan vi kom fram till att det var dags att bryta för kvällen, då gick hon ut självmant och började simma och se det fungerade alldeles utmärkt. Och med detta fantastiska framsteg så bröt vi för dagen. Matte är så solt över sin lilla tjej. =))

2012-06-09 o 10 Första resan utan Tezz och specialutställning

Hilda o jag tog oss en tur till Gunnilse för att sedan resa vidare till Falköping. Detta blev Hildas första resa utan att Tezz är med. Vi körde först upp till Pamela i Gunnilse och jag hade ju inte en tanke på att Hilda inte var tränad på  att gå trappor än, vi har inga hemma och så mycket stadsträning har vi inte hunnit med ännu. Så när vi stod hemma på Pamelas uppfart så ser jag att där är det trappor ÖVERALLT. Oavsett vilken av ingångarna man väljer så är det trappor och inne är det tre våningar och alla vet vi hur det fungerar=)), ja, just trappor. Så det blev att träna trappor i all hast. Men hinder är till för att överbyggas. Och Hilda är nu duktig på att gå i trappor. Hon lärde sig även hoppa upp i sängen. Konstigt hoppa in i bilen klarar hon inte men detta gick bra=). Nåja hon lär sig väl hoppa in bilen också en dag.
Söndag morgon drog vi i väg till Falköping och specialutställning. Himlen var blygrå och det var väl inte lovat något bättre väder i heller. Ja, ja bara det inte regnar så får det vara hur grått det vill. Väl framme i Falköping så hjälpte vi Anette o Kenneth att fixa med priser och lite annat. Sedan var det Hildas tur att komma in i ringen. Det var bara två tikvalpar Corint och Hilda. Och vi fick se oss slagan av Lottas Petrés Corint. Dagens utdelning 2 m HP. Sedan följde en trevlig dag under grå moln som förvånande nog inte släppte mer några få droppar regn. Så vi hade tur. Hilda uppförde sig exemplariskt hela dagen. För utom en jordgubbsstöld ur en av fruktkorgarna som skulle delas ut till BIR eller BIM vinnarna=). Så det är inget svårt att ha henne med sig i alla fall. Sedan var det en lång färd hem i regn till största delen ända tills vi kom över Hallandsåsen där vände det och blev uppehåll. 22.30 rullade vi in på uppfarten hemma. Hem ljuva hem=)).

2012-06-06 Inofficiell utställning med flaggan i topp

Idag gjorde Hilda o Dexter entré i utställningsringen för första gången i sina liv. Detta skede i på Trelleborgs Brukshundsklubbs inofficiella utställning. Dom sköte sig exemplariskt båda två. Resultatet blev Dexter BIR och Hilda BIM och båda fick fina kritiker. Dexters kritik kan ni läsa här. "Vackert rastypiskt huvud med mycket välutfyllt nosparti, välpigmenterad, korrekt bett, mycket bra benstomme, korrekt längd på kroppen, korrekt svansansättning, rör sig ngt hastrångt bak o bra fram, härlig helhet, supertemperament". Valpkl 1 Hp BIR. Hildas kritik finns under ut-ställningar på hennes sida. Dexter gick in i finallen men där blev dom oplacerade. Men det var en toppendag i solen i Trelleborg idag. Nu ska vi bara träna matte på att ställa hund=). Men som sagt träning ger färdighet. Så vi kommer igen i nya ringar =)) . Men nu är det en tröttmössa som Anna säger som ligger utslagen i hallen.

2012-06-01 4 månder har gått

Idag är det exakt 4 månder sedan Hilda trillade ut i hallen och sedan kom dom andra i en ganska jämn ström=)). Tiden går så fantastiskt fort och idag blir dom 4 månader.
I veckan har sidan uppdaterats med bilder på alla guldklimparna. Danni matte skrev att han vägde 26,3 och är 54-55 cm hög. Ja och högre ska ni bli=)).
Grattis på 4 måndersdagen önskar kennel matte med familj.

2012-05-29 Nyheter och bilder från Hugo o Lotte på Baloo

Igår fick jag en hel hög med bilder på Baloo (Kinke) Blev så glad, han är en riktig buse=) kan man se och är kompis med katten dom har. Hugo, husse ringde idag och berättade att Baloo var så duktig och läraktig och dom hade börjat på valpkurs. Dom hade vägt honom och han vägde 25 kg och är 53 cm hög. Vilket resulterade i att jag for hem och mätte och vägde Hilda. Hon väger 23 kg och är 52 cm hög. =) Så dom ligger rätt så lika. Har börjat att uppdatera sidan dels med bilder från valpköparna och så håller jag på att göra klart Hildas fotosida men den är inte riktigt klar, men är på G. Så håll utkick!!!

2012-04-30 Valpvakt och spontan valpträff

Rasmus är tillbaks "hemma" då husse Nicklas är i London med sin familj. Jättekul att ha honom här ett par dagar. Lilleman och Hilda tycker det är jättekul att ha någon att busa med. Och igår kom Dexter på besök tillsammans med Elvis. Så då fick även Tezz sitt lystmäte tillfredställt. En likasinnad att leka med, det är bara toppen. Det är så kul att se valparna tillsammans och kolla in likheter och olikheter=). Hoppas bara att vi en dag kan ha en valpträff så man kan få se alla tillsammans igen. Får väl ha den på Öresundsbron =)) nu när halva kullen är i Danmark och halva här i Sverige.

2012-04-14 Nu börjar det bli tomt

Idag åkte Koff eller Danni som han ska heta med sin nya familj Peter och Grete hem till Odder på Jylland, Danmark. Så nu är det tre kvar här hemma. Hoppas bara att Kinke snart också kan få ett hem att åka till. Visserligen är det tråkigt att bli av med dom små busarna men så ska det ju vara. Det tillhör ju liksom det hela.

2012-04-08 Nu flyr dom hemmet och mossan en efter en....

Förra söndagen flyttade Dole numera Dexter hem till Anna och Christian. Och nu är det dags för Ole att lämna hemmet och flytta till Niklas och hans Buster i Kågeröd. Sedan kommer snart nästa flytt att äga rum, men den blir lite lite mer väster ut, Rosa ska flytta till Odder på Jylland, detta innebär att han kommer att bo nästbys med Tezz bror Q. Det känns lite tomt nu och värre kommer det ju att bli. Nu är det bara två kvar som inte har några hem att flytta till Doff och Kinke, bilder på dessa ligger under Valparna sida.

2012-03-19 Vilda Hilda visar vägen och annat smått och gott

Ja, det händer så mycket hela tiden. Valparnas dagar består av mycket kivande och bitande i varandra vilket resulterar i illtjut som skär igenom märg och ben.=) Men söta är dom dom små liven. Visa dagar är utelivet lite kortare då det är så kallt och vindpinat. Det känns lite trist att det inte kan vara soligt och varmt varje dag, hade ju velat ta så mycket mer foto ute. Men det är som det är med det, så ni får hålla tillgodo med inomhusbilder istället.

2012-03-11 Gremlings=)

Växer gör dom som ogräs en sommardag=)). Nu är dom ute nästan dagligen en stund om det inte blåser halvstorm som det gjorde häromdagen för då får dom bli inne. Vill ju inte att någon blåser bort över den skånska slätten. Inte än i alla fall=)) Märker att deras uppfinningsrikedom ökar för varje dag. Igår var det två som klättrade över kompostgallret till valphagen och uti i friheten i köket, men väl där så var det ju lite läskigt, hala golv, och en gamla kärring vid namn Tova som stod och blängde och gläfste, så när jag lyft in valparna i hagen igen verkade dom ganska nöjda att vara tillbaka i tryggheten med resten av gänget=). Och minnet är kort för ingen mer rymning har skett. Det kommer folk nästan varje dag och hälsar på och det tycker dom är jättekul, nya människor att utforska och sätta tänderna i och en del kan man kissa på.

2012-03-03 Första gången ute i det fria

Ja det händer saker hela tiden, valparna växer som ogräs=)) Och ogräset börjar snart växa i trädgården också, nu när solen tittar fram. Det är ju så skönt, våren har kommit. Så dagen till ära fick alla sex flytta ut i trädgården en stund, det blåste så vistelsen blev inte så lång men tillräkligt länge för att grannen kom och frågade var det var som händer. Hon tyckte det lät som det landat ett helt gäng fiskmåsar hos oss=)). Gret-Marie är rädd för hundar så hon håller sig på behörigt avstånd från våra stora töser. Men hon pratar alltid med dom när hon går till brevlådan och dom är ute=)) Men nu har hon introducerats till en liten leonberger och det funkade ju jättebra. =)). Inte så förvånande kanske... Hoppas nu bara vädret håller i sig så vi kan vara ute lite varje dag. Sedan fick ju valparna besök av ett två meters monster i valplådan idag=) Var på Myrorna och hittade barnvänliga leksaker som dom kan ha i valplådan, perfekt att betala 10-15 kr för grejor som dom kan misshandla hur dom vill utan att man gråter om det skulle gå isönder.

2012-02-29 Tänk, redan 4 veckor gamla

Helt otroligt att fyra veckor redan har gått. Valparna växer så det knakar=)) Ibland när man lämnat valphagen och kommer tillbaks efter 2-3 timmar på jobb så har jag vid flera tillfällen sagt till Dan att jag är helt övertygad att jag kan se att dom vuxit medans jag har varit borta. Nu har det varit lite besök dom 2-3 sista dagarna så valparna börjar bli mer och mer socialiserade.

2012-02-25 Nu börjas det....

rymningsförsöken alltså, 2 gånger har vi hittat tiken på utsidan om valplådan. En liten företagsam dam, till visa av våra bekantas stora glädje=). Blå tik kommer nog snart att lära sina bröder att idén att ha mamma liggandes i lådan är att använda henne till stege ut i friheten=).Och så har det kommit små små risgryn i munnen på dom, dessa risgryn kommer väldigt snart att bli till sylar och är då inte lika roliga att komma i kontakt med.

2012-02-21 Färgbyte och lite annat smått o gott

Var ute och skulle handla halsband till valparna och upptäckte att vita halsband o koppel finns inte, hmmm, vad göra? Jo, liten vit hane får helt enkelt byta färg, han blir nu en liten lila kille istället=). Dom växer så det knakar, det är nästan så man kan se det och imorgon blir dom 3 veckor, ups var tog dom veckorna vägen? Läger upp lite nya bilder under Valpr/Valparnas sida.

2012-02-16 Här händer det saker =)

Igår har alla börjat ta sina första stapplande steg. Det går ganska så fort men är inte så stabilt, men attans kul att studera=)). Alla har även öppnat ögonen nu. Så igår på eftermiddagen styltade alla runt coh skrek i valplådan. Hörde till och med något som skulle kunna vara ett morrande när två, tre stycken tultade in varandra=)).  Tezz går i lådan en stund för att när illbatingarna kommer så tar hon och tittar runt för att sedan snabbt fly ut från lådan igen. Idag såg jag att röd försökte sej på att rysta på huvudet när han stod upp=)) Kan väl säga det var inte den mest intelligenta iden han har haft=). han föll som en fura, stackarn.

2012-02-14 Titt ut.....

Igår öppnade den Blå tiken ögonen. Spännande till tusen=) Och idag såg jag att även Vit hane har börjat öppna ögonen så nu kommer dom andra väl att följa efter i rask takt. Så nu är det väl slut på friden här hemma. Det går så otroligt fort, det är nästan att man kan se hur dom växer. I dag blir knytena 2 veckor gamla.
Det kommer att bli temat Barn ramsa på kullen, Ole, Dole, Doff, Kinke, Lane, Koff. Okej, tänker ni vilket blir tiknamnet av dessa då? Måste ju bli Lane, eller?

2012-02-07 Har vi skaffat fiskmåsar?

Tova kollar in i valplådan och undrar vad sjutton det är som låter, kan det vara ett gäng fiskmåsar som flugit fel?

2012-02-07 Då sitter man i valplådan

Som sagt då sitter man här med en massa erfarenheter rikare och 6 små guldklimpar som emellan åt skriker som små fiskmåsar =). Dom sover och diar mest hela tiden. Har många små mysiga ljud för sig. Ett rätt så häftigt ljud är när dom diar och Tezz får för sig att nu ska jag gå och kissa, dricka eller vad hon nu får för sig. Då bara reser hon sig och så hänger det 2-3 valpar under magen som släpper tutten med ljudligt plopp. Låter så häftigt=)).  Alla mår bra och ökar i vikt så sakteliga, visa mer och andra lite mindre. Men dom är redan små personligheter. En del är tuffa och tar för sig medan andra är lite mer försiktiga, då speiceielt vid mjölkbaren.

2012-02-01 7 valpar kom till världen

Tezz startade kl 02.55 då kom första valpen i hallen,  en liten tik. Sedan trillade det på med ca 1 timmes mellanrum förutom sista som tog tre timmar på sig att hitta ut. Men till sist var det klart och vi kunde konstatera att det blev 1 tik och 6 hanar.
Tezz sköte sig alldeles utmärk under hela förlossningen. 

2012-01-29 Också lite bilder på Tezz och magen

2012-01-27 En fantastiks känsla

Nu är det bara en vecka kvar om man ska gå efter almanackan. I torsdags när jag satt och klappade Tezz så kände jag lite rörelser, en som sparkade på ena handen och en under andra handen som vände sig tror jag. Alltså är där två om det inte är en jätte valp där inne. Men det var en fantastisk känsla att känna detta=). Nåja snart får vi svaret vad hon går och bär på=))

2012-01-22 Bilderna får väl tala för sig själva...

Lite syns det allt =)

Ja lite kanske det syns säger vissa....

Du som stulit min midja, lämna genast tillbaka den=)

2012-01-20 Stadigt uppåt

Tezz viktkurva går stadigt uppåt, igår vägde hon 57 kg mot sina vanliga 49-50. Det kan inte bara mat där inne i magen=). Nåja vi lär väl bli varse om 14 dagar om det är valpar eller luft. Men den blivande mamman verkar må bra och går i hyfsat rask takt när vi är ute på rundorna. Dom rundorna vi går nu passar både Tova och Tezz i längd, så nu behöver inte Tova bli avis när jag går iväg med Tezz utan hon kan ju följa med på samma runda.

2012-01-14 Rund o go...

Nu börjar Tezz tappa midjan =)). Inte så att det syns om jag skulle ta ett foto, men måttbandet talar sitt tydliga språk. Hon ökar i omfång nu. Så nu håller vi tummarna att allt fortsätter så här så vi kan få ett gäng valpar den 2-3 februari, förutsatt att hon håller tidtabellen. Men vi återkommer i ärendet med bilder så fort det bara går.
Sen är det toktanten Tova=). Hon är helt tokig emellanåt, har svårt att förstå att det bara är 2 1/2 månad sedan  hon blev opererad för sin lunga. Hon har hämtat sig helt otroligt. Det är så fantastikst att få ha henne runt sig.
 

2012-01-07 Nytt år nya förutsättningar

Känns som jag sagt det förut. Men nu känns det som ett måste att försöka uppdatera här på sidan. Facebook i all ära. Vist kan man uppdatera världen där med, men det är ju här på vår egen sida som det är viktigast att göra det. Så nu kommer det i alla fall ett gäng bilder under fotogalleriet. Och jag hoppas snart kunna lägga ut lite bilder på en dräktig Tezz. För jag tror nog det finns lite valpar där inne, många tecken som tyder på det i alla fall. Men 100 kan vi ju inte vara förrän dom kommit ut.

2011-12-14 Grattis Tova 12 år idag

Tova, vår krut kärring fyller 12 idag, vilken lycka=) Under året har hon genomgått 2 stora operationer. Första var i juni då hon fick tagit bort en stor tumör som hängde mellan låren och störde, Vi kände att hennes livskvalitet var på väg att försvinna för att tumören måste ha stört hennes rörelser. Sedan fick vi besked att hon hade en tumör som låg emot hjärta och ena lungan, denna skulle så småningom göra att hon kvävdes till döds. Två val, avvakta för att senare ta bort henne eller operera. Valet var inte så svårt. Och nu med facit i hand, så valde vi rätt =)) Nu 1 1/2 månad senare så har vi tillbaka vår gamla goa, glada Tova och kan i dag fira hennes 12:te födelsedag. Vi firar henne stort för Tova är något alldeles speciell i så mångt och mycket.
                                      HIPP, HIPP HURRAAAAA!!!!!!!!!
             

2011-12-03 Parningsresa till Hedemora

Nu har vi varit på parningsresa hos Amazing Noisy´s Kennel. Atlas heter den stolte pappan om nu allt går vägen. Vi fick till en riktigt bra hängning på de unga tu=) Så nu är det bara att se tiden an. Vill här också tacka Lena på Kennel Amazing Noisy's och Birgitta Hagelin för att dom tog hand om mej när jag var uppe och vi skulle para.

Här hängs det.

Du, du glömmer mej väl inte? Puss

2011-06-23 I väntans tider

Den 16 juni tog vi ett ultraljud på Tezz och vi kunde se två blåsor. Vi tittade egentligen inte efter hur många där var utan ville bara ha konstaterat  om där var något, och det var där. Så nu kan vi bara vänta och hoppas att det går bra hela vägen fram. Det är väldigt spännande men samtidigt väldigt nervöst. Om allt går som det ska så kommer Tezz att föda i slutet på vecka 28 eller början på vecka 29. Ännu så kan vi inte se något på henne, men andra som sett henne säger att hon har blivit bredare. Själv ser jag inget men vi har ju henne inpå hela tiden så det är ju alltid svårare att se det då=)) . Vi håller tummar o tår.

2011-04-10 Så var det äntligen dags....

 

för Ronja att bli begravd. Snart är det 1 år sedan hon hastigt lämnade oss. Saknar hennes snabba reaktioner på tappade brödsmulor, det tog inte 1 sekund förrän hon var där och slicka upp det man tappat. Tova o Tezz har en helt annan reaktionstid, typ på en 1 timme eller så=)). Ja, ja Tova får man väl förstå att hörselen vid 11,5 år kan vara lite nedsatt, men vad Tezz ursäkt är har jag ingen aning om. =). Det finns också många andra stunder då hon är saknad, men det finns ju andra saker som vi inte saknar, skällandet på allt som rörde sig ute på vägen, typ bilar, löv och alla annat =)

 

2011-02-15 Long time no see, eller hur man nu ska uttrycka det

Kanske dags att sparka sig själv där man som högst när man plockar potatis=)) Och komma igång att uppdatera sidan och inte bara hänga på Facebook. Vad har hänt då? Tja, inte så mycket eller? Vi har provat att para Tezz men det blev inget med det, så vi får väl prova igen vid nästa löp och hoppas på att det går bättre. Håller på att smida lite nya planer men vi får väl se vad det blir av det=).
Vi, Tezz och jag har varit i Motala på utställning, vilket var kul och Tezz fick Very Good med en bra kritik så vi var nöjda med det. Meen det var svinkallt där, på natten var det -17º, men det var ialla fall vindstilla och soligt både lördag och söndag. Det enda tråkiga med resan var att min bil inte ville starta på söndagsmorgonen. Grr, så irriternade. Så när det var dags för hemfärd såg jag till att jag fick köra följe med Thomas o inger och Susanne o Oscar, så dom fick var min säkerhetslina på vägen hem. Men det var inga problem jag kom hem och bilen har startat sedan dess=/. 
 

2010-12-14 Tova fyller 11 år idag. GRATTIS!!!

Oj, vilken lycka att vara stolt ägare till en så gammal dam, Hon bär sina år med stolthet och grace. Vist är hon lite tröttare och vist är hon lite stelare i bakvagnen,  och lite gråare har hon ju blivit i nospartiet lagt sig till med lite gråa ögonbryn, men annars har hon inte tagit åt sej mycket av det grå=). Tova blev röntgad vid 18 månaders ålder och har en D-höft vilket vi precis som många andra blev jätte ledsna och vi såg det värsta framför oss. Men D-höften har aldrig givit sig till känna och än idag visar hon inga tecken på att vara dålig. Underbart. Tova har gett oss så otroligt mycket genom åren och hon fortsätter att charma vänner och bekanta, i alla fall alla 2-benta, dom 4 benta är hon väl inte alltid lika förtjust i =)) Men oavsett, HON ÄR VÅR!!! Och vi önskar henne en underbar 11 årsdag idag. GRATTIS Tova Lova=))

2010-04-26 Än är det fart i den gamla tanten=)) Ronja 12 år idag.
Grattis gurkan

Idag blir Ronja 12 år, tänk vad tiden går. Lite gråare om nosen är hon allt, men annars i god kondition, kanske liiite rund om magen, men bara lite=). Vi var och vaccinerade henne för ett tag sedan och då fick hon lovord av veterinären för att hennes tänder var så fina med tanke på åldern och det är väl sådant man tycker om att höra om sin gamla hund. Som synes på bilderna tycker hon fortfarande om att leka när tillfälle ges. Annars är hon den hunden som tycker om att ta det lugnt och bara ligga och mysa. Hon har under alla år varit en slickepott och är så fortfarande, får hon chansen att slicka så tar hon den, hon är fortfarande blixtsnabb. 

2010-04-07 Hipp hipp hurra på Tezz 2 års da´

Idag blir Tezz 2 år=). Hemskt vad tiden går fort.. det känns inte som om det var så där jätte länge sedan som vi var hos Ruth och hämtade hem den där lilla valpen. Som nu har vuxit till sig och blivit en högrest liten dam. Vi har nu börjat en spårkurs så får vi se om hon är lika duktig som sin syster Troja=)). Oavsett så är Tezz en lite pärla att ha att göra med. Hon har ett alldeles utmärkt temperament, hon kan verkligen umgås både med folk och fä. Med andra hundar fungerar hon alldeles ypperligt, är dom små så sänker hon sig gärna till deras nivå så att dom inte ska bli dödsförskräckta av hennes storlek=) är det där emot hennes egen storlek så far hon fram precis som vanligt. Där är fortfarande många oskrivna blad i hennes bok men dom ska vi fylla på successivt=)).


Tezz ska lära sig dra vagnen.

2010-02-19 På väg till den andra delen av Köping

Idag var det så dags för oss att åka till Köping på SLBKs Specialutställning för första gången. Tezz och jag ska samåka med Jenny och Shadow. 10.00 var det avfärd från Norrvidinge mot nordligare breddgrader. Tezz och Shadow fick en chans att busa av sig i Jennys trädgård innan vi körde, men eftersom vi tydligen har 2 damphundar så var det fult ös på dom även i bilen, tuggar och biter i varandra=)). Men dom trivs i varandras sällskap. Vi hade Elisabeth från Skorres en bit efter oss, så vi hade kontakt hela vägen. När vi stannade för att äta, tanka och rasta hundarna i Jennys gamla hemstad Linköping och då kom Elisabeth ikapp oss och vi intog en gemensam måltid på Jennys favoritkrog=) Ett hamburger ställe som hade hemmagjorda hamburgare, Jenny har talat sig varm om detta ställe så länge jag känt henne nästan=). Men det måste erkännas att dom var goda. Färden gick vidare, töserna höll fortfarande igång med varandra, hur mycket orkar dom?=) Strax innan vi ankom Köping, och utställningshallen vid 17 tiden så sa dom på radion att det var snökaos i götaland?? Men det var ju där vi kom i från och vi hade haft finna vägar hela vägen upp, så vi konstaterade att ovädret legat precis efter oss hela vägen. Vi lastade av Jennys grejor som hon skulle sälja. Sedan körde jag och Elisabeth och checkade in på hotellet. Jag och Elisabeth och jag skulle dela rum och Elisabeth hade Izi och Ramse med sig så det var ju lite spännande och se hur hundarna skulle komma överens, men det var inga problem överhuvudtaget. Jag fick låna Elisabeths bil och för att körda ner och hjälpa Jenny att få ordning på hennes monter. Men innan jag körde  så träffade vi på en del annat lejonfolk som bodde på hotellet och fick reda på att det serverades middag på hotellet och tanken var att en del folk skulle träffas vid 19.30 och äta. Så det blev inte så mycket gjort i montern när jag kom ner utan Jenny och jag körde tillbaka till hotellet gansk omgående för att träffa dom andra. Vi var ett gäng på 10 pers som åt och pratade samman en stund. Men det hade varit en lång dag så sängen kallade ganska snart=).

-17 grader - +-0 grader på 8 timmar

Natten blev förhållandes vis lung, hundarna var uppe och gick ett par gånger men annars gick det bra. Frukosten serverades kl. 8.30  och utställningen startade först kl. 10 eftersom den var framflyttad för att det var ovädersvarning och alla skulle komma fram i tid. Jenny hade kört ner vid 7-tiden för att bli klar med sin monter och hjälpa Marie-Louise med det sista. Tyvärr var ringarna sprida över hela hallen som vi var i så man fick liksom ingen överblick på vad som hände i dom olika ringarna. Shadow var först utav våra hundar och fick ett rött band. Sedan var det Tezz tur och det gick ju inte alls bra=( Gult band, det kändes hårt men hon var nog rätt så tuff domaren. Men vi van ju på lotteriet på katalognumret så vi fick trösta oss med det i alla fall =). Jenny och jag gick ut en vända och släppte töserna lösa längst inne på gården där var världens snöhög och dom hade sååå kul i den, våra små snömonster. Snön yrde och det blåste en hel del så det var inte utan man var lite orolig över hur det skulle vara framåt eftermiddagen när det tillsist var dags att åka hemåt. Utställningen slutade vid 15-tiden och sedan packade vi bilen. Det var en hel del som skulle söder ut så vi bestämde att försöka köra ihop så vi hade koll på varandra så ingen hände under vägen och man blev stående i en driva eller nått. Men vi kom ifrån varandra ganska snabbt men höll kontakten via telefonerna. Första 20 milen var inte så jättekul smala snöiga vägar som inte verkade ha blivit plogade på lääänge. Vi satt bara och väntade på att få komma ut på motorvägen, men det var väl inget som vi blev mycket gladare över att göra för den var inte heller plogad, eller jo det var den säker men vi är nog lite bortskämda här nere i skåne känns det som=). Jenny och jag hade stannat i Katrineholm och inhandlat schlager godis, chips och popcorn, häär skulle det lyssnas på melodifestival och ätas onyttigheter=)). Inget OS i vår bil  inte=). Det var -17 grader när vi lämnade Köping och vid Norrköping så var den "bara" -7, och många timmar senare skulle det visa sig att hemma så var det 0 grader. 60 mil och 17 graders skillnad =)). När vi kom ut på motorvägen så körde vi om en hel hög med bilar vilket visade sig vara Nicklas, Elise, Elisabeth och gissningsvis då även Ruth och Björn o Karin=). Sedan körde vi på till vi kom till Värnamo där vi stannade för att äta, tanka och rasta hundarna, som på hemvägen sov de oskyldigas sömn. Dom var helt tokiga när dom fick komma av och hoppa i meterdjup snö igen, galningarna=))Vi byte så jag skulle köra resten av vägen hem eftersom Jenny var rejält trött nu. När vi kom ut på motorvägen igen så gjorde jag en omkörning och bilen jag körde om började blinka på oss??? Vi började spekulera i om jag kanske kört in för snävt framför, jag är ju inte van att köra en så stor bil som Jennys, men jag tyckte väl själv att jag hade god marginal och det hade jag oxå=)) för strax ringde telefonen och Elisabeths ljuva stämma hördes fråga, var det ni som körde om mej precis? Jag blinkade på er=)). Haha så det var därför det blinkade=)). Sedan bar det hemåt till skåne och dom blöta vägarna. Vid 1-tiden så var vi i Norrvidinge och jag fick skotta fram bilen för att kunna avverka dom sista milen hem till Lockarp.
Vilken helg det blev, många har sagt att Köping specialen är speciell och jag kan ju bara hålla med =) även om man inte menade på samma sätt som Jenny och jag upplevde den i år. Tack Jenny för skjutsen fram och tillbaka, det har varit skitkul. Och tack för sällskapet Elisabeth.      

2009-12-19 En vinterdag och på besök i Modevärlden

Oj, oj vintern har kommit till Skåne och det är med besked 5-10 cm snö och 5-6 minusgrader. Synd att inte solen är framme bara, men å andra sidan hade vi kanske inte haft så stor nytta av det idag ändå. Tezz har nämligen agerat modelejon idag tillsammans med Roxy o Heffa från Lejonlyckans Kennel, ja, ja Lucky och hennes bror Tintin var oxå med. Angelica som fotografen hette hade tydligen uppmärksammat oss när vi var på stadspromenad första advent och kontaktat Jenny om hon kunde tänka sig ställa upp med hundarna vid modellfotografering till en modesida. Jo det kunde hon vist men eftersom hennes Chess löper så fick Tezz o jag frågan om vi ville följa med. Självklart, det lät ju kul. Så vi träffades i ett gamalt magasin nere i hamnen i Malmö. Magasinet har rustats upp men är dock inte klart än, men lokalen var i alla fall varm. Vad Angelica gillade med den var de råa betongvägarna tror jag. Dom var två fotografer Angelica och Jenny som skulle hjälpas åt, modellen och hennes sällskap skulle först komma lite senare så dom fick tagit lite bilder där hundarna poserar. Strax innan 12 kom modellen och med sig hade dom en liiiten hund vid namn Brutus=). Kaxig liten sak på 13 veckor, han var blandning mellan Chihuahua, Jack Rusell, Pekines och något mer. Tezz tog genast kontakt och visade att vi stora flickor kan faktiskt leka med sådana små pågar. Hon la sig snabbt ner så att hon inte blev högre än Brutus (trodde ni på det? kvittar hur man gör är man högre än han) Men dom här två blev superkompisar och så fort dom fick chansen att leka så tog dom den. Nåja sedan började allvaret. Modellen som jag inte har en aning om vad hon hete tog plats i rampljuset och skulle hålla alla lejonen i koppel medans fläkten blåste hennes hår. Våra töser var sååå duktiga. Sedan skulle hon röra sig framåt med alla tre så att dom drog lite i kopplena, funkade jätte bra det oxå. Snabbt byta av kläder och sedan tog modellen plats igen för att ha Jackisarna vid sin sida hoppandes, vilket dom ju gärna gjode=). Sedan var vi klara och kunde åka hem till vintern i Lockarp. Bilder kommer så småning om på www.lecolenational.com . Väl hemma så var vi ute snön alla tre hundarna och busade runt. Fick fotat en del på dom 2 galningarna i alla fall. Ronja är lite mer cool och tar det lite lugnare=). Man kan ju faktiskt bli både blöt och kall, fy sjutton=(. Vi tackar Jenny på Lejonlyckans Kennel för att vi fick komma med idag.   (Klicka på tassen för att komma till fotogalleriet)          

2009-12-14 TOVA 10 ÅR IDAG, HIPP HIPP HURRA


Foto: Dennis Aastroem, DK

 
Idag uppnår Tova den aktningsvärda åldern av 10 år. Vi gratulerar henne å det varmaste=) Det är en dam som bär sina år med stolthet. Pigg och glad är hon varje dag. Det finns inte ord nog att beskriva vad hon har gjort och gör för oss varje dag. Vi är bara så glada att få följe henne på hennes väg genom livet. Och vi ser fram emot nya äventyr tillsammans=). Idag ska det serveras extra gott till alla fyrbeningar för att fira hennes dag. Tova viskade att stora presenter kan ni lämna i köksingången dom små tar hon emot personligen i huvudentrén. Och matte lovar att bjuda på kaffe om någon skulle dyka upp. Ska vi summer något av allt hon har gjort, tja hon blev VWW 08 i Stockholm hon har varit i Leonberg en resa. Hon har på gamla dagar blivit både BIR o BIM på utställningar, tagit en 3.dje plats på Veteran Guldlejon listan, Cert i Danmark, försökt simma till Danmark en gång i februari för så där 5-6 år sedan=(. Det finns så mycket mer hon har hittat på under åren, men nu har hon lämnat över staffetpinne till Tezz och njutar av i lugn o ro om dagarna.     

2009-09-25 Stau, stau, stau (Kö, kö, kö)

1/2 4 ringde väckarklockan, gäsp. 1/2 5 dök Kjell o Anita in på uppfarten, och 5.15 rullade resten av sällskap in, Mats o Lena med Peppe och Stefan o Maria med Zolo. Vi packade in vår bagage och hundarna i Mats o Lenas bil och så bar det iväg mot Rödby för att ta färjan till Puttgarten. Sedan började en som skulle visa sig vara en låååång resa mot Leonberg, drygt 15 timmar skulle det ta ner. Vi stannade för strax innan Lübeck för första kissepausen för både folk o fä. Sedan blev det pauser med lagom mellanrum hela vägen ner. Jenny o Christer körde framför oss och hade väl till att börja med en 1/2 timmes försprång, men detta ökade efter resans gång. Men dom servade oss med info om var det var långa köer och var vi skulle gena för att slippa ifrån något av dom. Så äntligen vid 20.15 rullade vi in i Leonberg och fick hitta till hotelet och checkat in. Alla var trötta och hungriga så vi gick ner en bit i vad som visade sig vara gamla stan och hittade en restaurang som hade en matsedel som tilltalade alla. Dom tillätt även att man tog med Zolo in som var med oss medan resten av hundarna låg kvar i bilarna efter att ha fått rasta av sig och gått en runda. Maten var god och vi blev mätta och trätta. Så alla var helt tillfreds med att gå och lägga sig.    

2009-09-26 En dag i Leonberg

Klockan ringde vid 7 tiden. Upp in i duschen sedan väntade frukosten, mums, hotelfrukostar är bara så goda=). Sedan körde vi till utställningsplatsen och skulle hjälpa Christer resa tälten till Bamse Bollar. Jenny var på Unionsmöte så hon kunde inte göra det själv. Christer gav oss en liten guidad tur runt stället. Efter ett par timmar bar det av in till Leonberg igen för stadsvandring i Gamla staden. Men när vi kom ner till fontaänen, den klassiska som alla fotograferar sig o sina Lejon framför så var det marknad och man såg inte fontänen=(. Jaha, typiskt min otur, får hoppas dom försvinner där ifrån innan det blir mörkt i alla fall. Men glasscafét hade massor av plats till oss, så galss och lite öl intogs i solens sken. Sedan blev det lite vandring in på Leocenter ett stort köpcentra, det är så kul för man får ha hunden med sig in överallt, ja nästan i alla fall, testade aldrig att ta in hundarna in i mataffären men jag tror det hade blivit stop i entrén där=)). Kjell o Anita hade rekat under dagen för dom var inte med på dagens tidigare aktiviteter så dom hade hittat kvällen matställe en Grekisk restaurang. Efter Leocenter gick vi till parken och hälsade på brons leonbergern som står där. Sedan körde vi till baka till hotelet och vilade en stund. Vid 19-tiden gick vi för att äta, krögaren tog glatt emot oss och våra hundar, vi fick ett eget rum på andra vånningen=) Middagarna vi blev serverade överträffade gårdagens mat med ljusår, alla var överens om att det var hur gott som helst och servicen var något utöver det mesta=)). Sedan var det dags att gå i säng och se till att vara utvilad och ha allt packat o klart så vi kan köra till utställningen tidigt dagen därpå, kan vara svårt att hitta parkering där ute om man kommer sent.   

2009-09-27 Clunsiegerschau Leonberg

Uppstigning kl. 5.30, frukosten var bokad till kl. 6.00, men vad händer? Jo, vår hotelvärd han försover sig och kommer in störtande vid 6.30. Tro mej han jobbade som en galärslav för att få fram frukosten till oss. Vår avresa till utställningen blev givetvis något försenad, men vi fick ändå bra parkering tack vare Stefan och Kjell som kom fram lite innan oss och hade reserverat plats till oss=)). In och fick våra nummerlappar och kataloger fick hittat bra plast att husera på för dagen. Vid 1/2 9 blev vi kloka på att veterinären var på plats så vi kunde få avmaskat våra hundar och stämplat passen. Kollade var ringarna låg, totalt 6 stycken och eftersom jag hade 2 hundar att ställa så blev det lite kaotiskt vid starten av bedömningarna. Först bort med Tezz till hennes ring och tala om att vi även ställer Veteran och lämnade Dan o Tezz där för att leta upp Tovas ring vilken jag trodde låg på ett ställe men detta var helt fel. Så Tova och jag löpte gatlopp för att hitta rätt och komma i tid=(. 10 veteraner var det i hennes ring. Vi var 3:dje hund i ringen och Tova var förmodligen tjurig för att vi sprungit och yrat runt så när vi skulle springa fram o tillbaka så rörde hon knappt på sej. Då menar jag att detta var ännu sämre än det brukar vara så det var bara att inse att detta leder absolut inte till någon placering, dessutom hade man data problem så vi fick vänta i över halvtimmen på att bedömningen skulle komma igång, grrr. Som sagt vi blev inte placerade utan fick lämna ringen. Men när vi halvsprang ner till Dan o Tezz så sprang Tova så fint som bara hon kan=)) Hon liksom flyter fram, men detta är inget hon vill visa omvärlden så det gör hon aldrig i ringen.=/. Nåja när vi kom ner till Tezz ring så var dom bara på dom 10 första hundarna i bedömningen, där var 40 hundar anmälda i Jugendklasse så man delade upp det i 4 grupper. I denna ringen gassade solen så här var det varmt, riktigt varmt, bara hoppas att vi kunde komma framsnabbt och ut så att Tezz kunde få vatten för jag kände att det var där behov av. Ingen i närheten som jag kände och kunde be om att få ta vatten av. Till sist var det då vår tur och jag tror han tyckte om Tezz men hon var för smal och behöver bredda sig både kroppsligen och i skallen. När vi var bedömda fick vi gå ut och sedan var det bara att hålla koll på när dom var klara med hela klassen och då se om man fick komma tillbaka in. Men vi blev inte uttagna så vi var klara för dagen. Nu återstod bara att hoppas på bättre resultat för våra vänner. Och det gick väl bättre för dom flesta men bäst gick det för Zolo som blev 3:a i offenklasse. Grattis Maria o Stefan. Pepper var kvar bland dom 6 sista i ringen men sedan fick han och Mats gå, synd, det var nära ju. Saurow placerade sig ungefär som Tezz till och med lite bättre Tezz fick Gut och Saurow Sehr Gut. Och Jenny med Roy placerade sig inte heller i Championklasse. Vid 16-tiden tog vi vårt pick o pack och körde norr över 20-25 mil till Speicherz-Motten där vi bokat hotel. Här brukar dom Norska, Danska o Svenska utställarna samlas och äta gott och snacka. Men i år var det bara vårt sällskap + Jenny o Christer och 2 par från Danmark, men det var trevligt det också. Ännu ett bra hotel med super service.           

2009-09-28 Hemresa

Vi samlade till frukost vid 7.30 för att sedan ge oss iväg hemåt. Med tanke på resan ner, 15 timmar så viste vi ju inte vad vi skulle förvänta oss=(. Men se det gick som på räls hela vägen hem inte en enda kö men däremot blev vädret sämre ju närmre Puttgarten vi kom. Vi gjorde en del stop på vägen och rastade hundar och fikade. Middagen intogs på båten. Vid ett tillfälle när vi körde började Tova gnälla och vi nonchalerade bara det och sa till henne att lägga sig, men när vi till sist stannade så for hon ut ur bilen. Stackarn var helkass i magen det sprutade ut ur henne både bak o fram, inte konstig hon var pippig, stackaren. Men när väl trycket hade släppt så var hon ok igen och har inte visat några tecken på att må dåligt så det har väl varit den tyska korven eller nått. Vi var hemma igen vid 20 tiden. Det har varit en rolig resa i goda vänner sällskap. Tack Mats för att du höll i ratten och tog oss hela vägen fram och tillbacka, tack Lena för att du är du =)) och tack alla ni andra för trevligt resesällskap, kunde inte bli bättre.    

2009-07-11 SLBK Special i Motala


BIR Veteran Mathoaka's Rapsody in Love "Ozzy"
BIM Veteran Johandys Ätta "Tova"         

Nu har vi varit i Motala igen och blivit BIM veteran=). Min underbara lilla Tova lyckades att bli bästa veterantik på årets specialutställning i Motala.
Okej vi tar det från början. Lördag förmiddag kör vi till Hässleholm, till Lena o Mats för att möta upp med Kjell o Anita som vi oxå ska köra följe med till Motala. Ju längre norr ut vi kör desto sämre blir vädret =(. Väl framme på vandrarhemmet i Medevi så regnar det riktigt ordentligt och inte mycket till ljusning syns på himlen, kul, vi som ska grilla ikväll tillsammans med alla andra galna lejonmänniskor=). Men vänta nu...himlen spricker upp och solen tittar fram vid 18-tiden, jippie!!! Kvällen är räddad=). Det blir en supertrevlig grillkväll med både gott att dricka o äta. Dan fick ryggskott när vi packade bilen hemma så han drar sig tillbaka hyfsat tidigt. Medan matte inte är lika förståndig=). Så klockan hinner bli 24.00 innan jag trillar i säng=)) 

2009-07-12 Tova gjorde det igen=)

Söndag morgon, aktiviteterna är fullgång i vår stuga, i alla 16? rummen råder febril aktivitet från arla morgonstund=) Utanför lyser solen till allas lycka. Vi äter hotell-frukost tillsammans med många av dom andra boende på Medevi. Hotellfrukostar det är bara så gott=) Massor att välja på och allt serverat, tänk om det kunde vara så hemma också, ha, ha. Nåja, 9.00 startar det i ringarna och Tezz ska in först av våra hundar, borstar igenom henne och sedan blir det en lång väntan vid ringside, för det tar ju alltid längre tid än vad man tänker sig med bedömningarna. Nåja i dag fick vi rött band och är fullt nöjda med detta. Sedan hade jag lovat att ställa Chilli i öppenklass, hon fick tyvärr ett KEP då hon var halt i ringen. Sedan blev det ytterligare en evighetsväntan till veteranerna skulle in. Men med facit i hand så var det värt att vänta=)) Vi tog 1 placeringen med CK, vilken glädje för vår gamla tant=) För att sedan snabbt gästspela i BTKL. Men till sist var det då bästa veteran och det var mot Ozzy, så utfallet var ju ganska givet. Han skulle bara vinna ju, eftersom han springer så mycket bättre än Tova, som, som vanligt inte alls tycker det är kul att springa runt i ringen=/. Men vi blev BIM och är fulltkomligt super nöjda med det. Sedan bär det söderöver igen och vi bara konstaterade att vi hade vädergudarna på vår sida för vi hann inte mer än ut ur Motala förrän det började regna och det gjorde det hela vägen hem i stort sett. Tack Lena o Mats, Kjell o Anita för som alltid lika trevligt sällskap.     

2009-06-07 Tezz 14 månader och 1 år sedan vi hämtade hem henne =)

Tänk vad tiden går, igår var det ett år sedan vi var hos Ruth och hämtade hem "Vilda Hilda". Den där lilla ulliga gulliga valpen är bara ett minne blott och som tur är en massa bilder i fotoalbumet=). Nu är snart Tezz stora damen och vad det kommer att innebära är det ingen som vet. Men vad vi vet, är att hon är en urtrevlig tjej med en räv bakom varje öra. Hon har gjort så att Tova har blivit yngre genom att busa med henne. Ronja får väl stå ut med en del hon oxå=). Tezz gör ingen skillnad på dom gamla tanterna. Vi håller på att träna en del, dels allmän lydnad och lite vattenträning. Men det är inte lätt med en matte som är badkruka=)). Så vi får väl se hur det går och om värmen kommer denna sommaren oxå.   
Tezz 14 månader

2009-04-26 Ronja 11 år

Vår lilla Ronja fyllde 11 år idag=). Tänk vad tiden går. I present fick hon korv och en massa annat gott=) också fick hon ett nytt täcke att ha sin sov hörna. Det är svårt att få bra kort på denna lilla svarta skönhet, för hon och kameran samarbetar INTE. Så fort Ronja ser kameran åker öronen tillbaka och hon ser bara så ledsen ut, vilket hon faktiskt inte är speciellt ofta.
Man kan börja ana att hon har kommit upp i åren, hakan börjar bli grå nu, men annars är det pigg liten tjej. Ronja är husses hund =) det är till honom hon går när hon vill slippa undan dom andra 2 yrhättorna. Grattis pussgurkan. 

2009-04-10 Stockholm here we comes=)

2 x Stockholm, så var det då dags för Tezz första långresa utan Tova och Ronja vid sin sida=). Kl. 11.00 är det avresa från Hässleholm eftersom vi ska åka med Mats o Lena och illbattingarna Peppe o Hunter. När vi kom upp till Röinge och släppte in Tezz i trädgården till pojkarna, så blir Peppe helt galen och jagar Tezz som en galning och morrar och lever runt, Hunter håller en låg profil, vill gärna vara med men tillåts väl inte riktigt deltaga. Avfärd, allt instuvat och hundarna lastade och det blir lugn i flocken där bak=)). Vi stannar och rastar dom med jämna mellanrum och vi får lite till livs. Kommer upp till lägenheten i Stockholm och får installerat oss och hundarna busar, nu är det mest Tezz och Hunter som leker och Herr Peppe har dom under uppsikt. Lena fixar påskbuffé till kvällsmat, vilken klippa hon e, hundarna rastas och vi försöker hålla oss vakna, men vid 22.30 ger vi upp och går och knyter oss.

2009-04-11 STOKK´s utställning, en dag åt det blåa hållet=(

Sovmorgon va e det???Här e man ledig och ska man upp innan man normalt går upp när det är jobbe dag=(. Inte lönt o klaga vi har själva valt jue=)). Iväg till Kistamässan, Mats tog oss dit i ett nafs. Lugnt och sansat=). Jan Herngren ska döma, har ställt Tova för honom med mindre framgång, men nu e det ju en ny hund i snöret så kanske det går bättre? Inte!! Blått band till Tezz, blått till Peppe, Hunter klarade sig bästa denna dag en, slätt 1:a  =(( Där var inte mycket som var bra på våra hundar idag. ”Hem” till lägenheten igen och promenad med hundarna sedan blev det en timme på örat=)). Sen var husmor Lena igång igen, hon hade tagit med Kalops till oss, mums, finns det något bättre än rejäl husmanskost. Kvällen ägnades åt promenad och Tv tittande. Chips och ostbågar avnjöts till detta sista nöjet=)).

2009-04-12 Specialutställningen och Pinglans entree

Ännu tidigare idag för nu skulle vi ju städa innan vi åkte. Sedan bar det av till Vallentuna för att ställa på Specialen. Dagens framgångar blev något bättre för Tezz, en slätt 1:a idag och Peppe och Hunter upprepade gårdagen, ja, ja Hunter tog sig vidare till konkurrensen och tog en 1:a där. Rätt var det var kom Kerstin och sa att Lena ville att jag skulle komma ut. ??? Jaha vad vill hon tro?? När jag kom ut stod Lena där med en 10 veckors valp i snöret, Pingla?? Vad nu då, är den er? Skojar du med mej? Så kan man inte bara göra ju? Jodå det kunde hon tydligen=)) Boyzons Pingla var Lena o Mats lilla nytillskott i flocken. Och hon ska åka med ner till Hässleholm, inte undra på att det var mycket snack om ont om plats i bilen=)). Vi skulle ju ha med grejor till utställningen. Så vi fick stuva väl för hemresan. Vid 3 drog vi från Vallentuna för att landa i Hässleholm vid 22 tiden, efter ett antal mat och kisse stopp på vägen. Hundarna fick rasta av sig i trädgården innan Tezz och jag drog hem till vår egen flock. Tack Lena o Mats för en trevlig och spännande helg=)) Vilket påskägg det blev=)        

2009-04-07 Tezz 1 år, eller 10 månader med Tezz =)

 


Tezz 1 år

Hon har inte blivit vuxen, bara större=) (husse undrar om hjärnan krymper när kroppen växer) Men det har varit ett kul år för det mesta i alla fall, tror till och med Tova och Ronja håller med om det. Tova hade lite svårt för Tezz första månaderna, men sedan lossnade det och Tova blev ung på nytt=). Ronja har accepterat Tezz på sitt vis men leker inte lika mycket men vist händer det att även Ronja busar med Tezz.
Ja, vad har då hänt under året? Vi har varit på en del utställningar både här hemma och i Danmark, detta med lite blandade framgångar=). Vi har gått på kurs och tro det eller ej vi blev godkända=). Inga större katastrofer har det varit, alla skor i behåll, värre är det med gosedjuren, dom Ronja alltid har varit så rädd om, dom är numera historia. GRATTIS LILLA KNYTE=)

2009-02-12 I väntans tider

Nu väntar vi på att boxen ska komma hit, den vi köpte på Ebay. Lee Ann Shepard i Canada har målat av ett kort som Jenny Bergdahl skickade till henne. Resultatet ser ni här ovan. Lee Ann säljer alla sina målningar på Ebay så det var bara att bjuda på och hoppas att ingen tyckte boxen var lika fin som vi=)). Natten till den 12/2 kl. 23.45 avslutades auktionen. Och vi vann. Så nu ska vi bara få den hem till oss. Originalfotot kan ni se på förstasidan. Vist e det lite kul att få sin älskling avmålad. Och lite spännande är det att få se den i verkligheten, när den nu kommer.

2008-12-14 TOVA 9 ÅR

Idag är det Tovas dag hon blir 9 år, Hipp hipp hurra. Tova håller sig i trim med att dels simma 1 gång i veckan och där i mellan gå lite i trade-millen på djursjukhuset. Hon och Tezz har fullt ös i trädgården. Och detta till trots att Tova tyckte Tezz var pest och pina dom första 2 månderna =)) Nåja Tova är pigg senior och kommer väl att ställas lite sporadisk även nästa år. Är det inte så man säger att man ska sluta när man är på topp. Och det får vi väl säga att vinsten på Världs-utställningen är.

2008-11-04 Hundkörkort

Tezz och jag har fått körkort=)). Vi har gått på kurs 10 ggr och helt ärligt jag var inte speciellt imponerad av henne=). Hon gjorde mest som hon själv ville 9 ggr av 10. Provade att ha henne lös men hon bara avvek från min sida och fick persilja i öronen, hmpf. Men sista gången när vi "körde upp" vilken liten klippa hon var, gick lös hela timmen, lite avvikelser var det men i det stora hela så sköte hon sig jätte fint och matte blev imponerad. Så vi ska fortsätta på den vägen fram till våren, men först kommer jullov och allt annat =)). 

2008-10-10  Tezz på simning=)

Så då var det dax för Tezz att komma och simma på djursjukhuset. Tova går ju redan varje torsdag och hon tycker det är toppen. Vad tycker då Tezz om detta tilltag=).
Vi provade ju för en tid sedan och fick ju lurat upp Tezz på rampen, tänkte ju ha Jambo som redan fanns i bassängen som lite draghjälp. Men det sket sig ordentligt=)) för när Tezz äntligen tog mod till sig och gick upp för rampen så gick vajern av till rampen i bassängen. Mindre lyckat med tanke på den stackars Jambo, hur ska nu han komma upp? Men lite hjälp av personalen och matte i bassängen så lyckades vi lyfta upp den stackars Jambo. Så slutet gott=)) Men nu när jag kom hit igen med Tezz så var ju frågan hade hon tagit intryck av denna något kaotiska gång? Nop, hon klev glatt upp för rampen, men sedan blev hon lite tveksam att gå vidare i vattnet. Efter lite övertlaning (läs korv) så gick hon i och började simma med höga tassar och vilt stänkande =)). Men efter någon minut så kom koordinationen fram. Simmade som en gudinna gjorde hon och hon är snabb, dock utan att slarva. Tog apporten glatt i munnen och simmade runt med den, så hon kan nog bli ett vattenlejon vad det lider.
Så vi kommer att köra detta igen för det föll nog lilla fröken på läppen. Klicka här för att se foto
                                                                                                                     UPP

2008-09-05 Dax igen

Så var det dags för Öland igen. En liten minisemester tillsammans med Lena o Mats och Kjell o Anita med hundar. Vi skulle mötas hos Mats o lena vid 11-tiden. Solen sken och det kändes som om det kan bli en fin helg. Om nu bara metrologerna har fel inför Lördagen. Nåja iväg kom vi och första stoppet blev Jämjö Wärdshus som Lena o Mats talat så varmt om och som var stängt ifjor när vi körde hem. Men nu var det öppet och lunch intogs. Faktum var att det var himla god mat där. Och så vidare mot Ööööland, denna platta trista ö. Jag är helt övertygad om att den har en annan sida på sommaren när det kryllar av turister, men nu, nja!! Okej lite bättre i solsken är det ju. Vi kom fram till Neptuni Camping i dagsljus och fick precis samma stugor som i fjor=)). Ha, ha nästan som att komma hem. Vi installerade oss och gick en runda med hundarna. Det blir ganska många hundar Ronja, Tezz o Tova som ju är våra, sedan Jattzi, Peppe som är Lena o Mats och till sist Saurow o Kastor som kjell o Anita har, så totalt 7 hundar =)). Men dom är sååå duktig alla dessa hundar. Mats, Dan o Kjell körde ner till utställningen o ch satte upp våra tält, så vi skulle slippa bära på dessa på utställningsdagen. Sedan var det lite kvällmat och sen kallade sängen=)

2008-09-06 Aldrig mer

ska jag ställa i hällande regn, eller?? Jo, det kommer jag nog att göra =). Men det är ju så himla trist=(. Nu var det 3:dje utställningen på ganska kort tid i regn. Vi var ju i alla fall glada över att tälten stod på plats. Så vi slapp hålla på och få upp dom i regnet. Först in var Peppe och han blev 4 ökk. Sedan var det Kastors tur, och han kom 4 i Bhkl. Sist in i regnet var Tova och vi blev 2 i vetkl med CK inte illa med tanke på att jag får skämmas över min gamla tant som vägrar springa efter ett halvt varv. PINSAMT. Men vi blev tillsist reserv i Btkl så vi är nöjda med dagen. Och så grattar vi Fru Skorre till dom andra 4 placeringarna framför oss.  Sedan var det dags att stuva in dom våta tälten i bilarna och ge sig tillbaka till campingen. Väl där intogs kaffe och hemmabakade kanelbullar. Mums. Och tro det eller ej, himlen sprack upp och solen tittade fram, tjoho. Framåt kvällen var det så dags för knytkalas, det dukades fram kycklinglår, köttbullar, potatisgratäng, tacopaj och sallad och dricka. Kan det bli bättre. Efter det intogs det kaffe och kaka. Kan det bli bättre? Tro mej att det var ett gäng mätta och belåtna och trötta människor som gick till sängs senare på kvällen.      

2008-09-07 Kroppkakor hör ju till

Så kommer det igen 8 mil på denna ö nu på andra hållet och dessutom i regn=(( Vi skulle ju ha kroppkakor som det ju sig bör när man är på Öland. Dan och jag hade varit och handlat redan igår för att lägga i frysen, men nu kom ju frågan var det öppet så vi kunde intaga lunch där när vi ändå passerade? Ett snabbt samtal och vi konstaterade att det var stängt=( Jaha, inget att göra åt det. Men se på utefter vägen såg vi en skylt Loppis och kroppkakor så Mats som var ledarhund=) han svängde in och alla fick sina kroppkakor till sist. Sedan bar det av söder över och så passerar vi bron. Jiippiiee. Nu rullar milen på lite bättre. Sista stoppet blev Galtsjön och kaffe intogs sedan skildes våra vägar för denna gången. Hem ljuva hem=)) När vi kom hem fick hundarna lite tuggben och annat gått för att fira Tezz 5 månaders dag. Tack alla för en trevlig helg.    

2008-08-24 Regn, regn och åter regn

var det på Tezz debut i utställningarnas värld. Men det bekom nog henne mindre än vad det gjorde mej=). Debuten gjorde hon i Simrishamn, som enda lejon. Vi körde hem i från i regn vid 1/2 9 tiden och det regnade hela vägen för att sedan fortsätta regna till vi körde hem. Vi lämnade österlen vid 1/2 2 tiden. Dyngsura både Tezz och jag=(. Men kritiken vi fick var jättefin och Tezz var så duktig hela dagen och sprang jättefint i ringen. Domaren kunde titta henne i munnen utan att hon protesterade. Ibland blir man impad=)) Ja, ni får läsa kritiken under Tezz/Utställning. Vi gick en stund och övervägde och försökte få reda på när finalen skulle vara, men det var ingen som kunde ge besked, först var det mat till domarna och sedan barn med hund, så ja det kunde nog ta minst en timme till=(. Då bara kände jag att vi var klara för idag våta, trötta och hungriga begav vi oss hemmåt. Vi får väl ta revang nästa helg i Skurup..    

2008-08-07 Tezz v Q 4 månader =)

Tiden går och valpen har vuxit och utvecklats =)) Det går fort, man hinner knappt med och nu blir hon 4 månader. Och har börjat få en och annan ny tand=).
 Q brodern som bor i Danmark har varit på sin första utställning ( I Danmark är Babyklass från 3 månader) Han tog domaren med storm =)Här bredvid ser bilder på Q och Tezz, vist är dom lika dom här 2. Färgen skiljer på dom, om den gör det i verkligheten eller om korten ljuger, tja det lär vi väl få se längre fram. Vi har börjat rabies vaccinera för att få ett pass till Tezz men det tar ju så lång tid innan allt är klart.
Vi ska börja på kurs den 25 augusti och få tränat in lite vett i skallen på Tezz =)).

 

   

2008-07-14 Hänt sedan sist

Tja vad har då hänt förutom att Tezz växer och växer=)) Idag väger hon 16 kg och är ca 49 cm hög. Biter gör hon fortfarande dock inte lika hårt, nu är det mer ett markerande och det är bara Dan och jag som får smaka på sylarna. Hon är väldigt matglad den lilla damen och det är jätte kul med tanke på hur vi fick tjata på Tova dom första åren. Vi ska anmäla oss till lite inofficiella utställningar nu under sensommaren så vi får tränat lite=)).
Vi höll på att förlora Melker förra veckan, han blev påkörd av en bil men klarade sig som tur var och han som råkade köra på honom kom in och sa ifrån och berättade vad som hänt. Han hade sett Nisse ligga i vägrenen och saktat in för att inte köra på honom när Melker springer in under bilen och rullar ut på andra sidan=((. Manne hjälpte oss att leta efter Melker under en lång stund, tillsist sa jag till honom att han kunde inget göra och vi var som sagt tacksamma för att han sagt till. Dan och jag fortsatte leta men Melker stod inte att finna. Det hade blivit nästan mörkt när vi kom fram till att vi inte kunde göra mer utan bara hoppas på att han kom hem igen. Precis när vi ska gå in så tittar jag ner i hörnet på trädgården och se där ligger Melker vilken lycka. Jag gick bort och tog upp honom och gick snabbt in i huset för att kolla upp vad som felade honom. Ingenting??? Jo, han hade blivit av med pälsen på en bit av ryggen 10 cm långt och 1 cm brett ungefär. Helt fantastiskt=)) lite senare hittade jag ett sår på ena frambenet. Men han gick omkring utan några problem och han åt och drack=)) Så för säkerhets skull ringde jag djursjukhuset men dom tyckte vi skulle avvakta och var det sämre dagen efter skulle vi komma in. Men först på fredagen blev han riktigt halt så då åkte vi in med honom, men det som felade var att det utvecklats 2 bölder som man tömde och så fick vi antibiotika och smärtstillande. Så nu är han på bättringsväg=)) Men jag tror nog han har förbrukat ett av sina liv och så hoppas jag han har lärt sig att vägen är farlig.  Nåja det blev ju bra till sist. Foto på Melker

2008-07-01 Stockholm here we comes

Tisdag: We= Jag och Tova, Lena o Mats med Peppe. Äntligen en resa som inte startar i ottan =)). 10.30 infann jag och Tova mej hos Mats o Lena för avfärd mot det stora äventyret i Stockholm. 11.00 var vi så på väg. En solig o varm dag såg det ut att bli. Vi stannade för kaffe uppät Värnamo till och blev glatt överraskade när vi kom ur bilen, det var inte alls så varmt som man trodde men fikan intogs, kaffe och pannkakor vilket alla uppskattade utom Peppe som försökte gräva ner sina. Men Tova är en dam som inte tycket att mat ska förfaras så hon la beslag på Peppes pannkakor innan vi åkte vidare=). Vi 17-tiden var vi så på plats i lägenheten i Älvsjö. På kvällen sedan gick vi en runda i området och kollade. Sedan kallade John Blund.

Onsdag: Idag är det dags för Circuit utställningen på Alma Stäket 4 mill norr om Älvsjö. I god tid begav vi oss dit, det är mycket körande när man ska någonstans i Stockholm. Men vi kom fram i god tid och fick hittat parkering. Vädret var lite molnigt och kvavt så det var ingen hit för hundarna direkt. Per med Tekla förenade sig med oss, han och Tekla ska också bo i lägenheten. Peppe fick excellent, Tova blev BIM veteran med excellent mot Grizzly.Tekla fick också excellent så vi var  nöjda med dagen allihop. Efter en långdag i värmen var så dags för återfärd till Älvsjö, vilket elände att köra bil i rusningstrafik i Stockholm. Är man glad att man bor i en liten stad som Malmö? Ja det är man kan jag lova=)) Men efter många köer och ganska lång tid så lyckades vi trokla oss tillbaka. Middag tillagades som Lena hade med hemmifrån, supergott och sedan sov Lena middag=)). Och sedan gick vi en lång runda med hundarna. Sedan var det Natti Natti.

Torsdag: Så var det då dagen D World Dog Show 2008, spännade. Vi hade bara 15 minuter gångväg till Mässan så vi var snabbt på plats och inga köer=)) var det heller.
Tyvärr blir det lite trist när det går i 2 ringar man hänger liksom inte med, får ingen helhet i utställningen och det här med FCI regler=( Suck, hänger inte alls med i svängarna. Nåja Peppe fick excellent även idag. Tekla tog sitt 2:dra Cert, vi gratulerar till detta. Tova blev 1:a med excellent och fick än en gång springa mott Grizzly i bästa veteran, fick släppa runt henne i ringen. Som domaren i tikringen och Kenneth Sultan sa "sätt startkablar i rumpan på henne". Nåja hon blev ju Bästa Tikveteran i alla fall. Och att vi fått en titel förstod jag inte förens på fredag när jag var inne på SLBKs sida och läste=)). Innan vi gick så fick vi handlat lite rosetter=). Kort promenad tillbaka med supertrötta hundar. Ännu en delikat middag tillagad av Lena intogs=) Och sedan var det Tv och promenad som gällde. Sedan sover man gott=)).

Fredag: Dags för hemfärd, äntligen, nä inte på det viset men jag saknar Tezz o dom andra där hemma och är väldigt nyfiken på vad som hänt med Tezz, har hon vuxit och hur mycket? Lite svårt har det varit att vara ifrån sin lilla bebis i 4 dagar=(. Först skulle det städas vilket gick fort när man är 4 man som hjälps åt. Sedan bar det söder ut. Vi stannade strax söder om Jönköping och åt middag och sedan bar det i rask takt vidare mot Hässleholm där jag skulle ta min bil för vidare resa hemåt. 17.00 klev jag in genom grinden där hemma. Gud, vad lilla Tezz har vuxit och hon har faktiskt nästan slutat att bitas, jippie. Skönt att vara hemma igen. Men tack till Lena, Mats och Per för trevligt sällskap det har varit superroligt att än en gång tillbringa tiden i ert sällskap. Lite bilder från resan. Och jag menar lite=)                 

2008-06-26 På besök hos Blizzmajazzarna

Idag åkte Tezz och jag och hälsade på Jenny och hennes hundar. En upplevelse som heter duga för en liten valp som Tezz. 5 galna lejon och så Jenny=). Ha ha, nä det gick jättebra, faktiskt Tezz fick hälsa på dom en och en, efterhand som Jenny släppte ut dom i trädgården, sedan gick vi ut i hennes inhägnad där dom kunde gå runt som dom ville. Tezz var lite försiktig och det kan man ju förstå men hon var absolut inte rädd, bara försiktigt nyfiken. Och riktigt nyfiken var hon på deras stora pool, den hade hon nog testat om hon bara fått=). Se bilder i fotogalleriet
Vad har annars hänt sedan sist? Tja ett tag var jag väl "lite" uppgiven på allt bitande, eftersom Tezz blir mer triggad av att man säger nej till henne=(. Tror hon kände på sig att nu behöver matte få se att jag kan vara en liten ängel oxå. För i tisdags var hon sååå snäll och gullig, bet nästan inte alls och då blev jag ju glad igen. Nåja det kommer att bli hur bra som helst till sist. Tova har ju börjat snusa och till och med lekt lite med henne så allt kommer att bli så bra så, det är bara en himla massa tålamod =)) som ska till.  

2008-06-15 Tezz på sin 1:a lejonträff

Idag var vi Tezz och jag på lejonträff på Hovdala slott. Lite spännande att se hur hon skulle ta det här med att åka bil. Inte kul alls, kan jag säga, mycket vaffande och gnyende under resans gång. Men när vi väl var framme så var det nog rätt kul att få så mycket uppmärksamhet. Efter att alla presenterat sig så skulle vi gå en runda i slottsmiljön. Jag tänkte jag går med en liten bit så inte Tezz blir rent utschasad, för att bära henne är väl inget alternativ, 11 kg nästan. Men se den lilla damen traskade glatt på, ing problem där inte. Rundan var inte så lång så det blev att vi följde med i vår egen takt. Sedan var det fikadags =)) Och gruppfotot skulle tas. Andreas och Therese lilla fröken Ebba och Tezz traskade gladeligen i väg tillsammans. Dom passade varandra som hand i handske =)).  Se bilder i fotogalleri    

2008-06-12 Piraya till salu =))

Extremt söt piraya finnes till salu, eller inte? Nä, Tezz ¨vår lilla goding har nu börjat vakna till liv och funnit sig till rätta. Ronja och hon har börjat bli lite kompisar=). Men surmegan Tova stretar fortfarande emot, det är under hennes värdighet att ta detta steg=). Från att ha varit en "ganska" lugn lite valp så har Tezz på mindre än en vecka arbetat sig upp i ett hejdundrande tempo. Kan dom ha lagt droger i fodret tro? Vi fick lite leksaker av våra vänner, bl.a. en mjuk boll, den avlivade Tova idag. Kolla in bilderna i fotogalleriet. Fattar ni hur mycket vadd det är i en sådan handbollstor boll? En 10 liters hink full. Ha ha, men kul hade Tova den korta stund det varade. Imorgon är det en ny dag och då håller vi tummarna för att även Tova tar Tezz till sitt hjärta =)

2008-05-27 Knockando´s QMP Quinta Red

Den här lilla damen är född 2008-04-07 på Knockando´s och ska komma hem till oss den 6 juni. Vi är så glada att få köpa henne av Ruth. Så det blir först 4 veckors VAV-ledigt(vård av valp) för mej, sedan tar Dan dom följande 4 veckorna. Oj ,oj vad jag ska mysa=)) och vad Tova och Ronja ska mysa, eller? Nåja det är en helt annan historia som vi får ta vart efter det kommer=). Men det kommer säkert att gå bra bara gamlingarna fattar att detta är på riktigt och lilltjejen ska stanna.
Hemsidan kommer givetvis att uppdateras med nya sidor och massor med foto. Vilket där iofs. redan skulle ha varit om det inte var för att kameran behagade att ladda ur på resan upp till Ruth när vi var där och kickade på dom små liven för 14 dagar sedan. =(
Vad hon ska heta? Troligen blir det Tezz, så känns det just nu men som sagt när man väl har henne i famnen så kanske man får helt andra ideer. Följ den spännande fortsättningen =))
Översta bilden är hon 6 veckor och den undre 7 veckor
Fotografer Ruth o Annica

 

2008-05-09 Lydnadsläger i Avesta i dagarna 3

Fredag: Upp i ottan på fredagen för att köra till Hässleholm och hem till Lena. Där sammanstrålade vi med Marie Billqvist 3:dje man i från Skåne. Vi kom i väg vid 8.20. Det är några mil till Avesta. Och några extra blir det ju om man missar lite skyltar på köpet. Men vi kom upp i tid så våra beräkningar höll sträck i alla fall. Vi fick checkat in i stugan och sedan bar det av ut till Avesta Brukshundsklubb för att inta middag och kursstart. Hmpf, det första vi får se är en massa skyltar på träden runt klubben "Se upp för huggorm". Ja sådant är ju vi inte vana vid här nere ifrån Skåne. Vi började med en kort presentation av kursledaren Kari och hennes medhjälpare Ella, sedan fick vi berätta om oss och våra hundar. Middagen kom in och vi gjorden en kort break för att sedan sätta igång på allvar. Kari hade ett önskemål om nästkommande dag som inte mottogs med jubel precis och det var att vi skulle börja 7.30 för att sedan bryta ett par timmar mitt på dagen=)) Efter 7 timmar på väg så var kanske inte det, det man drömde om. Nåja sedan efter den kallduschen så började teorin på allvar och Kari bröt först kl.22.30. Då konstaterade hon att ögonen gick i kors på oss. Vi skulle vara 4 i stugan så vi och vår sambo Elenor med Tössa körde hem och bäddade och gick en runda med hundarna för att sedan sitta och prata en stund innan ögonen trillade igen på oss.
Lördag: Fy f-n va trött man e kl. 5.30 på morgonen =). Nåja bara bita ihop och in duschen. Sedan bar det iväg till klubben för att få frukost. Och så var det dax för träning. Hi, hi det var intressant och se Kari demonstrera hur hundarna la sig ner=)). Mycket av det hon sa var ju sådant man har hört förut, men allt handlar om hur det sägs och om man dessutom får lite mer förklarat och vad och varför, då blir det genast lite mer intressant att ta åt sig. Vid 11 tiden var det så dags för mat och paus. Vi körde hem till stugan och slängde oss på sängarna och somnade nog allihop ganska så omgående. det var bara stackars Marie som var i möte på klubben som inte fick denna chans till lite återhämtning. 15.00 var vi så tillbaka och började eftermiddagens program. Nu var det Ella som hade hand om vår grupp. Även hon var duktig instruktör och förklarade och visade på ett klart och förståligt sätt.    

2008-04-26  RONAJ 10 ÅR

Idag gratulerar vi Ronja vår pigga 10-åring. Denna lilla glada blandras tik som alltid är där och ska pussa (läs slicka) en när man böjer sig ner för att kela med henne =))

Grattis vår lilla pussgurka

2008-03-09 Utställning i Danmark

Idag var så dags att åka till Karlslunde på specialutställning. Årets första danska specialutställning. Med på resan var Mats o Lena med Peppe och Jenny Y var vår lyckomaskot =) I alla fall var det vi hoppades på, sist Jenny var med fick vi ett cert. Så vist satte vi ett hopp till att det kanske kunde upprepas. Alla träffades i Lockarp runt 8 för intagande av kaffe också skulle ju Tova sätta Peppe på plats innan avresan =). Skämt o sido Peppe o Tova kommer faktiskt jättebra överens. Så strax innan 9 tyckte Mats det var dags för avfärd. In i bilen och iväg. Vi var supertidigt på plats, det tog ju mycket mindre tid att köra dit än vi trodde. Nåja, väl där så var det runt och hälsa på alla gamla bekanta och en del nya. Sedan började bedömningen och nytt för i år är att man dömer enligt FCI numera. Detta gjorde att jag personligen tyckte att hela bedömningen kändes väldigt rumphuggen. Först in var Peppe o Mats som lyckades knippa ett Excellent. Vi fick "bara" rött band och bedömningen Very good. Men sedan blev det ju inte mer. Det var klart för vår del =(. Snopet. Detta är dom regler man kommer att döma efter på World Show, alltså inget jag ser framemot. Jag har ju den hund jag har "världen bästa Tova" men i detta sammanhanget får vi nog se oss slagna. Så danska utställningar är nog ett minne blott framöver. Men tids nog kommer det väl en liten valp och tar över i utställningsringarna. I övrigt var det väl inget att klaga över, ressällskapet var toppen och dagen var som vanligt supertrevlig. Så nu laddar vi till nästa helg då det är dags för utställningen i Malmö. Tack Jenny, Mats o Lena för en trevlig dag. Och Lena tack för goda bullar och mackor. Du vet hur du ska få oss att må som små prinsar och prinsessor =)). Tyvärr blev det inga bilder som blev bra då det var himla dåligt ljus i hallen.     

2007-12-15 Stockholm here we comes again

Gäsp, okej man ska inte klaga så tidigt behövde jag inte köra. Lämnade Lockarps metropolen klockan 8 och körde mot Hässleholm för att hämta upp vårt ressällskap Lena. Väl hemma hos Lena och Mats fick Tova två presenter dels en hel hög med köttbullar läckert upplagda på en tallrik som stod på ett fint tårtpapper. Är inte helt säker på att damen i fråga verkligen uppskattade detta. Och så fick Tova ett täcke, jätte fint i grönt och rostrött lapptäcke. Även om inte hon uppskattar det så gör jag det =)). Efter att intagit kaffe och smörgås så packade vi bilen och begav oss dom resterande 50 milen till Stockholm. Vi kom upp vid 17-tiden efter att som vanligt kört lite fel. Blir så väldigt irriterad för jag kör fel varje gång =(. Nåja vi kom rätt till slut. Efter att ha installerat oss i lägenheten så gick vi och handlade och kissade Tova. Sedan blev det en sen middag. Lena hade tagit med sig en god gryta som vi värmde och åt. Sedan blev det tv-tittande och Tova fick en hel del uppmärksamhet, bland annat intog hon Lenas säng =)).   

2007-12-16 Utställningsdag

Ja då var det dax för första gången som veteran, lite spännande e det allt. Vi ska in som hund 67 av 70 så vi har ju ingen brådska in till Mässan. Men vi kom som vanligt dit i god tid =)) Man vill ju se och prata med alla som är där. Domare var Petra Juenhall, och hon dömde inte till Tovas fördel =) Okej Tova har tappat 2 kilo sedan vi var i Danmark sist och på henne är 2 kilo jätte mycket. Så delar av kritiken var väl inte helt fel. 3.dje plats blev det ialla fall =). Sedan gick vi runt en stund och tittade på alla utställarna och pratade lite med Jenny som var där tillsammans med pappa och sålde. Lena drabbades av köplust =)) så vi fick en del att bära med oss hem. Middagen hämtade vi från den lokala Kina restaurangen som vi blivit rekommenderade av en kollega på jobb =(( Undrar om han har fel på smaklökarna, okej det smakade inte illa men det var väl heller inget att hurra för så senare på kvällen blev det en runda till ICA och deras godishörna =)) skumbananer, gelébåtar och annat onyttigt, mums. Tv fick underhålla oss även denna kväll.

2007-12-17 Borta bra men hemma bäst =)

Vist är det så. 6o mil framför oss och hög kall luft, sol som vi klagade på, Vintersolen är hemsk att ha mitt i ögonen. Men säg det som varar efter 15 mil var det gråväder igen och då klaga vi på det =). Aldrig är man nöjd. Resan gick utmärkt hela vägen hem. Vi stannade och intog middag i Småland och sedan ville vi komma hem så snabbt som möjligt. När vi kom in i Hässleholm ringde vi Mats och bad honom sätta på kaffet för vi kommer om 15 min. Men se så blev det inte =(. När vi stod och väntade på grönt ljus så helt plötsligt hörde vi däckstjut och en dunk bakifrån, va, vad var det ???? Ut ur bilen och bakom oss stod en Honda in i min bak och bakom henne syndabocken som kört in i henne. Stackaren som hade Hondan var tryck både fram och bak medan vår bil inte hade några synliga skador alls. Vi körde runt hörnan och tog ut Tova som mest verkade yrvaken och hade nog inte märkt så mycket av det hela. Vad som hänt var väl att hon som körde på inte hade sett att det var rött och inte bromsat och när hon väl började bromsa så var det för sent, speciellt då man har dubbdäck på barmark. Blir som att köra på isbana. Försäkringspapper skrevs och Mats ringde och undrade om vi kört vilse =). Lite försenade till kaffet blev vi men som sagt inga skador på oss, Tova eller bil som tur är. Tillsist startade Tova och jag på de sista 10 milen hem. Och summa av allt blev en supertrevlig helg kanske inte så bra resultat men det var lika kul ändå. Tack Lena för suport och glada tillrop =)) Hoppas vi kan göra om det fler gånger.   Klicka på tassen för att se på bilderna

2007-12-14 Tova fyller 8 år idag

7 1/2 år har nu gått sedan vi hämtade hem sötnosen. Hon har utvecklats i massor. Idag är hon en riktig dam med massor av egna ideer :-o. Hon har blivit så otroligt säker. Inte många situationer hon tvekar i. T.ex. ifjor när vi var i Stockholm och vi hamnade framför en jättehög galler trappa i mörker som var tvungna att gå uppför. Vi började gå upp och jag tänkte stannar hon på mitten då är det kört, 50 kg hund att försöka bära upp eller ner. Men Tova bara klev på som hon aldrig hade gjort annat. Sådan är hon vad det gäller mycket idag. Så vi GRATULERAR henne idag när hon fyller Veteran. Många korvar och köttbullar blir det =))   

Tova i Sept 2000

Och här hon i Sept 2007
Klicka på bilderna för att få dom större

2007-11-24 Pest och pina

Var det kanske inte hela dagen, men lite var det allt det. Vi skulle samåka till Naestved på utställning. Vi, det var Mats och Lena med Peppe, Kjell och Anita med Kastor. 8.00 rullade Mats bil in på uppfarten här hemma utan Lena, hon var hemma med ögoninflammation, stackars Lena. Det blev ingen samåkning utan sam-körning eftersom Tova är sluttampen av sitt löp. Så hon fick egen kupé. Nåja väl framme i Naestvedhallarna blev det 1 1/2 timmes väntan innan lejonen skulle dömas. Först in var Peppe och han fick blått band, sedan var det Kastors tur med samma resultat och även svenske Samson fick blått. Hpmf, det här bådar inte gott.  Sedan blev det ytterliggare väntan på att Tova skulle in. Nåja, jag hade inga stor förhoppningar, men det kom på skam, vi blev 2:a i öppenklass konkur-rensen med CK och en alldeles utmärkt kritik, och detta till trotts att Tova uppförde sig som  hur dåligt som helst, varje gång jag skulle ställa upp henne så dansade hon undan fick jag väl tag i bakändan satte hon sig ner, suck, det var en pärs att ställa henne med andra ord och inte skulle hon visa tänderna och detta är sådant som hon alltid har fixat innan =(. Vi fick även en 3:dje placering i seniorklassen även här med CK. Men jag begriper fortfarande inte hur domaren hann att se något när nu Tova var om hon var. Men en sak som hon gjorde med bravur det var att springa, inte bakom som hon brukar utan det var nästan så jag fick hålla igen henne =). Vilken känsla, haha. Trots all denna trotsighet i ringen så tyckte jag det var en trevlig dag i goa vänners sällskap.   Klicka på tassen för att se foto  

2007-10-21 På resande fot med Peppe

Idag skulle Mats o Lena komma hit också skulle vi köra tillsammans till Danmark på utställning. Vi började med att släppa in Peppe till Tova och det gick så bra så. Det är sällan Tova intar lekställning tillsammans med andra Lejon, men med Peppe hade hon hur roligt som helst. Sedan fick Ronaj också komma ut och härja, även detta gick bra. Peppe är duktig på att ta tjejerna =). Sedan bar det av till Danmark, vi skulle ner till Naestved, ca 1 timmes körning. Underbart väder och trevligt sällskap, kan det bli bättre?  30 hundar var anmälda till utställningen så det var inte någon stor utställning. För in var Peppe och även först ut med blått band, 3 av 4 hundar i denna klassen var svenska och alla rök ut med blått band=(. Sedan var det Jenny och Roy tur, det gick lite bättre dom kom 3:a i öppenklass dom utan ck för dom var domaren snål med. Sedan var det Tovas tur och även hon fick blått band och det 2 gånger både i öppen och i senior, i och för sig det ena gav det andra =). Nåja den domaren är det väl ingen av oss som kör efter fler gånger =). Dagen var ändå trevlig, man träffar ju så många roliga människor. Sedan bar det hemmåt igen för att intaga middag i Lockarp. Peppe och Tova var rätt så trötta efter dagen strapatser. Dom var så duktiga hela dagen. Så bara det var värt resan. Tack Mats o Lena för sällskapet. 

2007-08-31 Öland here we comes

2 år sedan vi sist körde på Sveriges tråkigaste väg. 8 mil på en totalt platt ö, där det händer absolut inget. Okej vi tar det från början. Vid 15 tiden lämnade vi Malmö, vi det var Dan o jag, Tova o Ronja, och körde inom Lyby för att hämta Kjell, Anita o Kastor. Fick en kopp kaffe och hembakade kanelsnäckor innan vi började vår resa mot Öland. Vi skulle möta upp med Mats och Lena och alla hundarna på Neptuni Camping i Byxelkrok där vi hyrt 3 campingstugor. Vägen fram till bron och överbron är okej men sedan är det bara för tråkigt och inte nog med det det hann att bli mörkt och börja regna. Men till sist efter nästan 5 timmar så kom vi fram. Mats o Lena var redan där och vi andra installerade oss i stugorna. Mats o Lena hade kaffet klart och lite tilltugg. Sedan blev det en tidig kväll i säng. Med en stilla bön om att vädret skulle bli bättre till dagen efter.    
 

2007-09-01 Ölands Nationell Utställning

Upp vid 7 tiden och tittar ut, jaha vad ska det bli av detta. Molnen far över himlen men samtidigt är där en del blå fläckar. Vid 9.30 körde vi dom 7 km till Böda Strand där utställningen skulle vara. Det var bara 19 lejon anmälda så alla hoppades på placeringar. Vädret blev bättre och solen sken och alla var glada. Först in var Mats och Peppe som fick 1 med CK, Sedan var det Kastors tur och han placerade sig 2 m CK. Det var nu Mats problem började två hundar i Bhkl. Så jag fick rycka in och ställa Kastor. Slutresultat, Kastor 3 och Peppe reserv i Bästa Hanhund. Sedan var det Tovas tur och hon kom 3 m CK och till sist Tinas som blev 1 m CK. Så var det då Bästa Tik där Tinas blev 3 och Tova Reserv. Alltså alla hundarna i vårt sällskap placerade sig och det var ju ett bra resultat. Detta firade vi med att åka och äta kroppkakor, Ölands nationalrätt. Sedan körde vi tillbaka till våra stugor och vilade. Sedan tvingade jag mina vänner att åka och titta på Långe Erik på Ölands norra udde. Åter till stugorna för att senare på kväll duka till fest. Lena hade gjort creps med kantarellstuvning och Anita hade med sig kycklingvingar, till detta intogs öl och vin. Vi satt ute och åt men det var nog sista gången för i år, för det blev snabbt kallt. Så kvällskaffet intogs i en av stugorna. Sedan var vi rätt så pömsiga och gick var och en till sitt.    
 

2007-09-02 Hemresa

Söndag, städdag och avfärd mot respektive hem. Men först skulle vi luncha i Jämjö på värdshuset där, men när vi kom dit så öppnade dom först kl. 13.00 så vi körde vidare till Galtsjön och åt där istället. Sedan tog vi farväl av vårt res-sällskap för vi skulle inom Sölvesborg och hämta Donna. En katt på 8 år som bodde hemma hos Cristel men eftersom hennes sambo är allergisk så kan hon inte bo kvar. Vi ska prova och se om hon vill bo hos oss istället. Vi får hoppas det går bra. Hon är en jätte sött Helig Birma, en lite sött dam som jag hoppas faller våra 2 herrar i smaken. Vi var hemma vid 18-tiden. Efter att ha packat upp allt så släppte vi ut Donna, så nu återstår bara att se hur det utvecklar sig.
Summa summarium, Helgen har varit supertrevlig. Tack Anita och Kjell, Lena och Mats för trevligt sällskap.    

2007-08-12 Gult band igen :D

Nu är semestern och sommarlovet slut=). Alltså är det dax för utställning igen, denna gången bar det av till Ronneby. Det var bara 29 hundar anmälda och lejonen skulle gå sist i ringen. Jenny och jag hade kommit överens om att samåka. Så kl. 8.45 var jag och Tova på plats i Norrvidinge, Jenny hade redan stuvat in Roy den enda av hennes hundar som skulle med, så Tova och han hade hela bilen för sig själva =). Det kändes konstigt att köra iväg så sent på dagen men samtidigt skönt eftersom man kunde ha sovmorgon. Vädret skiftade på vägen upp, men man hade lovat molnigt men uppehåll under dagen. Men solen skymtade fram emellanåt och då blev det riktigt varm och klibbigt. Och lagom till tikarna skulle in så blev det sådär riktigt varmt. Vi var 7 tikar i öppenklass, jag undrar om jag har ställt i så liten klass någon gång tidigare? I alla fall fick vi ett rött band med oss ut från ringen, rond 2 resulterade i en 2:dra placering med CK, jippie. Nu börjar det bli spännande, ska det bli placering i Btkl? Och det blev det =) En 3:dje placering är inte att förakta och idag tyckte jag om den gula färgen. =) Efter lite posering nere vid ån i Brunnsparken med hovfotograf Lena Hall, så packade vi snabbt ihop och såg till att komma hemåt, för nu blev det riktigt varmt och klibbigt. Tack Jenny för trevligt ressällskap om än att du var något trött på hemresan =) Foto från utställningen

2007-07-13 Fredagen den 13:de eller änglar finns dom?

Upp och iväg 6 på morgonen, och på radion tjatar man om fredagen den 13:de. Jaha vad då då det är väl inget med det =) trodde jag ja. Nåja vi tar det från början. Tova och jag anlände Tvååker i god tid. In och vi fick slagit upp tältet vid ringside där Mats o Lena, Kjell o Anita redan var på plats. Idag var det en Italiensk domare Paolo Dondina, en intressant herre som knappt kände på hundarna men ett rött band blev det i alla fall. Kritiken sa att Tova hade lite mask? Hmm. Ja det är som sagt en spännande bransch det här med utställning. När allt var klart så bestämde jag med Mats o Lena att vi skulle sammanstråla senare nere hos dom på campingen i Varberg. Först skulle jag köra och leta reda på var jag skulle bo, ett lite pensionat mellan Ullared och Älvsjö, Lia Pensionat. Det är nu det blir spännande =). Jag hittade stället vilket visar sig var ett gammalt nedlagt sjukhem. Kör fram till entrén, det är väldigt tyst och ser öde ut, inga bilar och inget folk, märkligt?? Hittar en dörr med skylten "Reception" går fram och känner att dörren är låst, tittar upp på alla fönster allt är som sagt väldigt stilla, en tanke far igenom skallen "hoppas det är fler som kommer och ska bo här", inte för jag är mörkrädd eller så men lite läskigt kändes det allt.
Nu när man sett det på nära håll så var det ett lite läskigt ställe. Men på bilderna såg det lite fräckt ut, Men till sist fick jag ialla fall syn på 2   
killar som var på väg i ett hus strax intill, den ene sa att man hade stängt igen stället.??Va, men jag ska ju bo här denna helgen. Ingen har hört av sig eller något sådant. Va gör jag nu då? Ringde Mats o Lena och berättade att jag skulle se om jag kunde finna ut av något och att vi skulle höras av. Ringde vidare till en kompis som jag vet jobbar hemifrån och sitter framför datorn, hon letade rätt på några telefonnummer till bed & brekfast runt Ullared, men jag viste ju redan att det skulle vara lönlöst eftersom det var flera stora arrangemang i Varberg denna helgen så allt var ju uppbokat sedan länge. Efter en stund ringde mobilen, det var Lena som meddelade att jag bara skulle se till och komma ner till campingen så fick jag bo hos dom i husvagnen. Jag började köra mot Varberg, såg en skylt mot ett boende så jag körde in och förhörde mej, om dom kanske hade något återbud. Men det är ju alltid svårare när man är med hund. Så tillsist körde jag ner till "änglarna". Lena och jag körde och handlade sovsäck till mej på Rusta 99:- för sådan saker hade jag ju inte med mej. Vilken mardröm , men det fick ju ett lyckligt slut ialla fall, Och sov gott gjorde jag =)
 

2007-07-14 Utställning och raggarkaravan

Dag 2 i Tvååker, mulet och regn. Suck, det är inte kul och ställa hund när det regnar. Men det gick ju bra ändå, även idag förärades Tova ett rött band =). När vi var klara i ringen så packade vi ner tält och ungefär samtidigt så började det spricka upp och solen kom fram. Typiskt. Och definitivt inte mycket att gör åt =) Vi körde tillbaka till campingen som låg på något som heter Getterön och på ett flygfält precis intill hade man en bilträff med Jenkebilar vilket innebar att för att komma till campingen så fick vi köa ca 1/2 timme och ta oss fram i snigelfart. Suck. Stackar de gamla bilarna, dom kokade till höger och vänster. Så när vi äntligen var på campingen så var man så glad att vara på plats och inte en chans att man körde någonstans igen. Vi hade bestämt med Kjell o Anita att vi skulle gå ut och äta på Getteröns Pizzeria. En alldeles utmärkt restaurang visade det sig. Vi fick till och med ha hundarna med oss på deras uteservering på baksidan om dom andra gästerna som redan satt där accepterade det, och då pratar vi inte om 1 hund utan 5 stycken =). Men det var okej. Och maten var bara så god. Sen var det natti, natti det tar hårt att vara på utställning =)  
 

2007-07-15 Leonbergspecial i Varberg

 Tur med vädret, ja det hade vi =). Var lite kyligt på morgonkvisten, men detta ändrade sig snabbt, vilket oxå resulterat i brända axlar. 169 hundar anmälda och det innebär ju att det är minst det dubbla med människor. Många hade kommit hit som inte hade varit med dom 2 tidigare dagarna i Tvååker. Och det är alltid lika kul att träffa folk och titta på alla fina hundar. Det blev en lång dag, eftersom tikklasserna först startade vid 1/2 12 tiden av någon anledning. Som vanlig omgärdades utställningen av lotterier och annat trevligt. Och även denna dag fick Tova rött band. Så nu har vi tagit igen det vi förlorade föra helgen i Danmark med dom gula banden. Vid 18-tiden bar det hemåt efter det obligatoriska stoppet i Laxbutiken. Borta bra men hemma bäst. Tack Mats o Lena för er gästfrihet, kan inte tacka nog för detta. Se foto, klicka på tassen

2007-07-07 DLK Jubileumsutställning i Danmark och gult band

30:års jubileum i den Danska Leonbergerklub, det måste vi ju bara vara med och fira. Vi var jag, Mats, Lena, Kjell och Anita som körde följe ner till Naestved där utställningen skulle vara. Vädret hade ju varit lite si så där tidigare i veckan med skyfall över Skåne och Själland, så vi håll tummarna hårt att det skulle bli bättre nu. Jodå, det var väl uppehåll över större delen av dagen som tur var. Totalt var det 96 hundar anmälda vilket är mycket för att vara i Danmark. Men det var kul, ända tills vi fick vår bedömning gult band, en 3:a för domaren tyckte Tova hade underbett. Lite konstigt, vist förändras bettet det är jag helt medveten om, men på 1 vecka??? tror inte det. Tova är dötrött på att ha mattes kokekorvar i munnen nu, jag kollar i alla lägen om jag kan hitta tendens till ett underbett, men icke. Nåja det var den domarens bedömning, så är det, men vist blir man lite lång i synen när man står där med det gula bandet =(. Bättre gick det för Mats med Kastor, som fick rött band, Peppe som blev bästa junior hane med CK och Tinas som blev bästa veteran med CK. Grattis !!!!! Jenny B var också där tillsammans med pappa och vi skulle vara med på BBQ på kvällen, så vi blev kvar när dom andra körde hem. Vilket kalas vi kom på med en massa god mat, men vi blev inte så långvariga. Vi var trötta och slitna och hemmet kallade. Var hemma i Lockarp vid 21-tiden, 12 timmar efter avfärd. Borta bra men hemma bäst=)
Se på bilder, klicka på tassen                                                                                                                                           UPP

2007-07-01 I Borås igen

Så var det dax att fara till Borås igen. Vi lurade med husse dit även i år. Med löfte om en middag i Laxbutiken i Falkenberg så gick han med på att följa med dit igen =). Upp i ottan och iväg, strålande sol. När vi närmade oss Borås så blev det mer som metrologen lovat, molningt. Men väl på plats så lyckades solen titta ner mellan molen och värmen steg i vanlig ordning, okej det blev ju aldrig lika varm som i fjor, tack o lov. Som vanlig var det gott om hundar och folk. Det är alltid lika roligt att träffa alla goa människor runt ringen. Vi lyckades dock inte placera oss denna gången, men ett rött band blev det alla fall =).  Nåja, sedan bar det mot Falkenberg och laxmiddagen blev precis så god som vi förväntade oss. När vi väl kom hem och hade hämtat Ronja hos svärmor så var man lagom mör och sömnig. Men nu ser vi framemot nästa helg på Jubileums utställning i Danmark. Vi ses där =) titta foto, klicka på tassen 

2007-05-05 Resan Till Larv

Jaha,då va vi där igen med att stiga upp tidigt, gäääsp. Klockan ringde 04,20, skulle var i Norrvidinge hos Jenny 06;20 och eftersom jag hatar att stressa på morgonen så blir det ju tidig uppstigning (vilket gör att Jenny tycker jag är helknäpp =) ). Lite trafik på vägen gjorde att jag var hos Jenny lite tidigare och vi kom i väg tidigare. Detta var iofs tur, för vi kom fram till Larv 5 minuter innan Roy skulle in, Jenny lämnade snabbt över Roy till Niklas som lovat att ställla honom. Kritiken blev bra, men han blev 0:ad pg.a. en hörntand som växte fel. Så himla trist. Sedan var det bara att vänta på öppenklass tikar och Tovas tur. Det blev ett rött band för vår del,  mycket pg.a. att hon är i fällning och domaren ville ha pälsade hundar. Därmed inte sagt att dte hade gått så mycket bättre med  päls =). Tillsist var det Dimmas tur i Championklassen. Hon kom på fjärde plats. Domaren dömde bra och rättvist. Ja sedan är det ju bara den långa färden hem kvar =(. Vist e det skönt när man väl är hemma, men måste vara så långt hem? Ett stopp i Laxbutiken utanför Falkenberg så blir husse glad när vi kommer hem=)). Väl hos Jenny i gen så skullevi tömma min bil på sponsorgåver till Hässleholmsutställningen. Seeen bar det av hem till Lockarp. Tack Jenny för en trevlig dag.                                                                                                                                                                 UPP 

2007-03-25 På utställning i Karlslunde

Så var det åter dax att ta med Lena H på utflyckt :)). Denna gången skulle vi åka jääätte långt, 20 minuter söder om Köpenhamn ligger Karlslunde och där skulle DLKs vårutställning hållas. 54 hundar anmälda och vi ska gå i två klasser öppen- och seniorklass.  Lena kom till oss vid 8 tiden fick lite kaffe och pratat med Dan o Ronja innan det var dax att bege sig. Över bron och sedan som vanligt var det svårt att hitta. Inte så att vägbeskrivningarna är dåliga men det kan vara svårt att hitta vägnamnen när man väl är på plats. Nåja vi kom fram till sist med lite hjälp via telefon av Bende. Vi var några svenskar där, Elisabeth frånSkorres , Christel med Loke var där och Bende och hennes familj. En väldigt trevlig utställning och en bra domare som berättade vad och varför han tog fram dom hundar han gjorde. I öppenklass var det 8 som ställde och i senior 5, resultatet ser ni på utställningssidan. En liten kul händelse som Lena fick uthärda var att hon skulle gå ut och röka så jag sa du kan få ta med Tova, så blev det ju någon nytta med utgåendet:)). Javist, Lena tog kopplet och gick 2-3 steg sedan var det tvärstop, inte skulle Tova gå med henne inte. Både jag och Lena blev nog lika snopna, eftersom Tova är så glad i Lena så var det självklart att hon skulle gå med ut. Annars var det en toppendag med vår i luften. Tack Lena och alla som var där för en toppendag. Klicka på tassen för att komma till fotogalleriet 

2007-03-10 Varning på stan

Denna lördag gällde varningen Kristianstad. Vi skulle gå på Lottas Hundcafe i Kristianstad. 13.30 var det samling på en parkering i Vilans ind område. Där ifrån skulle vi ta oss i samlad tropp till cafet. Vi blev 16 leon :) med ägare. Ryktet sade att det var inga jätte stora lokaler Lotta husade i, men finns det hjärterum så finns det stjärterum. Först gick vi en liten runda längs Helgeå och in i en park med en massa ankor. En del leon hade svårt att behärska sig,med så många fåglar att kunna jaga, mums :) Men vi kom igenom och vi kom fram till målet. Stort var det inte, men jättetrevligt. I kyldisken fanns det en massa bakverk som såg jättegott ut. Smaskens. Men tji fick vi det var bakverkt till hundarna. Vi tvåbenta fick hålla till godo med Delicatorkakor och franskbröd-bullar. Lotta som var vår värd hade bakat 2 stora tårtor till hundarna att dela på, där var blodkorvshjärtan, stekt falukorv, prinskorvsrosor och vispgrädde. Alldeles delikata såg dom ut. Och det sa mest sluffs då hundrana fick sina bitar, jag har väl mina tvivel på att det var någon av dessa gäster som överhuvudtaget hann att smaka något. =)    Klicka på tassen för att komma till fotogalleriet

2007-02-20 Jag har blivit utmannad

Hmpf, jag fick den här utmaningen av Marie (Stormfälles) och gör den under
protest :) 

        1.   Ta närmsta bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?
"kert, bråttom, tänkte Viktor med ett vist obehag. Det hade vuxna" Karin Wahlberg, Flickan
med majblommorna.
2.   Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid? En vägg.
3.   Vad var det senaste du såg på tv? Höök, en svensk deckare.
4.   Utan att se efter, gissa vad kl är? ca. 22.30
5.   Bortsett från datorn, vad hör du just nu? TV:n som går på nedanvåningen.
6.   När var du senast utomhus och vad gjorde du då? Var med Min man och hundarna i verkstaden och monterade in grindarna bak i bilen.
7.    Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen? På SLBK:s sida.
8.    Vad har du på dig? Jeans, huvtröja.
9.    Drömde du något i natt? I så fall vad? Ingen aning. Kommer i alla fall inte ihåg det.
10.  När skrattade du senast? På jobb när jag läste Maries utmaning. JÄKLA Marie :)).
11.  Vad finns på väggarna i rummet du är nu? Inte mycket, men en Leonbergerkalender.
Också Tovas utställningsrosetter :)).
12.  Har du sett något konstigt på sistone? Nja, inget jag kan komma på just nu i alla fall.
13.  Vad tycker du om den här utmaningen? Hmpf, får nog hålla med Marie, jag förstår nog
 inte den riktigt?
14.  Vilken var den senaste filmen du såg? En Walanderfilm.
15.  Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa? Nytt hus, och sedan skulle jag ta med mej lite vänner och resa till VästIndien.
16.  Berätta något om dig själv som folk inte känner till? Vet inte vad det skulle vara, precis.
17.  Om du kunde förändra En sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara? Att människor inte var så egoistiska.
18.
  Tycker du om att dansa? Oh, ja. Men det händer inte så ofta numera.
19.  George Bush? Hualigen :(
20,21.  Vad skulle dina barn heta, Pojke resp flicka? Pojke, ingen aning, flicka Xerina (hittat i
någon släktforskning, lite häftig stavning)
22.  Skulle du någonsin överväga att bo utomlands? Nja, jag är nog rätt så nöjd med att bo här.
23.  Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten? Ingen aning. Välkommen :)
24.  Vilka fyra personer vill du ska svara på de här frågorna? Sonja (har Tovas syster), Maria
(Simes o Smilas matte),
Annica Ö (Amaleons) och Jenny (Bamses Bollar)

Jag gör detta mot bättre vetande :) vidarbefodrar detta, alltså.          UPP

2007-02-11 Årets första träff

Så var det då dax för årets första träff. Vi skulle träffas i Bruses skog uppe vid Helsingborg. Solen sken och det var 1-2 minusgrader såg ut att vara hur skönt som helst, men det blåste svinkallt. Nåja man kan inte få allt. Vi blev 11 lejon med mattar o husar + några andra hundar. Vi gick en bit sedan var där en jätte stor inhägnad där man kunde släppa hundarna utan rymningsrisk :). Vi fick släppa dom lösa i omgångar. Alla älskar ju inte alla :). Sen blev det fika som Anna bjöd på och det var även hon som bjudit in till träffen. När vi fikat så tog jag ,Ann och Katarina hundarna och gick ytterliggare en runda innan hemfärd.  
Klicka för att se bilder  

2007-01-03 På G till MY DOG 2007

Så var det då dax för årets första utställning. Vi som ska dit är jag, Tova, Jenny och hennes Dimma o Roy. Vi har bestämt att köra upp redan på onsdagskvällen så slipper vi gå upp i ottan. Vi träffas hemma hos Jenny vid 18.30 lastar in mej och Tova och allt man nu måste ha med sig =). Sedan bär det iväg i regnet. Men resan går bra och väl i Götet så träffar vi Mike Johandy som Jenny övertalat att ta närmast omväg om Göteborg på sin vidare färd till Oslo. Det är alltid lite så första natten på hotell. Är sängen bra kommer Tova att komma till ro o.s.v. Så det tog ett tag i man somnade, ja klockan blev nog 2 eller nått =( 
 

2007-01-04 Första utställningsdagen

Det var ju nu idag Tova skulle gått sin första utställning som veteran, men det blev vi lurade på eftersom man fr.o.m. iår har ändrat till att dom ska vara 8 år. F-n, f-n. Nåja det är bara att gilla läget och göra sitt bästa. 22 tikar var det anmälda i öppenklass och totalt 80 hundar, så det blir en lång dag. Men det blir alltid vår tur till sist ialla fall =). Vi sprang och domaren tittade och klämde och kände för att till sist ge oss ett RÖTT band. Jippie. Men sedan i konkurrensen så gick det inte längre, men vi fick en jätte fin kritik, så vi är mer än nöjda. Roy kom först 1 med ck och för att tillsist placera sig som reserv i bästa hanhunds-klass. Och Dimma  kom 3:a med ck, Så vi var alla nöjda med dagen. Sedan åkte vi till hotellet och vilade för att sedan gå ut och äta tillsammans med Mike. När vi satt och drack kaffe så ringde Jennys mobil och det var från hotellet, en riktigt sur dam som sa att vi var tvungna att komma och ta ut hundarna från bilen, man fick inte ha hundar i bilen i garaget. och dessutom hade brandlarmet gått, så vi Jenny och jag skyndade tillbaka och hämtade hundarna för att gå en lång runda innen vi kröp in på våra rum för natten.                                                        UPP
 

2007-01-05 Andra dagen på MY DOG

Ny dag, nya förutsättningar =). Idag fick vi gå upp lite tidigare eftersom vi dessutom ska lämna hotellet, så det gäller att få med sig allt. Så bar det iväg till Svenska Mässan och idag hade man öppnat upp lite fler insläpp så vi slapp att stå i kö. Idag var det lite färre hundar anmälda men lika väl var det exakt lika många i öppenklass tikar 22 stycken, suck. Vi klarade oss trots allt ganska bra även denna dag blev det ett RÖTT band och kritiken blev jätte fin. Så vi är nöjda med helgen. Men mest nöjd är nog Jenny Penny Bus som fick cert på Dimma och detta gör att hon nu kan tituleras SUCH och DKUCH inte illa. Och Roy kom 2:a med R-cacib i bästa handhund. Och för att sätta extra piff på det hela så kom Jenny 1:a i uppfödarklass. Detta var Jennys helg och den är henne väl förunnad. Sedan var det hemfärd. Hundarna somnade som klubbade oxar bland all packning. Så vi körde på en bra bit innan vi stannade för kiss- och matpaus. Sedan blev det ett stopp i Heberg utanför Falkenberg i Laxbutiken, husse skulle ju ha sitt nu när vi tjejer varit ute på galej. Lite god lax med tillbehör inhandlades till att festa på till kvällen. Och hem kom vi trötta och nöjda hela bunten. Tack Jenny för trevligt sällskap.   Klicka på tassen för att komma till fotogalleriet

2006-12-26 Årets sista Lejonträff
Så var det åter dax för träff på Järavallen Strövområde. Detta har blivit tradition att vi ska träffas och gå av oss julamaden. I år var det ett lätt dugg-regn, detta fast Smhi lovat uppehålle, hmpf. Men vi blev vädret till trots 22 lejon totalt, inte illa, Efter promenaden var det julklappsbyte, alla klapparna lades upp och sedan fick hund efter hund gå fram och "hämta" en klapp, den dom först nosade på blev deras. Tova fick ett stort märgben, 1 påse köttbullar och en påse med levergodis, alla 3 påsarna var samansatta till ett packet. Vilken lycka =)Nästa stora händelse blir My Dog i Göteborg den 4-5 januari. Så alla önskas nu ett Gott Slut och Gott Nytt År.  Klicka för att kmma till bilderna                                                 UPP

2006-12-14 Tova fyller 7 år idag

Tova fyller 7 år idag och skulle ha blivit veteran, men man har ju ändrat det till 8 år från o med 2007-01-01 så den lyckan är kort och intensiv =)). Vår "lilla" Tova hon bara växer mer och mer för varje vecka och dag, så känns det. Hon är lugn och stabil att ha med sig på diverse äventyr, samtidigt som hon kan charma och "prata" omkull vem som. Hon är med andra ord en helt underbar hund. Så idag firar vi henne med massor av korv o andra godsaker =)) (Fotograf:Dennis)

2006-12-08 Så bär det då av till HUND2006

Så är det äntligen dax, HUND2006, Vi ska till Stockholm och vi det är jag, Tova och Lena Holmgren som vi lyckats övertyga om att hon ska vara vår supporter-och hejarklack under helgen =). Klockan 9 lämnade jag Malmö för att hämta Lena i Hässleholm. Sedan körde vi mot huvudstaden. Där hade vi lånat en lägenhet i Älvsjö av mitt jobb, kan det bli bättre, ja ni hör själva Älvsjömässan och lägenhet i Älvsjö, perfekt=) Vi körde på i 1-1 1/2  timme sedan var det fikadax. Lena hade gjort smörgåsar både till oss och hund =) Tovas bestod av grovtbröd o KÖTTBULLAR. Hmpf, känns som om Tova kommer att bli bortskämd denna helg =)). Nåja, vidare mot Älvsjö, några korta rök och kisspauser blev det väl innan vi kom fram lagom till rusningstrafiken och mörkret hade lagt sig. Efter lite frågande om vägen så var vi framme. När vi installerat oss och Lena hade servat mej med sin goda medhavda gryta så skulle vi gå till mässan och träffa Jenny och Christer. Efter att varit lost in Älvsjö en stund så fick vi hjälp att komma på rätt väg =)) och då visade det sig att vi hade ca 10-15 minuters gångväg till mässan, toppen. Vi hjälpe Jenny, Christer o Mike Johandy att hänga upp lite saker i montern. Mike tog Tova och visade hur jag skulle ställa henne. Tack, Mike =). Sedan blev det hemgång, sängen kallade.   
 

2006-12-09 Rött band med knorr

Jaha, så var det utställningsdax, lite nervis var vi allt, det är ju trots allt väldigt många fina hundar som ställer i Stockholm, också vi =)). Vädret var bra så vi tog apostlahästarna och gick till mässan. Inga köer i insläppet, helt otroligt. Så letade vi upp vår ring och där var många bekanta ansikten =) Alltid lika kul och träffas. Vid 12.30 var det så äntligen vår tur att gå in. Det var 20 tikar i öppenklass, och tänk vi fick vara kvar ända tills slutet, domaren tog ut 6 stycken och vi fick springa en sista gång fram och tillbaka. Sedan tackade hon Tova och mej, men att klara sig kvar så länge bland alla dessa fina hundar. JÄTTEKUL. Det var knorren det =)).                                                                              UPP
 

2006-12-10 Hemresa

Det var det, det. Då var det dax för hemresa. Alltid lika tråkigt. Men vi hade trevligt sällskap så då går tiden fort. Jättefint väder hela vägen hem och väldigt måttligt med trafik. När vi kom till Braehus vid Vättern var vi bara tvungna att stanna och fotografera Tova på ruinens brant =)). När vi kom ur bilen så upptäckte vi att det var sviiinkallt och blåste, men skam den som ger sig, fotot skulle vi, mina foto blev väldigt dåliga men det berodde nog både på ovanan med kameran och kylan, här skulle det gå undan så vi fick komma in i värmen igen så det där med att låta kameran fokusera, nja det blev väl lite si och så med det =).
När vi hade ätit så bar det vidare söderut, Hem ljuva hem. Tack Lena för en trevlig helg =)) Klicka på tassen för att komma till fotogalleriet

2006-12-03 Skyltsöndag i Malmö

Idag gjorde vi, 11 leon med ägare Malmö osäkert med vår närvaro på skylt-söndagen. Kl. 11.00 träffades vi utanför P-huset Anna och började vår vandring genom staden, till att börja med var det inte så mycket folk men det tjocknade på efterhand :). Vi drog till oss en hel del uppmärksamhet kan man väl lugnt påstå. Vi hade egen hovfotograf med oss idag, Jenny hade besök av Heather o Dennis. Hon från Canada och han från Köpenhamn. Dennis fotot vår promenad hela vägen vi hoppas snart få se bilderna. Under tiden får ni hålla tillgodo med dom bilder Lena H tog av oss.
Hmpf, nu är detmindre än en vecka kvar till Stora Stockholm, och Tova har ingen päls :( , kan den växa ut på en vecka :). Nähä, trodde inte det heller. Men med god tro och stora skor kan man komma långt, eller hur ?


                                                                                                          UPP

2006-11-05 På utställning i Växjö

Så var det utställningsdax igen, denna gången bar det av till Växjö. Körde upp till Jenny B så jag var där till 7.00 sedan "slängde" vi in Tova o Dimma i hennes bil och se det gick hur bra som helst. Tova sa inte ett pip. Väl i Växjö så ska man ju hitta parkering, bilar bilar och åter bilar, men Jenny hade sitt eget lilla ställe, på Plantagens parkering =). När vi kom in på utställningen så var det idel kända ansikten där. Domaren var rätt snabb i sina bedömningar så det gick undan. Så var det då äntligen vår tur. Vi fick rött band i öppenklassen, det var 20 tikar anmälda så det var tufft. I konkurrensen tog domaren ut 7 hundar för att tillsist ha kvar dom 5 som placerade sig, så man kan säga att vi kom 6:a eller 7:a och det är vi jätte nöjda med. Så summan av dagen var en bra placering och att Tova kan åka bil med andra tikar utan att äta upp dom =))                                                                       UPP   

2006-10-08 På utomhusutställning i Danmark

UTOMHUS !!!! Fattar ni ?? I oktober ??? Hmpf, Jag läste inte inbjudan så där jätte noga, tyvärr, så det missade jag och vem kunde tänka att man har en utställning ute i oktober =). Det sista Jenny frågade Dan innan vi körde hemmifrån var "det är väl inne ? " Jadå, svarde han, för det hade ju jag sagt =). Så när vi väl kom till Herlufmagle, så såg vi en stor sporthall med cafeteria. Att vi fick parkera en bit ifrån ingången gjorde ju inget och att regnet hängde i luften, so what ? Men rätt som det var stod Pia där, en uppfödare från Danmark och pekade på fel håll, bort från hallen =( Vad var detta ? Jodå, en bit längre fram reste folk tält och slog upp stolar. Snacka om se ut som en fågelholk, hakan låg vid fotknölarna. Jodå vi skulle vara ute. En snabb blick upp på himlen och en bön till vädrets makter. Det ska inte börja regna....och 25 hundar kan ju inte ta så lång tid, eller ? 3 timmar senare var det vår tur i ringen och när vi gick in i bästa tik klass då började det små regna och sedan tog det bara i mer o mer. Så sett ur den synvinkeln så hade vi tur. Vi kom 2 i ökk m CK då domaren tycket att Tova haltade efter 4 varv i ringen =(. Nåja vi var nöjda ändå med dagen. Sen bar det av i full karriär över sundet igen så stackars Jenny fick komma hem och värma sig. Tack för du stod ut vännen. =)                                                                                                                  UPP

2006-09-14 Inte en svan i sikte

Tova har börjat simträna på Djursjukhuset i Malmö, tillsammans med Jambo, Cindra och Ester. Vi tränar 1 ggr i veckan ca. 1 kvart per hund. Träningen är i en stor bassäng med jetstream o allt så man kan reglera hur hård träning det ska vara. Jag tycker det är toppen, nu kan Tova få simma och jag sliper vara rädd för att hon ska stick efter svanar. Kanonbra. Första gången tyckte hundarna att det är lite obehagligt, miljön är märklig och en ramp som man måste gå uppför, för att komma i bassängen, men när dom väl fått kläm på den biten så funkar det jättebra. Klickapå tassen för att komma till bilderna   

2006-09-09 Utställning i Sofiero

Jippie !!! SOL, äntligen. Så himla skönt, det känns som om det vara evigheter sedan man kunde vara ute i solen. Humöret var på top och omgiven av en massa trevliga leonägare, kan det bli bättre ? Japp, det kan det vi fick rött band även idag. Jättekul. Vi ställde för den här domaren 2002 i Vadstena och fick blått band, Så en del har hänt på 4 år :).                                                              UPP 

2006-09-03 SLBK Specialutställning i Värnamo

I ur o skur så tar man sig till utställningarna runt om i landet. Idag var det Värnamo och som reskompisar hade vi Katarina o Baloo: Klockan 4.30 ringde väckarklockan, upp o ner i köket, sparka igång kaffekokaren fram med frukost och in duschen för att vakna. Gäsp. Sedan bar färden mott Hörby i regn givetvis. Där var Katarina o Baloo klara för avfärd så in med Tova och packning i Katarinas bil och så iväg. Givetvis regnade det fortfarande och p.g.a. en olycka på riksväg 23 fick vi köra en omväg på en 1/2 timme. Väl framme så var det faktiskt uppehåll en stund. Sen kom regnet i omgångar för att emellanåt komma i ordentliga skurar, vi hade dock båda tur och var i ringarna när det var upphåll. Men där var andra efter oss som var mindre lyckligt lottade. Dyngsura var dom stackarna. Hur som helst fick vi ett rött band med oss hem till Tova och en jättebra kritik, Baloo fick tyvärr ett blått. Men Tova leder fortfarande blåband ligan =). (Katarina skam den som ger sig =) )
Men summan av dagen är att vi hade jättetrevlig och fick träffa alla goa vänner som var i Värnamo, vädret till trots. 

2006-08-13 Ronneby utställningen

Inte så illa pinkat...Idag var vi i Ronneby på utställning. Körde hemifrån vid 7-tiden. Regnet hängde i luften och i höjd med Hörby började det regna, hmpf. Efter en 8-9 mil i regn började jag sitta och fundera på om det verkligen är värt detta, ska jag vända och köra hem igen. Nä, har vi nu kommit så här långt så är det bara att bita i det sura äpplet. Mellan Bromölla och Sölvesborg höll det på att gå åt h-vte, där sprang ut ett rådjurskid, som tur var kunde jag veja undan och kidet sprang tillbaka ut i skogen, phu. Sen var jag lite skakis måste jag erkänna. men det hände ju inget i alla fall. När vi kom fram till Ronnebybrunn så var det uppehåll och det var det faktiskt hela dagen medan vi var där. Och vi lyckades till och med ta ett rött och ett grönt band idag                               UPP 

2006-07-29 Utställning i Danmark

Idag hade vi egen supporterklubb med oss till Danmark, inte illa, eller hur. Lena och Maggan åkte med. Det såg ut att bli en behaglig dag vad det gällde värmen, men ju längre förmiddagen led ju varmare blev det, så det skilde sig inte nämn-värt från någon annan dag under denna sommar. Lena borstade och gjorde Tova så fin innan vi skulle in i ringen, men vad hjälpte det dagen slutade ändå med blått band. Men vi hade en jätte trevlig dag i goda vänners lag vilket faktiskt är det viktigaste. Även Jenny Bergdahl hejade när hon ändå var där, hon skulle prova och para Estrella med en tjeckisk hanne, men det är en annan historia.      

2006-07-08 Nationell uställning i Tvååker

.Upp i ottan, ottan är kl 5.00, GÄSP. Efter att packat bilen så körde vi och hämtade Jette, grannen, med 2 Västgötaspetsar Lovis o Brasse som vi ska dela stuga med. Sedan bar det av mot Tvååker. Vi var tvungna att vara där direkt när det började eftersom Brasse skulle in i ringen som 5:te hund. Tova och jag gick bort till vår ring och väntade på att Lejonen ska in. Så var det då dax. Tova placerade sig som 3 med ck i konkurrensen, sedan blev vi oplacerade. Det kändes bra när vi lämnade ringen för idag hade Tova faktiskt sprungit med mej i ringen, i alla fall större delen. Tror det var Katarinas levergodis som piggade upp henne. Hämtade kritiken och fick mej världens skratt. Det stod att hon var "lite rund om magen"  . Tänk så många år vi har kämpat för att få henne till att äta med reda, detta är beviset att vi har lyckats =)). När allt var avklarat för oss och Jettes del så tog vi och körde ner till vår stuga som låg i Asige söder om Falkenberg. Ett jättefint ställe en gård med hästuppfödning om låg precis vid Suseån. Fräsch stuga och fin dusch och toalett. Var iväg och åt en god middag i Laxbutiken i Heberg, något jag rekomenderar alla att prova, mums. Det blev tidigt i säng. Det tar på krafterna att vara på utställning =)                         UPP
 

2006-07-09 Internationell utställning i Tvååker

Upp vid sextiden packade bilen och sedan ner och fick frukostbuffe. Så vår vistelse på Sembs Mölla var klart godkänd. Nåja så bar det åter iväg till Tvååker. Idag var det Guido Perosino som ska döma, sist vi ställde för honom i Morokulien så blev det blått band, så vi hade inga förhoppningar för dagens övningar. Desto roligare när vi fick först ett rött band och fick gå i n igen för att komma som fyra i konkurrensen, Hmm, så mycket har Tova väl inte ändrat sig på 5 veckor. Eller ? Nåja vi gläds åt framgången. Desto tråkigare var det för Katarina o Baloo som denna dag fick blått band. Mats och Jatzzi kom på reservplats, vilket är kul för många gånger går bar för Tova så går det även bra för Jatzzi även om dom här två hundarna är helt olika. Sedan bar det hemåt igen. Borta bra men hemma bäst 

2006-07-02 Nationell utställning i Borås

Yes, yes, yes hon gjorde det det. Tova tog rött band och sedan blev vi placerade som reserv. Alltså inga blå band i dag inte =)). Men det var en helvetes dag med tanke på värmen både hundar och männinskor suckade och pustade. Hade fått med mej Dan som ressällskap idag, men det ångrade nog han bittert i den värmen. Men han fick sin belöning på vägen hem, middag på Laxbutiken vid Falkenberg. Det är faktiskt värt rätt så mycket =)                                                                 UPP 

2006-06-02 Så bär det av till Morokulien

Så bar det äntligen av till Morokulien, detta som vi planerat under hela våren. Stuga var bokad en till Dan och mej och en till Katarina m familj. Stugorna
skulle ligga på en camping 500 m från utställningen.Vi kom fram vid 20.30 tiden. Stugorna var fina, Det ända som vi saknade var kaffekokare och det är jag
100 % säker på att dom sa det skulle finnas. Och vi som var kaffesugna. Jaha
vad gör man ? Först kollar man om det är öppet i någon affär så man kan köpa
en melitta till termosen, men affärerna stängde 21.00. Då får Oppfinnar Jocke (Dan) rycka in. Dan skar itu en petflaska och så la vi ett filter i den och se det funkade, det blev faktiskt kaffe av det. Men petflaskor tål inte värme i någon större utsträckning så den smälte. Katarina o Baloo anlände vid 23-tiden efter att ha varit en sväng och hälsat på Baloos uppfödare. När dom installerat sig så satt vi och kopplade av och tog ett glas vin (det blev kanske 2-3 om vi ska vara helt ärliga =) ) sedan blev man så nannig och trött. Så John Blund han tog oss i sin famn ganska snabbt. 

 

2006-06-03 SLBK Specialutst i Moroklulien

Idag var det den svenska utställningen som gick av stapeln.  158 hundar anmälda så det blir tufft. Vi vaknade upp till en solig dag. Katarina o jag gick en runda med hundarna efter frukost sedan gick vi ner till utställningsplatsen. Det var  Terje Lindström som dömde tikarna, 34 stycken var det anmälda. Vi gick in för bedömning vid 12.30 och var ute igen 12.33, nä, jag bara skojar, men det tog inte så lång tid att få det blå bandet. Terje dömde ut Tova på tänderna han sa att hon hade en blandning av sax- och tångbett. Han hade ingen aning om att vi hade ett tandintyg, men när han fick reda på det av ringsekreteraren så sa han att det hade inte hjälpt ändå. Nåja vi sätter hoppet till Guido imorgon. Katarina och Baloo försvarade i alla fall dom skånska färgerna med bravur. Baloo gick vidare till Bhkl, och där hamnade han på en 6:te plats.
När vi kom till stugorna försökte vi få hundarna till att äta, vilket inte alltid fungerar när man är på resande fot. Inte sin egen mat i alla fall, Baloo försökte sno Tovas mat men se det gick inte. Tova mota ut honom ur stugan för att sedan gå in och ta en munfull med mat och lägga framför nosen på honom. Ganska gulligt kan man tycka förutom att han fick ju inte ta den för då morrade hon =).
På kvällen var det gemensam grillning och det var många som kom. Vi hurrade och grattade Katarina som fyllde år, Jenny försökte dra i gången en  födelsedags-sång, nja det blev nog inget vackert men det var välment. Vid 23-tiden så packade vi ihop och alla gick hem till sitt. Katarina, Dan o jag gick och satte oss och snackade. Efter 1 flaska vin och en lång dag i solen så var man ganska trött. Så vi sa godnatt och gick och lade oss.     

 

2006-06-04 NLK Jubileums utställning i Morokulien

Idag vaknade vi till en solig men kylig dag. Men så länge det inte regnar så är allt bara bra. Tova har varit på ett strålande humör hela helgen, vilket hon visar genom att prata och yla. Våra grannar på campingen, en norsk leonfamilj skrattade och sa att hon sjunger =))
Är man på Riksgränsen så kan vad som helst bli rätt, ett ben i varje land och en utställning i varje land. Så idag ställer vi i Norge och för Guido Perosino.
Hela dagen satt vi i oset av våfflor. I början luktade det faktiskt gott, men efter ett par timmar kunde man ju klara sig utan den osen =). Vid 14.30 så var det äntligen dax. Idag gick det ännu fortare att få det blå bandet eftersom vi stod som 3:dje ekipage. Även Guido slog ner på tänderna. Så det var ut med blått även idag. Så då var det Baloos tur igen att försvara Skåne och än en gång så gjorda han det. Katarina och Baloo kom som 5:a i Bhkl med ck. Vi är så glada för deras skull.
Sedan var det bara att städa stugan och köra hem. Vi var hemma i Malmö mitt inatten och det var såååå skönt att får sova i sin egen säng igen =)).
Trots 2 blå band så har det varit värt med den långa resan. För alla trevliga upplevelser och möten med trevliga människor kan ingen ta ifrån oss. Och GRATTIS BALOO detta har varit din helg =))                                            UPP 

2006-05-25 Favorit i repris

Så blev det en tur i Ystad djurpark även i år. Denna gången fick ihop 12 stycken lejon med familjer också två Ronja en svart hund och ett litet barn på 2-3 år. Vädret lämnade en del att önska, men det regnade i alla fall inte. Tova har nu blivit en van djurparksbesökare och var ganska blase´och Ronja bryr sig överhuvud taget inte om något av djuren. Däremot var det en hel del andra hundar som tyckte där var många märkliga individer i parken.Klicka på tassen för att komma till fotogalleriet. 

2006-05-20 Hässleholm Int.utställning

Äntligen, ett rött band i ust.ringen. Då slapp vi döpa om sidan till den blå sidan =). Vi har varit på utställning i Hässleholm idag. Vädret var si så där, vilket kändes som en repris från i fjor =(.  Men idag kom en av Tovas favoriter, Anette och tittade när vi ställde. Tova är väldigt glad i Anette, Tova låg på rygg och blev klappad på magen, Detta är ingen ställning som hon brukar inta på ringside så den får vi nog skylla på Anette =)). Det var 18 tikar i klassen. Så konkuransen var tuff. Men Tova sprang bra idag. Tack, Katarina för levern =). Det utbröt lite tumult när vi väntade på att gå in andra gången. En hetsig diskussion utbröt mellan Lena o Anette =)) Vems favorit hund Tova egentligen var =). Hur dom löste det har jag ingen aning om men jag såg inga sura miner. Så det gick nog bra. (hört i efterhand att Nettan förlorade, hon får hem och göra köttbullar =)) )          UPP 

2006-05-07 Inoff. utställning i Lomma

Hmmf, det blev något fel med tankeverksamheten i samband med denna helgen. Missade helt att det var en utställning i Danmark. Bara 3-4 mil härifrån. Så vi fick nöja oss med en inoff. i Lomma istället. Tova kom 3:a efter Saga o Minna,
på 4:de plast kom Esther. Nu ser vi fram emot Hässleholmsutställningen den 20 maj. Hoppas det blir lika fint väder då som det var idag. I och för sig tar värmen hårt på hundarna. Kritiken finns här. 

2006-04-26 Ronja 8 år idag

Tänk vad tiden går, idag fyller Ronja 8 år, det är ofattbart att det är 8 år sedan hon rymde ut i betfältet utanför tomten och det enda man såg var svantippen som gungade fram o tillbaka när hon sprang. Hon har åldrats med behag, ännu inga grå strån runt nosen, bara en liten kula på magen. Måste vara labbe generna i henne som sätter sina spår. Hon o Tova är det bästa som hänt oss och vi grattar vår lilla Pussgurka idag. 

2006-04-14 Inoff. utst i Bollerup

Hej o hå, Tova blev BIM idag på Borzoi ringen, inofficiella utställning i Bollerup.
Domare var Karin Sjöholm. BIR blev kompisen Baloo. Vi gratulerar Baloo till denna utmärkelse. Katarina o jag tillbringade dagen i ett kallt ridhus ute på Österlen i Skåne. Nåja, meningen var att vi skulle träna och det fick vi gjort, så så sett var det en givande dag. Läs kritiken här. Det bästa med dagen är att Tova har stått, legat och suttit bredvid Baloo hela dagen utan att morra eller vara sur, så min lilla tjej kan faktiskt vara social. Se själva i fototgalleriet.                                                                                                              UPP

2006-04-09 Tyst o stilla

Allt är så tyst o stilla. April är en ganska tråkig månad, inga utställningar, ingen träning, nåja vist är det vattenträning men vi har inte varit med nu på ganska många gånger. Det får nog bli lite bot och bättring på det. Tova har en knuta vid ena juvret, som vi ska in till veterinären med så fort den börjar gå tillbaka igen. Det är nu andra gången den kommer efter löp, så nu får det blir operation.
Fast jag glömde ju, Tovas fästman har varit på besök =)) Amos heter han och är blandning Golden o Tollare. När dom här två ser varandra så fullkomligt tjuter dom. Dom blir jätte glyttiga =)) Till och med Ronja accepterar honom.
Klicka på tassen och se på Amos. 

2006-03-18 Malmö int. utställning

Suck, pust stön. Så nu har vi varit på utställning igen. Denna gången var dock Tova inte så morrig. Men vad hjälper det när domaren inte tycker om ens hund utan delar ut blått band, igen. Känns som vi har kommit in i en ond cirkel. Men skam den som ger sig, Det går fler tåg. Men vist känns det trist med så många blå band på raken. En del av kritiken är definitivt befogad. Det här med att vara mer alert, så vi får väl försöka jobba på motivationen ännu mer. För idag var hon faktiskt mer motiverad än vad hon har varit många andra gånger.                   UPP                        

2006-03-11 DLK specialutställning i Kokkedal

Så klockan 8.30 startade färden till Danmark och Kokkedal där utställningen skulle gå av stapeln. Sist vi ställde i Danmark gick det ju jätte bra, ska vi lyckas även idag? 10 började bedömningarna och domare Willi Güllix var noggrann i sin bedömning så det tog lång tid innan det var vår tur, vi kom in vid 15-tiden som första hund av 11. Vi åkte ut lika fort igen med blått band, suck. 5 timmars väntan för blått band, ja, vad kan man säga. Det roliga var att när han stod och talade med ringsekreteraren så hörde man vad han sa, och det var bara positivt, så då kändes det kanon bra. Men sedan vänder han sig om och tar ett blått band ??? För lös i armbågarna. Eftersom Tova löper och Gina, Mats o Lena, Kjell o Anita hade 2 hannhundar med sig så för husfriden skull så satt vi vid sidan av, och med en sådan surfia som Tova var så var det kanske lika bra det. Där var väl inte en hund som hon inte morrade åt på denna utställning, så kvittade det om dom var 15 m bort eller 1 meter ifrån. Fy, var det är tråkigt när hon är sådan.     

2006-03-05 Leonträff i Bokskogen

Här får man förtroendet att ordna en träff, också får man 2 löptikar på halsen.
Så det blev att åka utan hundar. Får väl agera hovfotograf eller hålldam. Nåja
nu blev det varken ellerdet andra utan bara en lång skön promenad utan hund. Vi blev 16 Leonberger och 3 hundar av annan ras och en massa hussar och mattar.
En alldeles utomordentligt vacker söndag i skogen, -6°, nyfallen snö att pulsa i och en blek sol som dock gjorde att vi fick upp tempen en hel del. En perfekt vinterdag.  

2006-01-05 2006 års vattenkickoff

Katarina m Baloo vi träffades 1 timme innan och gick en kort runda och så fick Tova o Baloo busa av sig i snön en stund innan kickoffen, som gick av stapeln på Hässleholmgården tillsammans med New Foundlands- och Landseer-klubben. Vi var ett ganska stor gäng som trotsade snö och kyla. Dagen började med fika och presentation av deltagare och hundar. Och vad vi vill göra utav det här. Sedan gick vi ut och tränade kontaktövningar ca 1 timme. Därefter fick vi lunch och mer genomgång, nu lite om dom olika startfälten. Sen bar det ut i kylan igen. Nu blev det budföring och apportövningar. Det sista är absolut inget för Tova =).      UPP 

2006-01-28 Stadspromenad i Malmö

Så första träffen i år 2006, Långlördag i Malmö och då ska vi gå på promenad. En utmärkt träning för dom Leon som bor på landet och kanske inte är vana att vara i trängsel och bland mycket folk. Vi blev 17 leonberger. Vilken upp-märksamhet vi fick. Frågor, som varför är ni så många =) Är det samma familj ? Och en fråga som nog alla besvarade minst 10 ggr per person, vad är det för
ras ?  Långhårig tax, var det nog ingen som trodde på =)) Sedan tog vi en fika på Lilla Torg, det var gott med varm dryck och macka. Klicka på tassen och titta på bild 

2006-01-07 Internationell utställning i Göteborg

Efter en god natts sömn så var det dags igen att inta ringen. Än en gång tar Simson HP men denna dag som 2:a. Tova får ännu en gång blått band. Fick kritik på att hon inte har drive i stegen. Tacka katten för det, kändes som jag släpade henne runt ringen och då kan det ju aldrig bli speciellt bra. Måste försöka hitta den där Tova som sprang med mig i Danmark. Det var en helt annan hund. Nåja vi ger inte upp så himla lätt. Det kommer fler utställningar.
Vid 2-tiden bar det av hemåt igen. Borta bra men hemma bäst =))   

2006-01-06 Natinell utställning i Göteborg

Vaknade och gjorde oss i ordning, kissa hundar och sedan blev det lite av en test, vi ska äta frukost, alltså får Simson o Tova vara kvar på rummet. Det gick alldeles utmärkt det också. Dom är så duktiga.
Simson ska vara i ringen som åttonde hund, Jenny ställde honom han 1:a med HP, Tova gick in som 58 i ringen. Men inte gick det bättre för Per Svarstad denna gången än i Växjö. Än en gång blått band. Suck. På kvällen blev hundarna lämnade ensamma igen på rummet medan vi var och fick lite middag. Än en gång två underbart duktiga hundar. När vi sedan låg och tittade på tv så låg Tova och Simson nos mot nos och var så kärvänliga mott varandra. Så lite undrar vi om man vågar lämna dom här ensamma igen =). Vad är det dom gör när vi inte är där, hmmm.                                                                                                        UPP 

2006-01-05 Avfärd mot Göteborg

Hmm, det här ska bli spännande Tova och Simson i samma bil. Hämtade Maria o Simson vid 18-tiden och sedan bar det av mot Götet. Hundarna låg så fint där bak och inte ett knyst. Skönt. Vi kom fram vid 22.tiden checkade in och väckte Jenny Bergdahl som hade otur att sitt rum på samma våning som vi. Men det blev bara en snabbvisit sen blev det ryggläge och tv-tittande. Med två hundar i sängen, något Tova aldrig har varit i förut.                                                 UPP 

2005-12-26 Annadagsträff på Järavallen

Så var det dax för årets sista träff. Vi blev 12 leonberger och 2 av annan ras. Inte dåligt för att vara Annandag jul. Första året vi hade träff här i Järavallen så var det helt vit, träden var snötyngda och det var så vackert, och varje år efter det så hoppas man på att detta ska upprepa sig. Men i år var där i alla fall lite vit på marken, såg ut som om någon ryst av en filt med sand, men det var i alla fall snö =) Klicka för att se bild från träffen. 

2005-12-20

Sidan har inte uppdaterats på ett ganska långt tag nu. Anledningen är att vårt internet inte har fungerat, dåliga teleledningar. Felanmälde i oktober, sedan har det funkat till o ch från, men nu sista fyra veckorna har det varit helt utslaget.
Men nu verkar det funka för tillfället ialla fall..  

2005-12-03 Leonträff i Landskrona

Idag var det dax igen för träff, denna gången var det stadsvandring i Landskrona. Vår ciceron för dagen var Axel o Anna-Karin som bor i staden. Dom hade gjort sin läxa=). Berättade lite under promenaden om sevärdheterna vi passerade. Eftersom detta var årets sista träff bjöd Bibbi på hemmagjorda tårtor, mmm så goda dom var. Ni som inte var där, taskigt för ni missade helt klart något. =)) Klicka på tassen och se bilder från träffen                                                                               UPP 

2005-11-26 Leonträff vid Bjeverödsdammen

Bjeverödsdammen ligger mitt i Skåne mellan Hörby och Höör. Körde hemifrån vid 9 tiden och då var det 3 plusgrader och barmark. Körde norr ut och efter Lund började inse att vintern hade kommit till Skåne, där var det ett par centimeter med snö och 1 minusgrad. Så orättvist det kan vara, landskapet var så otroligt vackert med lätt snötyngda träd och buskar. När jag kom fram till träffplatsen insåg jag att var nog lite för tunnklädd men va tusan man blir varm när man kommer igång och gå. Hundarna var lite lätt spralliga, första snön tycker säker dom är lika kul som matte tycker. Vi blev ganska många som kom den snöiga dag, 14 leon, 1 Ronja. Efter promenad och fika bar det hem till barmarken och verkligheten igen. Sjutton också det var ingen som tapetserade klart medan jag var iväg =( Klicka på tassen och se foto från träffen      

2005-11-21 Välkomstskylten har kommit

Så här blev resultatet. Den enda bilden som fanns kvar efter data-kraschen tack vare att den var skickad till USA 

2005-11-05 Utställning i Växjö

Idag var det dax för ett nytt blått band. Ja, vad kan man säga...Samma domare ska döma i Göteborg i Januari och där är vi anmälda =) Hoppas han ser på henne med andra ögon då. 

2005-10-16 Leonträff i Snogeholm

Idag var en underbar höstdag att ha träff på. Hög klar luft och det hade varit minusgrader på natten så på vägen ner till Snogeholm var marken täkt av frost i skogsbrynen, en vacker syn. Väl framme så blev vi en ansenlig samling med folk o fä 32 människor och 20 hundar. Vi tog en lagom promenad och sedan fikade vi. Marie Billqvist vår eminenta vattentränare hade lite genomgång med vad man kan träna på vintern på land. Till Tovas stora "förtjusning" så ska man träna med apporten och hon är inte ett dugg föremålsintresserad så det är ju "jätte kul".
  Klicka på tassen och titta på bilderna !                                                                                                                       UPP 

2005-10-08 Utställning i Danmark

Blått band på Sofiero. Cert i Danmark, ja det skiftar verkligen från gång till gång. Men idag var verkligen Tova med mej i ringen, och det var jättekul, sen kan man ju undra vad var det som gjorde henne så triggad idag, hon löper, kanske är det det som gjorde de och då får hon ju gärna löpa vid varje utställning för min del. Bibbi och Atlas kanske inte tyckte det var lika roligt. Men Atlas blev ju Dkuch så inte kan dom klaga och Tinas blev Bästa seniortik. Så dagen var lyckad. 

2005-09-18 Lejonträff på Söderåsen

Idag bar det av till Söderåsen, Kopparhatten vid Skäralid ett underbart strövområde, egentligen ska man komma först om ca 1 månad då lövskogen håller på att gå över i kopparrött. Vi blev 8 lejon och lite andra hundar med ägare som gav oss ut i naturen, Regnade gjorde det, men det märker man inte mycket av inne i skogen som tur är. Erbjöd husse Dan att följa med på turen, Men se det gick inte, inte sedan vi för 10 år sen gick vilse i den här skogen. Vi kom in på Skåneleden så vi gick vilse på en 3 mil ?? Och alla vet ju hur en karl är, han är inte vilse !! Eller ?? Efteråt fikade vi och grillade i regnet. Trots vädret var det en jätte mysig tur. Klicka på tassen och titta på bilder!                                                                                                            UPP

2005-09-11 Utställning på Sofiero

Nåja idag var inte vår dag. Vi fick blått band, det var första gången på länge det hände, och helt ärligt hoppades jag att den tiden var förbi. Men se man ska aldrig vara säker. Men det var en snygg blå färg på bandet =). Men vädret var fint och vi fick en överraskning. En bröllopspresent av våra kära vänner. En jätte fin ljuslyckta. TACK allihop. 

2005-09-05 Utställning på Öland och hämtning av Melker

Utställning på Öland, det fick bli i sällskap med Dan, mannen i mitt liv, alltså han blev tvinad att följa med=)). Vi bodde på pensionat över natten, för att slippa gå upp i ottan och kör 45 mil. Där var 11 hundar anmälda, 2 tikar i öppenklass. Så det resulterade i en andra plats. Kritiken, nåja vi har fått bättre, men den stämde väl överens i stort med den kritik Yvonne gav oss för sex år sedan. 
När vi sedan körde hem så körde vi inom Rödeby och hämtade lilla Melker. En lite tuffing, han kom och kelade med detsamma som vi satte oss på golvet. Efter en kopp kaffe bar det hemåt. Melker fann sig ganska snabbt i att sitta transportern, han somnade efter en 10 minuter och sedan var han i princip tyst till han var hemma. Vi ställde in honom på toa =/ mest för att han skull hitta till lådan direkt och så kan han själv söka sig ut där ifrån eftersom dörren står i
kattläge. Mat och vatten sattes in och Nisse tog genast plats vid Melkers matskål, hmm                                                                                                                                                                                      UPP

2005-08-07 Ronneby Nat. Utställning

Så var det dax för utställning i Ronneby. Klockan ringde 5.00. Suck!! Men det känns lite lättare när man tittar ut och ser att solen skiner. Så bär det iväg, efter 2 timmars körning anländer vi till Ronneby Brunnspark. Solen lyser och
det ser ut att bli en fin dag, och det är man inte bortskämd med. Det går ganska fort i ringen och innan man vet ordet av så är det vår tur. In och springer rund och ställer upp och får ett rött band. Sedan blir det en stunds väntan, och en ny tur i ringen som slutar med en 2:dra placering med CK. Det här går ju bra =)). Och sedan är det dax för Btkl. Det är lite pirrigt för så här långt har "vi" inte kommit tidigare. Det har ju hänt en gång i Varberg med då var Mike Johandy handler. Men nu är det Tova och jag som står där..och efter en del springande
så placerar domaren oss som 2:a efter Skorres Java. Hmmm. det här var ju kul.
Nästa utställning vi ska på är på Öland om en månad och det blir spännande för domaren där är Yvonne Brink och det var hon som dömde på den första utställningen vi överhuvudtaget varit på Lomma 2001, då gick vi hem med gult band i kvaliten. Men det har ju blivit bättre med åren =)).                                                                                                                           UPP

2005-07-28 Bosse

Denna dag har varit tuff. Imorse fick jag köra med Bosse till djursjukhuset, han hade kräkt igår och var väldigt slö. Det var en upprepning av hans tillstånd för 2 månader sedan då han också fick åka till veterinären. Man trodde då att han blivit förgiftad och han fick dropp och medicin, man konstaterade också att han hade en liten och en stor njure, efter 3 dagar på djursjukhuset fick vi hem honom och han piggnade till och allt var frid och fröjd tills i går. Så imorse åkte vi akut med honom efter att man tagit blodprover så ringde veterinären och sa att hans njurvärden var långt över det normala. Och bad oss att fundera över hans öde. Beslutet var inte lätt men vi kom fram till att åka in och ut på och medicinera honom var annan månad var inte något alternativ, så han fick somna in. Vårt hem känns väldigt tomt.                                                                                                                     UPP

2005-06-20 Vattenträning i Käglinge

Idag var vi vid Käglingesjön och hade vattenträning. Vi det var Marie, med Saga och Mina, Elisabeth med Gruva, Jenny med Estrella och Stina, Katarina med Baloo och Axel med Kaksi och Reha också jag Kristina med Tova och Ronja. Alla provade vi på att bli hämtade av våra hundar och alla klarade det galant till och med Ronja, men hon gjorde det bara en gång sen tyckte hon att det som låg och flöt där ute i sjön igen kunde gått ligga kvar eller simma in själv. För är man så dum och blir hämtad en gång och sen simmar ut igen så kan det ju faktiskt vara. Vi ska prova att gå vidare för det är faktiskt kul och hundarna älskar att simma. Dagen innan visade Tova att hon kunde hoppa i från en brygga, bara där är ankor som simmar i närheten. Klicka på tassen och titta på bilder från vår träning.                                                                                                                     UPP

2005-06-12 SLBK´s speciallutställning i Motala

Denna helgen var vi på resande fot, Tova och jag. Det var utställning i Motala så vi tog chansen att träffa släkten och få gratis kost och logi på köpet. Det har varit en grå helg med tunga regnmoln hängande över oss. På utställningen upp i Medevi kom det en och annan skur under dagen. Placeringen blev inte så bra denna helgen, ett rött band i öppenklass  Men det får man ju ta. Vi kommer igen till nästa utställning =) Foto, klicka här 

2005-05-28 SLBK´s specalutställning i Varberg

Idag ställde Mikael Johandy upp som handler och sprang med Tova, vilket resulterade i en 4:de placering med CK. Inte illa. Tack Micke. Vi hade bättre tur med vädret denna helgen än förra. Nu var det istället för varmt. Några regndroppar kom det också. Men annars var det en toppen dag i trevliga människors sällskap. Idag fick jag lite bilder på Tova i ringen. Läs kritiken under utställningar. Klicka på tassen och titta på bilderna                                                                                                                       UPP

2005-05-22 Leonträff i Ystad djurpark

Efter en tveksam start på morgonen, ska det bli regn eller inte tog vi Dan o jag hundarna och körde till Ystad för att gå i djurparken, den enda i skåne som man får ha hund med sig in i. Vi blev 4 leon, en Ronja och ägarna till dessa individer. Det var lagom varmt för att gå en runda i parken. Vi började med att hälsa på smådjuren, kaniner, getter och höns. Sen kom vi till dom stora djuren, kamelerna. Hmm reaktionen hos hundarna var väldigt olika Ronja höll sig på betryggande avstånd, Tova snusade i luften och tittade undrande, Sassa var betydligt mer nyfiken, Kaksi och Rea backade undan, om detta berode på lukten eller storleken det vet jag inte, men stora är dom. Sen gick vi vidare till lite olika hägn. Bland Jakarna var det en som var lite lömska, och tittade under lugg på hundarna. Vi hälsade på lamadjuren och alpackorna. Sen blev det pusskalas med ponnyerna. Dom skånska gässen uppskattade definitivt inte hundbesöket. Dom fräste rejält men Sassa ville ändå försöka hälsa på dom, tur hon har en stark och motstånds-kraftig husse. Passerade zebrorna utan missöden. Men sen kom vi till favoriterna Ringsvansad lemur. Alla leon skulle ha en Lemur av reaktionen att döma, tycke uppstod direkt, dessa snabba och retfulla hoppande flygande apekatter, dom var kul dom. Våra hundar hoppade studsade och skrek av förtvivlan över att inte kunna ta dom här "odjuren" Dom var verkligen retfulla hoppade ner ganska nära för att sedan försvinna upp igen. Sen avslutade vi i terrariet, där var en liten apa Vitläppstamarin, den tyckte Tova om den också. Sen var det fika och grillning. tillsammans med en vit påfågel som var väldigt närgången. Klicka på tassen och titta på lite bilder                                                                                                                                                                                                  UPP

2005-05-21 En blöt dag i utställningsringen

Tova tog sitt första CK idag. Vi var Nationell utställning i Hässleholm tillsammans med 47 andra leonberger. Dagen började med uppehåll men sedan drog det ihop sig mer och mer. När det var dax för oss att gå in i ringen då ösregnade det. Kul =/. Nåja, det är bara att springa och se glad ut och hoppas att man inte slirar i gräset. Men det gick faktiskt över förväntan det slutade med en 5:te placering med CK. Våt hund och matte tackade för sig och letade upp ressällskapet vilket bestod av 2 storpudlar med matte Jette i släptåg och såg till att komma hem och få torka så snabbt det någonsin gick. Klicka på tassen och läs kritiken


 

2005-04-17 Leonträff i Hyllinge

Idag har vi provar på räddningssök på en bana i Hyllinge, vi var 18 leonberger som fick prova på hur det var att söka efter figuranter på den uppbyggda banan som föreställde olika rasområden . När vi var ute Tova och jag tillsammans med Lasse som var instruktör, så hade Marie gömt sej, Och jag (matte) släppte Tova så att hon själv skulle nosa sig fram till figuranten. Hur det gick?  Första söket blev inte så lyckat. Marie låg helt öppet och fullt synlig och Tova sprang raskt förbi och tog ingen notis om Marie överhuvudtaget förrän hon kallade på Tova. Nåja skam den som ger sig. Vi provade igen Marie sprang och gömde sig och Tova och jag fortsatte vår vandring på området, rätt som det var började Tova nosa mer bestämt och mer sökande sedan försvann hon i ett betongrör och där låg Marie. Matte blev stolt som en tupp efter detta lyckade sök. Klicka på tassen för att komma till fotogalleriet

                                                                                                                                                                                      UPP