Hem

Om kenneln

Har hänt

Fotogalleri

Tova

Stamtavla

Utställningar

Mina syskon

Tezz

Hilda

Valpplaner

Kullar

Katterna

Till minne

Länkar

Gästbok

 

          

Klicka på bilderna för at se dom större
 

TOVA

Jag heter Tova och är född 1999-12-14 på Johandys Kennel i Linköping. Så mitt uppfödarnamn är Johandys Ätta. Vi var 10 syskon i kullen. När jag var 7 månader kom matte och husse upp, då var vi tre syskon kvar jag, Älly och Änschen. Men eftersom jag var mest framfusig och ville kela mest så fick jag följa med till Malmö.  

När vi kom hem fanns där redan två hundar som genast blev mina kompisar Jack och Ronja. Och nu börjar allvaret, matte ska ta mej på promenad, på med koppel och halsband och ut och gå, men se det vill inte jag så efter ett par meter sätter jag mej på backen. Detta upprepas varje dag till grannarnas stora förtjusning och mattes förtvivlan. Det var då jag upptäckte att matte kan bli arg, för hon tog och lyfte upp mej och gick iväg en bra bit med mej. Sen gick det bättre för då ville jag ju hem. Nåja till sist fick matte som hon ville och promenaderna blev längre och riktigt trevliga.

Tiden gick och det blev en del kurser för att träna mig socialt för dels var jag lite avigt inställd till andra hundar och hade en del idéer om män och då i synnerhet män med skägg. Dom är jätte farliga, tror jag. Vi började även träffa lokalgruppen här nere i Skåne och med på deras träffar . Vilket var kul, en massa nya människor som vi lärde känna. Långt om länge så fick matte reda på en kurs i hundförar- utbildning som hon anmälde oss till. Då fick hon lära sig att bli en bättre ledare och se det hjälpte, så nu känner jag mig mycket tryggare i hennes sällskap.

En ovana som jag också har haft är att tugga på inredningen i vårt hem. Vid ett tillfälle hittade jag ett svart tuggben med en massa knappar på och så tuttade det i den. Matte och husse sa att det var det dyraste tuggbenet jag hade haft tag i. Det råkade vara deras nya telefon. En annan gång tuggade jag på tapeten i köket, på kvällen lagade matte det och målade så fint. Men det luktade ju så gott om färgen så jag var bara tvungen att dra ner det igen. Först såg dom inget, men efter en stund så råkade jag gå förbi och så såg jag ut som Fabian Bom med två prickar som mustasch, mina var ljusgröna, Jag försökte se oskyldig ut men dom trodde inte på mej. Hmmm.       

    Nyligen hemkommen till mitt nya hem
Ronja, Jack o jag hos farmor och farfar
Tova som Fabian Bom
Efter promenad i Tyckarpsgrottan
 
 
 

                                                                                                                      UPP